UAVGJORT HJEMME MOT TOPPLAGET JEVNAKER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 7. Sep 2019

HFK                     -             JIF         (1-1) 2-2

HFK:                    27 min 1-0 Johannes Kleppo Dokken (Magnus M Bækken), 87 min 2-2 Tobias Grangård (Renslo corner)

KIF:                     41 min 1-1 Aleksander Bakken Tveter og 54 min 1-2 Marius Opdahl

HFK:                    66 min Ole Cato S Haugen

KIF:                      35 min Edo Colic.

Cornere:            (2-3) 5-5

Sjanser:              (7-4) 11-7

Tilskuere:         104

Dommer:           Bjørn Andreas Johnsen Laugerud (Skrim), AD 1 Nan-Chun Chen (Ådal) og AD 2 Rolf Kristian Tangen (Ådal) – Dømmer en grei kamp, men kunne vært enda tydeligere og lagt en jevnere linje. Men ingen kampavgjørende feil. Vi føler også at Bækken kunne blitt beskyttet noe mer.

Det ble en jevn og spennende kamp hjemme mot Jevnaker. Ikke det helt store spillet, mye slurv av begge lag. Men allikevel tidvis gode tilløp og mange store sjanser som gjorde kampen veldig severdig og underholdene.

Selv om vi helst burde hatt 3 poeng for å henge med i NM kvalik kampen var det greit med et poeng i torsdagens oppgjør. Dette var dessverre siste kamp på en stund for Anders Mastrup som reiser tilbake til England på studier. Mastrup har vært en veldig positiv spiller på og utenfor banen og vil bli savnet. Ellers blir det mest sannsynlig Jørgen Hesla Berget sin siste kamp på en stund, nå venter studier i Trondhjem. Takk for innsatsen, men vi regner med at du kler på deg HFK drakta igjen ved en senere anledning. Morten Nerli fikk debuten sin og blir en fin tilvekst for HFK.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Torleif Rullestad (Jørgen Hesla Berget) (MS) Tobias Grangård og Adrian Lugo Bredesen  (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Håvard Gåsterud 69 min) (Def MB) Simen Andreas Renslo (Kap) og Lasse Moen (Magnus Jorde 81 min) (Off MB). Anders Mastrup (Eirik Reime Thorberg 81 min), Magnus Bækken(Birk Stian Bjerkreim 45 min) og Johannes Kleppo Dokken (Morten Nerli 57 min) (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Vebjørn Haug og Joakim Skaret

Referat etter videogjennomgang.

