STERK HJEMMESEIER MOT EN AV SERIEFAVORITTENE

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Apr 2022

Herrer:

HFK                     -             Åssiden             (1-2) 4-3

HFK:                    15 min 1-0 Sander Tyribakken (Vegard Vedvik), 47 min 2-2 Vedvik (frispark Tobias Grangård felt), 53 min 3-2 (Vedvik55 min 4-2 Grangård (Kjartan Wall Andersen)

Åss:                     29 min 1-1 Mahmud Ahmed, 44 min 1-2 Eirik Nyhus Skavland og 4-3 str Andreas Mortensen Andersen

HFK:                    Ingen

Åss:                      71 min Ahmed og 87 min Nhial Lul Gach

Cornere:            (2-3) 5-6

Sjanser:              (8-5) 12-7

Tilskuere:         49 i surt og kaldt vær, satser på mange flere neste gang.

Dommer:           Adrian Forsberg (DBK), AD 1 Nils Gunnar Bjerke (Modum) og AD 2 Joachim Buchmann (Uvdal)  - Greide seg bra i en fartsfylt og god kamp. Straffen var korrekt.

HERLIG!! Flott seier i seriepremieren. I en fartsfylt og god kamp trakk HFK ungguttene (6 juniorer fra start og 11 totalt i troppen)det lengste strået og tok alle tre poengene. Flott start på sesongen for HFK, som har vært igjennom en turbulent vinter, med mye sykdom, revy, skader og elendige treningsforhold.

Vi ser frem til fortsettelsen 😉

Neste kamp er nabooppgjøret mot erkerivalen Jevnaker kl. 1930 på Jevnaker kunstgress.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Anders Mastrup og (Kjartan Wall Andersen (Johannes Luksengard Stave i det 69 min) (VB) Morten Nerli (4’er MB) Ammar Alhamdo(johannes Dokken Kleppo 86 min), Sander Tyribakken, Vegard Vedvik og Simen Andreas Renslo (kap)(Fri). Øyvind Tørrisplass (Spiss) Tobias Grangård. Ubenyttet reserver: Mikkel Renslo, Jakub Pychyrek, Abbas Amir Ahmed, Sindre Åsegård Kaspersen og Erik Lien.

Referat

HFK hadde en litt rotete oppladning i og med at «halve» laget var opptatt med Russerevyen, men de kom 15 minutter før kampstart og var klare for kamp. Men det kan være at forberedelsene som var litt rotete, som gjorde at Åssiden kom best ut. De tok tak i ballen og vi bli løpende litt imellom. Men det var HFK som skapte den første sjansen. Oppspill mot den bevegelige og sterke spissen vår Grangård, stusset til Tørrisplass som førte frem i stor fart før han spilte igjennom Alhamdo litt skrått på mål. Alhamdo skjøt utsiden av stanga og ut til 5 meter. Etter det hadde Åssiden et par halvskumle cornere. I det 14 minutt vinner Vedvik ballen høyt på Åssidens banehalvdel, han spiller vegg med Renslo, før han igjen finner Sander Tyribakken 45 og 1-0 til HFK. Litt mot spillets gang. Scoringer preger jo kamper og vi kom langt mer med og tok etter hvert over. I det 16 min fyrer Vedvik av et langskudd, som Dogan i Åssiden målet har små problemer med. I det 18 minutt får Åssiden frispark rett ved 16 meteren, vi står og sover litt. Så de spiller åssiden spilleren alene igjennom mot Stave i HFK målet. Han redder mesterlig. I Det 21 min ruller vi opp et flott angrep. Mastrup til Nerli som fosser frem på venstre side. Nerli hadde en veldig god kamp på venstreback for HFK. Han slår til Renslo, som tar den fint ned på brystet og klinker til på halvvolley, men Dogan sto nok en gang i veien og fortsatt 1-0. nå bølger det her og minuttet etterpå skaper Åssiden en god sjanse etter corner. Men HFK avverger i siste liten. I det 24 minutt, sprekker HFK forsvaret opp og Åssiden spilleren kommer alene igjennom, skuddet går heldigvis like utenfor. Så var det HFK sin tur, Renslo drar seg fint forbi et par mann og finner Grangård, men skuddet fra god posisjon går i nettveggen. I det 27 minutt stusser Grangård, Alhamdo alene igjennom, men avslutningen går knallhardt like utenfor. Vi burde vært 2-0 oppe nå, men da er det selvfølgelig Åssiden som kvitterer istedenfor. Dårlig kommunikasjon og rot fører til at Åssiden spilleren er alene med en sjanseløs Stave og 1-1. Men HFK fortsetter å trøkke på, knallhard jobbing og variert og hurtig pasningsspill gjør det vanskelig for Åssiden å henge med. I det 34 minutt finner Tørrisplass Grangård med en utsøkt pasning og sender Grangård alene igjennom. Men den godeste Dogan i Åssiden målet avverger nok engang. 36 min viser vi frem enda et angrepsvåpen, våre lange kast blir ofte farlige, denne gang var det cm fra at Alhamdo fikk pirket den i mål. I 38 etter et nytt kast ender ballen opp hos Tørrisplass, han fyrer av et godt skudd fra kort hold, som Dogan nok engang avverger. Til tross for mange sjanser og massivt press greier vi ikke utnytte det i målprotokollen, men det gjør dessverre Åssiden. Rett før pause finner Skavland med en utsøkt pasning og alene igjennom bak et litt dårlig organisert HFK forsvar gjør han ingen feil og 1-2. Det blir også pauseresultatet. En veldig god førsteomgang av HFK, som vi utrolig nok går til pause med 1-2.

