SURT TAP, HJEMME MOT ROS

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Apr 2022

Herrer 4 div:

HFK      -             ROS       (0-1) 2-3

HFK:                    69 min 1-2 Abbas Amir (Grangård) og 75 min 2-2 Jakob Juvhaugen Rønsen (Grangård)

ROS:                    27 min 0-1 Henrik Flornes, 54 min 0-2 Ole jørgen Sylling Berg og 93 min 2-3 Berg

Tilskuere:         74

Dommer:           Hans Egil Drolsum (Vikersund) AD 1 Ismael Fakihi (Vikersund) og AD 2 Svein Erik Johnsen (Jevnaker) – Dømmer bra nok, men snyter HFK for et klart straffespark på overtid.

Surt tap på overtid. HFK var tamme i første omgang, men i andre var vi tidvis veldig gode. Men ROS var hele tiden farlig på kontringer. En del tunge sykdomsforfall på dagen preger selvfølgelig litt, men ROS er uansett et lag vi skal ta hjemme.

Neste kamp borte mot Eiker/Kvikk fredag 29 april kl. 1930

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Jordet (HB) Vetle Arnegård Kjøl (Jakob Rønsen 57 min )(MS) Anders Mastrup (ut en liten tur for Abbas) og Ole Cato Stubberud Haugen (Gaute Tollefsen Sporan 80 min) (VB) Morten Nerli (4’er MB) Ammar Alhamdo(Abbas Amir 55 min), Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) og Johannes Dokken Kleppo (Fri). Øyvind Tørrisplass (Spiss) Tobias Grangård. Ubenyttet reserver:   Sindre Kaspersen, Erik Lien, Mikkel Renslo og Mathias Jensen.

Referat

ROS åpnet best og fikk tidlig flere cornere som var farlige. Kampen var i lavt tempo og sjansefattig før vi i det 27 minutt gir bort ballen på egen dørlinje, det utnytter ROS og går opp i 0-1 ledelse. I det 38 minutt har de en stor sjanse, men en flott redning av Johnas Jordet avverger den muligheten. I det 41 minutt har vi frispark i god posisjon og Ole Cato Haugen slår inn. Etter litt klabb og babb får Øyvind Tørrisplass en stor mulighet, men dessverre går skuddet utenfor. Mer skjedde det ikke i første omgang og ROS gikk til pause med 0-1 ledelse. HFK hadde nok ballen mest i første, men hadde ikke nok tempo til å bryte ned det meget kompakte ROS forsvaret. HFK gjorde noen taktiske justeringer i pausen og HFK kom ut som et helt annet lag i andre omgang.

I det 48 minutt får HFK en gedigen trippelsjanse ved Grangård, Tørrisplass og Tyribakken. Men ingen lyktes med å få den i mål. I det 54 minutt gir vi bort ballen til ROS og de kontrer inn 0-2. Nå så det veldig vanskelig ut. Like etter kunne de økt til 3-0, det hadde vært voldsomt. Men HFK var i ferd med å snu kampen, mye av grunnen var at Abbas Amir og Jakob Rønsen kom inn med voldsom energi, samt at øvrige spillere også jobbet mye hardere. Dette i kombinasjon med at ROS spillerne begynte å bli slitne, førte til et massivt HFK press. I det 58 minutt ruller HFK opp et kjempeangrep på vår høyre side med Tørrisplass og Rønsen. Inne foran mål finner de Grangård som kliner skuddet i tverrliggeren. Kun minuttet etter er HFK på gang igjen, her drar Renslo seg igjennom og forbi to mann-. Men skuddet med høyrefoten fra god posisjon går utenfor. I det 62 minutt setter Rønsen og Abbas, men han lyktes ikke. HFK har satt ROS under voldsomt press, men man er sjanseløse på poeng hvis man ikke setter sjansene sine. I det 68 minutt får HFK et kast høyt oppe i banen. Kleppo hiver langt og Grangård vinner stussen, Abbas er på rett sted til rett tid og banker ballen i krysset 1-2. Veldig fortjent. ROS har ikke mye å komme med, men man ser at de er skumle på kontringer. I det 74 minutt er det et nytt kast og Renslo er centimeter fra å utligne på et hardt skudd. I det 75 minutt ruller vi opp på vår høyre side. Grangård får nesten ballen i mål, før unggutten Rønsen header den i mål og 2-2. I det 78 minutt, har ROS en megasjanse, men Renslo redder på streken. I det 80 minutt har HFK corner og til tross for store sjanser greier vi ikke å få ballen i mål. HFK har et godt trøkk, men ROS er farlige på kontra. I det 82 minutt ser det ut som Abbas skal bli dagens helt, men sjansen avverges. I det 84 minutt får vi til en ny trippelsjanse på en corner, men hverken Mastrup eller Grangård får ballen i mål. På overtid får vi frispark i god posisjon, men greier ikke å sette ROS i trøbbel på den og de kontrer. Her kan vi være litt mer kyniske å ta ned ROS spilleren, istedenfor kommer de seg helt opp og scorer 2-3 målet etter at Jordet først hadde gjort en god redning. HFK gir seg ikke og pusher på for ny utligning. Og den kunne fort kommet. HFK blir også snytt for et klart straffespark godt inne i overtiden. Et godt legg mot Grangård som han får foten på før han blir feid i bakken av en utrusende keeper før ufattelig nok til frispark til ROS. Der var de griseheldige. Det var dessverre kun dommertrioen som ikke fikk med seg hva som skjedde. Her burde vi fått straffe og en gylden mulighet til utligning. Dessverre skjedde ikke det og dommer Drolsum blåste av like etter på 2-3 og seier til ROS.

Etter en svak første omgang responderte HFK spillerne bra i andre og hadde med det trøkk, innsats og ikke minst store sjanser fortjent å ta med seg alle tre poengene. Men all ære til ROS som spilte fornuftig og var veldig kontringssterke.

Dagens Lie Sport spiller ble Ole Cato Stubberud Haugen. Simen Renslo som var en av de få gode i første omgang leverte også en god kamp. I tillegg må innbytterne Abba Amir og Jakob Rønsen nevnes, de var med på å snu kampbildet radikalt.

Nå håper vi på en god treningsuke uten for mye sykdom og tull, så skal vi være godt rustet for bortekampen mot Eiker/Kvikk fredag.

Vi ønsker ROS lykke til videre i sesongen og vi ser frem til revansje på Røyken til høsten.