Kampen åpnet med flere store sjanser til begge lag. Allerede etter 1 minutt kunne JIF tatt ledelsen, et frispark i farlig posisjon blir slått inn på bakre, ballen blir headet inn foran mål hvor Jevnaker får to ok avslutninger som avverges av HFK spillere. Like etter er HFK nærme etter et langt kast av Kleppo, men en JIF spiller får avverget til corner som dessverre for HFK blir resultatløs. I det 4 minutt får Jevnaker en stor sjanse, JIF kontret raskt og toppscorer Tveter setter opp Opdahl på bakre. Han kommer litt for seint og avslutningen går like utenfor fra kort hold. Like kombinerer Haugen og Mastrup fint på vår venstre side, før sistnevnte slår en strålende pasning til Bækken. Bækken får til en ok avslutning fra ca 7 meters hold litt skrått på, men keeperen gjør en god redning. HFK fortsetter trykket og like etter legger Haugen inn til Bækken som fra god posisjon header like over. Etter 19 minutter ruller HFK og kaptein Renslo som hadde en god kamp opp et godt angrep. Renslo finner Kleppo på kanten som slår fint inn til Bergane på fremre, men dessverre går avslutningen utenfor. I det 22 min roter vi det til i forsvaret og Tveter igjen vinner ballen høyt i banen. Han spiller igjennom en medspiller som drar seg inn i feltet, heldigvis greier Stave i HFK målet å presse ham utover så avslutningen går i nettveggen. HFK har det meste av banespillet, men JIF er meget skumle på kontringer. I det 27 minutt tar HFK ledelsen, en utsøkt pasning av Bækken setter Kleppo opp alene med keeper og han gjør ingen feil og 1-0 til HFK. I det 30 minutt blir Bækken tatt hardt av Edo Colic på vei til noe som kunne blitt en farlig sjanse. Korrekt gult kort og frispark i farlig posisjon. Renslo prøver å vippe ballen inn til Bækken, men Bækken kommer et tiendedel for seint og det renner ut i intet. Men HFK er bra i denne perioden. Like etter ruller HFK opp på vår høyre side igjen, ett flott innlegg av Kleppo finner Mastrup på bakre som litt presset skyter over fra svært kort hold. Her kunne det fort stått 2-0. I det 39 minutt blir Bækken på nytt tatt stygt, denne gang rett utenfor venstre hjørnet på 16 meteren. Synderen slipper det gule kortet. Men her må dommerne på generell basis ta mer ansvar. Spesielt for å beskytte spillere som Bækken, han blir sparket ned kamp etter kamp uten at konsekvensen blir hardt nok. Denne gangen måtte Bækken forlate banen pga skade. Det er ikke gunstig å miste vår mest produktive spiller. Vi får håpe skaden er kortvarig, så han er klar igjen til kampen mot Svelvik om 2 uker. Testspilling i Mjøndalen rett over helga ryker mest sannsynlig. Flere klubber snuser på Bækken om dagen og det er forståelig, han har produsert mer mål og assist enn de to mest produktive de siste 8 årene i form av Markus Thorberg og Alfred Scriven gjorde på hele sesongen. Det er også verdt å merke seg at Thorberg og Scriven spilte på topplag, mens årets HFK utgave har vært mer på det jevne. Tilbake til kampen, frisparket i skummel posisjon slår Moen inn på hode til Bergane. Men keeperen gjør en flott redning ut til corner. På corneren får Bergane ny god sjanse, men headingen går over. HFK har nå god kontroll og burde økt ledelsen til 2-0. Istedenfor er det dessverre JIF som på en god kontring scorer og 1-1. rett før pause har HFK et nytt frispark i farlig posisjon, det gode legget til Renslo header Mastrup utenfor. Det betyr at lagene går til pause på 1-1. Etter en omgang som åpnet rotete tok HFK god kontroll og burde ledet med et par mål.

Andre omgangen starter bra for HFK, men uten de helt store sjansene før JIF kontrer inn 1-2 etter at vi hadde en dødball høyt i banen. Like etter gjør Mastrup en kjempejobb og setter opp Birk som kom inn for Bækken i pausen. Skuddet gikk like utenfor. I det 64 minutt kombinerer Bergane og Mastrup flott på vår høyre side. Mastrup kommer ned på dørlinja og slår 45 til Birk som dessverre skyter utenfor fra god posisjon. I det 70 minutt kunne Jevnaker punktert kampen. Vi slurver i bakre rekker og tveter kommer alene med Stave. Men Stave gjør en flott redning. Sekunder senere kommer Tveter seg helt fri på bakre. Heldigvis for HFK gjør Tveter en sjelden dårlig involvering og skyter utenfor på åpent mål fra 7 meters hold. HFK gjør en del endringer og prøver å være mer direkte i spillet. Men Jevnaker har i denne perioden god kontroll på kampen og virker nærmere 1-3 enn 2-2. Heldigvis gikk det ikke slik og i det 87 min får HFK corner. Vi har mye pondus i boksen og den største av dem alle Tobias Grangård får headet inn utligningen til 2-2. Veldig fortjent sett kampen under ett, men basert på spillet og ikke minst JIF sine megasjanser etter 1-2 scoringen kunne det sett veldig annerledes ut.

Det ble 2-2 noe som var greit nok.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no gavekort på 300 kr ble avgjort av en jury og ble Tobias Grangård som spilte en god kamp og selvfølgelig scoret det viktige utligningsmålet. Kaptein Renslo må også nevnes han legger ned en formidable innsats og er veldig tilstede også verbalt. Jonas Bergane spiller også en kjempekamp, han vinner så å si alt av dueller, selv om dommerne tillater vel mye mot ham. Det er også gøy å se at Adrian Bredesen blir bedre kamp for kamp, her har HFK en spiller for fremtiden.

Nå er det er liten kamppause pga Holeværingen som har trukket seg fra serien. Så neste kamp er ikke før 20 september hjemme mot Svelvik. Her håper vi å få tilbake viktige August Fosse og Per Nyhus som begge var ute med sykdom. Det er også håp om å få Chris Magnetun tilbake etter hælskade.