I pausen blir vi enige om å jobbe knallhardt videre. Vi hadde virkelig trua på 3 poeng. Den trua økta kraftig etter et flott Vedvik frispark og 2-2 etter 47 minutter. Like etter er kampen snudd. Vedvik finner Grangård og 3-2. Nå kjører HFK på!! I det 54 minutt viser Grangård hvilken spiss han er, med kraft og hurtighet tar han igjen Åssiden stopperne som tilsynelatende hadde god kontroll. Han kjemper til seg ballen og fosser fram dem alene mot Dogan. En litt koronaredusert Grangård orket ikke å fullføre hele veien, så fyrte heller av et skudd fra 23 meter, søm føk inn bak en sjanseløs Dogan i Åssiden målet 4-2. Åssiden gikk opp i limingen. I det 58 minutt er Nerli knallgod på venstre, han finner nok engang Renslo som ikke greier å øke til 5-2. HFK var gode og hadde flere fine  overgangsmuligheter, som vi ikke greide å utnytte mot et Åssiden lag som kjørte mer og mer fremover. I det 76 minutt hadde vi en veldig god overgang, men den ble dessverre avblåst for offside. Litt tvilsom, men uansett skulle vi kunne utnyttet denne og de andre overgangene bedre. I det 77 min roter vi det til i eget forsvar, vi gir bort ballen ved 16 mteren og Åssiden spilleren drar seg innover,før han ble lagt i bakken av Tyribakken og korrekt straffe. Den setter Mortensen (35 mål i forrige 4 div sesong) i mål og 4-3. Det var igjen 13 min pluss tillegg og her presset Åssiden voldsomt på, men i herdig jobbet av HFK spillerne hindret Åssiden fra de helt store sjansene. Men i det 88 minutt kom vi på en ny visitt, men Dogan reddet nok engang forsøket fra Tørrisplass. Like etter var det rett før en Åssiden spiller fikk en megasjanse, men et langt langt bein til Dokken Kleppo avverget til corner i siste sekund. På slutten fikk vi ballen opp på Åssiden banen og med litt kynisme rodde vi alt i alt en meget fortjent seier i land. Åssiden var periodevis gode og vil nok skape trøbbel for de fleste lag i vår avdeling.

Dagens Lie sport Halling ble nok en gang Vegard Vedvik, som viser styrke i duellspillet, smartness i pasningsspillet og ikke minst en giftig dødballfot. Vi er glade for at han spiller for HFK 😉

Men det var veldig mange som virkelig leverte opp mot maks i dagens oppgjør. Renslo, Wall Andersen, Tyribakken og ikke minst Grangård var også veldig solide.

Vi ønsker Åssiden, med tidligere HFK trener Tore Haugen som assistent lykke til videre i sesongen.

Vi satser nå på en god treningsuke, som skal sette oss i rett modus til det spennende bortemøte mot Jevnaker fredag kl. 1930 på Jevnaker.