GOD KAMP AV HFK, MEN NM DRØMMEN BRAST.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 22. Mar 2022

Herrer:

Modum              -             HFK      (1-3) 4-3

Modum:             14 min 1-0 ???, 46 min 2-3 ???, 55 min 3-3 og 71 min 4-3 straffe

HFK:                    22 min 1-1 Simen Andreas Renslo (Corner Vegard Vedvik), 35 min 1-2 Øyvind Tørrisplass (Frispark Vedvik) og 40 min 1-3 Vedvik (frispark, Tørrisplass felt).

Gule kort:

Modum:             42 min Sebastian Wold, 48 min Simen Bergsrud, 58 min Sivert Holth Sætra, 68 min Trener Trond Wold og 75 min Mc Henry Jordan

HFK:                    38 min Vegard Vedvik, 65 min Jonas Bergane 84 min Ole Cato Stubberud Haugen og 86 min Haugen igjen.

Rødt kort:          HFK 86 min Ole Cato Stubberud Haugen etter 2 gule.

Cornere:            (0-2) 2-5

Sjanser:              (1-4) 5-5

Tilskuere:         110

Dommer:           Adrian Forsberg (DBK) AD 1 Elias Egenæs Melgård (Stoppen SK) AD 2– Ismet Esen (Eiker SPK) – Dommerne sleit med å legge lista som førte til en del kontroverser.

HFK leverte en veldig god kamp mot Modum totalt sett, til tross for et bittert tap. Etter en trøblete oppkjøring med manglende bane og ikke minst store deler av laget jevnlig ute med korona og karantener presterte vi langt bedre enn forventet. Kampen mot et solid Modum lag gav oss god tro på at vi skal bite veldig godt i fra oss i årets sesong, i en kamp sentrale spillere som Tobias Grangård, Chris Magnetun og Morten Nerli også manglet. Men en ting man lærer i løpet av et langt liv i fotballen, er at det er aldri noe som heter fullt lag eller at man har alle på plass 😉

Neste kamp er lørdag 26 mars mot Bærum sine rekrutter kl. 1130 på Kadettangen. Første seriekamp er mot en av de største opprykksfavorittene Åssiden, den 1 april på Gol kl. 1900.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde (HB) Vetle Arnegård Kjøl (MS) Anders Mastrup og Johannes Luksengard Stave(Marius Helling 78 min) (VB) Kjartan Wall Andersen(67 min Ole Cato Stubberud Haugen)  (4’er MB) Johannes Kleppo Dokken(67 min Ammar Alhamdo), Sander Tyribakken, Vegard Vedvik og Simen Andreas Renslo (kap)(Fri). Øyvind Tørrisplass(Gaute Sporan Tollefsen 88 min) (Spiss) Jonas Bergane  RES: Ikke benyttet Per Oskar Stave.

Referat

Det ble målrikt i en ikke altfor sjanserik kamp. Modum åpnet best og HFK sleit litt med å henge med. Allerede etter 1 minutt har Modum en stor sjanse. Like etter er vi på farten, men skuddet til Jonas Bergane gikk langt utenfor. Etter 5 min ruller HFK opp et kjempeangrep, Renslo og Bergane kombinerer veldig bra. Bergane finner tilslutt Johannes Kleppo Dokken alene på bakre. Han nøler dessverre litt, og avslutningen fra kort hold går rett i keeperen. I det 8 minutt mister vi ballen for lett på egen halvdel og Modum kommer seg til en halvsjanse. I det 14 minutt tar Modum fortjent ledelsen 1-0 etter et gjennombrudd sentralt som vi ikke henger helt med på. Men etter scoringen tar vi mer tak i kampen og utligner på en corner i det 22 minutt ved Renslo etter en flott serv av Vedvik. Etter denne scoringen tar vi veldig over og leverer tidvis meget godt spill. I det 35 minutt får HFK et frispark 35 meter, her finner en meget god Vedvik for dagen unggutten Øyvind Tørrisplass, som frigjør seg i boksen og legger ballen fint nede ved stanga utagbart for Modum keeperen og 1-2 til HFK.  I det 40 minutt øker vi til 1-3 etter et kremmerhus av nevnte Vedvik. For et frispark limt i krysset fra 25 meters hold. Litt billig frispark, men skuddet var verdt en million 😉 Vi er i ferd med å drepe kampen og rett før pause ruller Bergane og Renslo opp et nytt angrep, som setter opp Tørrisplass til en meget stor sjanse til å øke til 1-4, men dessverre. Vi gikk dermed til pause på 1-3 etter en omgang vi skal være veldig fornøyd med.

I pausen var vi veldig fokuserte og klare for andre omgang. Men  dessverre sov vi allerede etter det 46 minutt og Modum reduserte alt for enkelt til 2-3. I det 55 minutt får Modum et svært billig frispark, vi står og sover. Men selve skuddet fra Sivert Holt Sætre var klasse, føk inn i målet og 3-3. Modum styrte nå, men vi var absolutt med på notene og i det 57 minutt hadde tørrisplass en stor mulighet til å føre HFK opp i ledelsen igjen. Men lyktes ikke. I det 61 er Modum nærme 4-3, men skuddet fra godt hold går over. Kampen hardner til å det er tøffe tak. I det 71 minutt får Modum straffe, som de setter sikkert i mål og 4-3. Etter ledermålet til Modum blir det mye rot av begge lag. I det vi håper å kunne sette inn en sluttspurt, blir Ole Cato Stubberud Haugen utvist. Han får et klart gult i det 84 minutt, i det 86 minutt greier dessverre ikke dommerne å se at Haugen blir holdt og skulle fått frispark, men det de ser er slutten av duellen hvor Haugen holder igjen Modum spilleren som da får frispark og Haugen sitt andre gule korte. På slutten greier vi å sette litt press, men det blir dessverre for tamt og kampen ender 4-3 til Modum.

Vi er veldig skuffet etter tapet og følte vi fortjente noe mer, men sånn isolert sett er vi veldig godt fornøyd med prestasjonene både individuelt og til laget. Det ser lovende ut for sesongen som snart starter.

Dagens Lie Sport Halling ble Vegard Vedvik som leverte en veldig solid kamp på midten for HFK. Vi må også nevne de rutinerte Renslo, Bergane og ikke minst debutanten Øyvind Tørrisplass.

Neste kamp er på Bærum lørdag kl. 1130 og neste tellende er mot Åssiden fredag 1 april på Gol kl. 1900.