GOD SERIESTART, MEN KUN ET POENG.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Aug 2021

Herrer:

HFK      -             Svelvik               (1-1) 2-2

HFK:                    5 min 1-0 Anders Mastrup (Tobias Grangård e/corner fra Ole Cato Haugen) og 88 min 2-1 Ole Cato Haugen (Chris Magnetun)

Tilskuere:         104

Dommer:           Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) AD 1  Joachim Bakkalia Buchmann (Uvdal) AD 2– Ismael Dakhouch Fakihi (Åssiden IF) – Dommerne bidro til at det ble bra flyt på kampen og dømte en god kamp. Kunne kanskje gitt noen flere gule kort.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang, men mangler siste 30

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Vetle Arnegård Kjøl (Vebjørn Haug 61 min) (MS) Anders Mastrup (Johannes Stave 40 min)og Chris Magnetun (Morten Hagen 88 min) (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik (Off MB). Ammar Alhamdo, Jonas Bergane og Ole Cato Stubberud Haugen (Spiss) Tobias Grangård (Kap) RES: Ikke benyttet Johnas Jordet, Torleif Rullestad, Abbas Amir, Mikkel Evan Renslo, Erik Lien og Gaute Tollefsen.

Referat

HFK kom godt i gang i kampen, men det bølget litt frem og tilbake i starten. Etter 5 minutter får HFK corner og Ole Cato Haugen server den fint i boksen. Tobias Grangård får pirket den til Jonas Bergane som får hans to skudd fra 5-6 meter blokkert på strekken, den siste returen går til Grangår som også får skuddet sitt blokkert før Anders Mastrup får smelt den i mål og 1-0 til HFK. HFK er nå det beste laget og trøkker på. Etter et langt kast av Olav Myksvoll oppstår det litt kaos foran Svelvik målet og Jonas Bergane kommer til en god skuddmulighet fra 8 meters hold, dessverre går volleyskuddet i en Svelvik spiller og avtar fart inn mot keeper. Like etter er det Svelvik som kommer. HFK taper en duell på midten og Svelvik kapteinen Thomas Brun Pedersen slår inn i bakrommet til den alltid farlige, løpsvillige og gode Mats Pedersen. HFK står litt høyt og han kommer alene med Stave. Han avslutter fra 7-8 meter og til tross for at Stave får hånden på den, sniker den seg inn i mål og 1-1. HFK står på videre til tross for denne utligningen. Vinner de fleste duellene og skaper flere småfarligheter både i åpent spill, men ikke minst dødballer. I det 23 minutt får Svelvik frispark på 17 meter rett foran mål, det skuddet tar Stave seg fint av. I det 32 minutt ender et langt utspark opp hos Ammar som fra god posisjon blåser den rett til side for krysset. HFK er det beste laget og jager ledermålet. Etter en corner i det 35 minutt får Grangård nesten nettkjenning, dessverre gikk den like over. I det 45 minutt kommer Ammar til en stor sjanse, men dessverre blir avslutningen fra meget god posisjon for løs og går rett på keeper. Lagene går dermed til pause på 1-1 et resultat Svelvik skal være mest fornøyd med.

I 2 omg kom Svelvik litt sterkere ut og starten på omgangen var jevn. Det var tett, med mange dueller utn de helt store sjansene før HFK gikk opp i ledelsen. Et legg fra Chris Magnetun finner «hårluggen» til Haugen som stusser den i mål via en Svelvik spiller og 2-1. Herfra styrer HFK og i det 71 minutt har Ammar en ny god mulighet, men avslutningen går i nettveggen. I det 78 min får Svelvik corner og på den er de farlig frempå og header like over fra god posisjon. HFK styrer det meste mot et slitent Svelvik lag dog uten de altfor store sjansene. Men i det 81 minutt bør HFK punktere kampen. Vegard Vedvik drar seg igjennom Svelvik forsvaret og slår perfekt ut til Jonas Bergane, som sender ballen fra 5 meter inn mot det åpne målet, MEN rett før den passere streken har Jensrud gitt alt og heiv seg så lang han var og traff ballen med tåa og fikk avverget scoring. HFK kjører på videre for å punktere kampen. Men vi er litt urutinerte og gjør litt tullete valg og feil. Dessverre skjer det i det 88 minutt og vi får et stygt brudd på egen banehalvdel. Innlegget er Grangård uheldig og slår i eget mål. 2-2 ☹ Og til tross for et bra trøkk på slutten greier ikke HFK å få inn den avgjørende scoringen. Så kampen ender 2-2. Til tross for at man er meget skuffet over å ikke vinne, er man på en annen side veldig god fornøyd med prestasjonene av dette «nye» HFK laget med 4 start debutanter og to i tillegg som kom inn.

Vi får ta med oss det inn i den vanskelige bortekampen mot Modum og vi går for tre poeng 😉

HFK sin beste i sitt comeback etter 6 år var Chris Magnetun. Han ble også kåret til Dagens Halling og får med det et Gavekort av vår sponsor Lie Sport – Sport 1

Denne kampen viser at HFK bør kunne bite godt fra seg i årets korte sesong. Vi har homogent lag, med fin blanding av unge og litt eldre spillere. I tillegg manglet vi noen sentrale spillere, som vi komme inn i troppen og heve oss ytterligere.

Det er klart at vi er glade for å ha såpass bause og løpssterke gutter i form av Bergane og Grangård, jeg er glad jeg ikke er motstander av dem 😉 Vi har mange løpssterke unggutter med enorm energi i tillegg, det eneste vi mangler er vel å sette litt flere av sjansene.

Leg også Hallingdølen Uavgjort i sesongopninga (hallingdolen.no)