Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Apr 2022

Junior:

Modum              -             HFK      (1-1) 2-5

Modum:             20 min 1-0 Håkon Nyhus og 69 min 2-5 Selvmål Stave

HFK:                    39 min 1-1 Sander Tyribakken (frispark Vegard Vedvik), 47 min 1-2 Jakob Rønsen(egen brudd), 50 min 1-3 Vetle Kjøl (Vedvik frispark), 59 min 1-4 Rønsen (Kjøl) og 74 min 2-5 Vedvik (frispark, Tørrisplass felt).

Modum:             27 min Daniel Myhre, 34 min Steffen Eidal  69 min Abdullah Tome, 90 min Trener Trond Wold.

HFK:                    67 min Gaute Tollefsen, 69 min Johnas Jordet 84 min Sindre Kaspersen og 87 min Jakob Rønsen og 90 min Johannes Stave

Cornere:            (5-2) 7-4

Sjanser:              (6-5) 7-13

Tilskuere:         75

Dommer:           Fredrik Gravdal (Solberg) AD 1 Ismael Fakihi (Vikersund IF) AD 2– Didrik Johansen Sjåstad/Vestre Lier)smet Esen (Eiker SPK) – Trioen dømmer en god kamp. Kan være tydeligere på signalisering ved fordel. I tillegg burde keeperen til Modum blitt utvist i det han tar ballen bevist med hendene utenfor 16 meteren i det 27 minutt.

Vi er veldig godt fornøyde med å ta oss videre til andre runde i NM. Vi har for øvrig kommet oss til det ordinære NM de siste ti mulighetene. Det er vi veldig stolt av, spesielt med tanke på størrelse på klubben og fasiliteter. Det blir spennende å se hvem vi får i andre runde. Vi har et solid junior lag, som kan nå enda lengre hvis alle er friske og raske og at vi får en ok trekning. Under følger hvordan vi har gjort det disse årene. Hadde vært artig og i hvert fall tangert 3 runde fra 2017. NB! I 2020 og 2021 fikk vi ikke bli med pga korona.

1.Runde: 2014 (Sogndal), 2012 (Valdres)

2.Runde: 2019 (Sogndal), 2018 (Mjøndalen), 2015 (Gjøvik Lyn), 2013 (Voss), 2011 (Raufoss)

3.Runde: 2017(Sogndal)

4.Runde: 2016 (Lillestrøm)

Kampen i seg totalt sett ble bra. Men de første 25-30 minuttene var vi ikke helt oppe på nivå, men i andre viste vi at det var klasseforskjell på lagene.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Mathias Jensen (MS) Kjartan Wall Andersn og Johannes Luksengard Stave (kap) (VB) Vetle Arnegård Kjøl (4’er MB) Erik Lien, Sander Tyribakken, Vegard Vedvik og Mikkel Renslo(Fri). Øyvind Tørrisplass (Spiss) Ammar Alhamdo RES:  Gaute Sporan Tollefsen 60 min, Jakob Juvhaugen Rønsen 45 min, Sander Tovsrud Brenno 45 min, Sindre Kaspersen 25 min, Sondre Tollefsen 25 min og Jakub Bjørn Pychyrek 17 min

Referat

Et litt energiløst HFK lag i starten, noe preget av russedåpen vil jeg tru ☹ - Men HFK kunne allikevel tatt ledelsen etter 20 sekunder i det Mikkel Renslo ble spilt alene igjennom. Men dessverre gikk avslutningen utenfor. Etter det tok Modum over, de var tøffere, mer aggressive og ville klart mest. Vi kan takk Johnas Jordet i HFK målet for at det ikke ble mål etter 15 minutter når de kom alene igjennom og i det 18 min. HFK hadde svært lite å komme med og tapte så å si alle dueller, mot et lag vi burde matchet fysisk på en god måte. Det var derfor veldig fortjent at Modum tok ledelsen etter 20 minutter på et nytt gjennombrudd. HFK virket litt kjørt og manglet energi. Modum fortsatte å kjøre på og vi roter det til like etter og nok engang redder Jordet oss mot Modum angriperen. Etter hvert tar HFK litt over og Modum viker noe kjørt. Men det er Modum som på ny er nærme scoring i det 25 minutt, men avslutningen går utenfor. Etter dette gjør vi et bytte og noen rokeringer, som gjør at HFK står mye sterkere. Tyribakken og Vedvik får større plass og Modum sliter med å demme opp. HFK er nærme på et par cornere, samt et godt skudd av Tyribakken.  I det 36 minutt, er Ammar igjennom, men han lyktes ikke helt. Modum har sine kontringer og vi fortsetter å gjøre grove pasningsfeil i forsvaret. Rett før utligningen vår redder nok en gang Jordet i en helt avgjørende situasjon. I det 39 minutt får vi frispark fra 25 meter og Vedvik skyter, keeperen må gi noe unødvendig retur og der dukker Tyribakken opp og header ballen i mål 1-1. Ikke helt fortjent, men veldig viktig. I det 42 min kom Modum igjennom fra litt skrått hold, men heldigvis gikk skuddet i stanga.

Vi gikk til pause på 1-1 noen HFK skal være svært fornøyd med basert på spill og sjanser. Selv om HFK gradvis tok over, så hadde det ikke vært noe å si på om Modum hadde hatt en 2 måls ledelse til pause.

HFK sine spillere virket litt slitne og energiløse. Men i andre omgang kom HFK ut med full guffe, mer tempo, trøkk og innsats. Det ble vanskelig for Modum å henge med og den forskjellen mellom lagene vi trodde det skulle være, kom tydelig til syne nå. Det må også sies at 15 åringen Jakob Juvhaugen Rønsen og Sander Tovsrud Brenno kom inn med voldsom energi. I det 47 minutt vinner Rønsen ballen høyt oppe og alene med keeper scorer han på sitt andre forsøk og 2-1 til HFK. Like etter øker dagens Halling Vetle Kjøl til 3-1 etter frispark fra servekongen Vedvik. I det 55 min var Rønsen nære til å øke til 4-1, men avslutningen ble litt for dårlig. I det 59 minutt øker Rønsen til 4-1 etter flott fremspill av Kjøl. Her henger ikke Modum med. HFK har full kontroll, men dessverre ønsker kaptein Stave og gi dem en livline og flikker et frispark videre inn i eget mål og 2-4. Det gir Modum litt energi, men HFK har allikevel god kontroll og i det 74 minutt setter Vedvik spikeren med et kjempefrispark fra 22 meter rett i vinkelen bak en sjanseløs Modum keeper. Resten av kampen blir det mest kriging og HFK gutta drar på seg litt for mange unødvendige gule kort.

Det ble en veldig ujevn kamp, men det HFK presterer i andre omgang er veldig bra og vi går fortjent videre i NM.

Vetle Kjøl jobbet knallhardt og var i likhet med Johnas Jordet svært gode og sentrale på HFK laget. MEN vi må også nevne en energirik Sander Tovsrud Brenno og ikke minst en energisk,  og lynhurtig Jakob Rønsen som var et par håndfulle for Modum forsvaret.

Vi vet ikke når neste runde er, men vil tro i midten av mai. Vi tipper vi får trekningen i neste uke.