BÆKKEN SHOW I STERK BORTESEIER MOT KIF

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 1. Sep 2019

KIF                       -             HFK      (1-3) 2-3

KIF:                     9 min 1-1 Jan Tore Kjørstad og 71 min 2-3 Vetle Tande Dragsten

HFK:                    6 min 0-1 Magnus Bækken (Per Oskar Stave), 37 min 1-2 Bækken (Jonas Bergane) og 38 min 1-3 Bækken (Bergane)

KIF:                      82 min Martin Olsen og 86 min Lars Petter Krohn Dale.

HFK:                    8 min Tobias Grangård, 33 min Per Nyhus og 68 min Ole Cato S Haugen.

Cornere:            (3-0) 4-1

Sjanser:              (3-5) 5-7

Tilskuere:         94

Dommer:           Martin Torjus Horten Hallingstad (Konnerud), AD 1 Adem Satici (Strømsgodset) og AD 2 Mesut Aricigil (Stoppen) – Dømte jevnt over bra, men var noe inkonsekvent på kort. Samt at det ikke var offside på vårt annullerte mål.

HFK tok en meget sterk og viktig borteseier mot Kongsberg. Det var en veldig fortjent seier og tett opp mot årsbeste. Nå lenger vi til torsdagens kamp mot Jevnaker og håper at vi for første gang har tilnærmet full tropp.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus (MS) Tobias Grangård og Adrian Lugo Bredesen  (VB) Johannes Dokken Kleppo (Def MB) Simen Andreas Renslo (Kap) og Lasse Moen (Håvard Gåsterud i det 69 min) (Off MB). Anders Mastrup (Magnus Jordet i det 82 min), Magnus Bækken og Torleif Rullestad(Ole Cato Stubberud Haugen i det 59 min)(Spiss) Jonas Bergane Reserver: Vebjørn Haug

Referat etter videogjennomgang.

HFK gikk rett i strupen på KIF og en flott innsats av Renslo førte til at vi vant ballen høyt i banen allerede etter 30 sekunder. Renslo spiller Mastrup fint alene igjennom med keeper. Men keeperen gjør en formidabel redning. Returen BOMMER!! Renslo på og megasjansen renner ut i intet. Bare to minutter senere er Bækken for første gang på farten. Setter Mastrup fint opp på kanten. Flott innlegg, men den rekker dessverre ingen HFK spillere frem på. Etter 5 minutter er KIF nær, et langskudd skifter retning i en HFK spiller, men heldigvis går den ut til corner bak en utmanøvrert Stave I HFK målet. Etter 6 minutter viser Bækken klasse, han tar ned et utspark fra Stave og viser på 6 sekunder rein klasse, han dribler seg forbi 6 mann og triller ballen inn i hjørnet 1-0 HFK og for en scoring. Like etter sliter vi med dårlig kommunikasjon, som ender med frispark til KIF og gult kort til Grangård. Frisparket er god, men Mastrup får headet den til corner. På corneren er KIF i overkant heldige. Ballen ender litt brått opp på Bredesen som alene på hjørnet av 5 meteren ikke får stokket beina, ballen spretter i leggen inn til Renslo som står på streken. Han avklarer rett i en liggende!! KIF spiller og ballen går i mål. Veldig synd når vi hadde kommet så godt i gang. I det 16 minutt sleiver en KIF spiller, Stave har nok rimelig god kontroll på ballen som går i tverrliggeren når han tar den. I det 18 min spiller Renslo frem til Bækken. Han setter fart inn mot keeperen, dessverre får han en liten dytt i ryggen i skuddøyeblikket og avslutningen går utenfor. Ingen straffe, såpass må man tåle i fotball. I det 20 min får HFK frispark på vår høyre side rett ved midtstreken. Den slår Dokken Kleppo inn i boksen, dessverre annullerer dommeren for offside. Kongsberg spilleren header ballen forholdsvis upresset i eget mål. Avgjørelsen kunne forsvares hvis det hadde vært offside på HFK spillerne i nærheten, men det var det ikke. Selv om det er marginalt, burde nok dette målet blitt stående. I det 22 minutt er KIF spissen farlig på ferde, men fra litt skrått vinkel skyter han utenfor. Selv om KIF har sine muligheter og er spesielt farlig på dødballer er det HFK som har taket i kampen. I det 28 min kommer Nyhus seg fint forbi på vår høyre side, men KIF keeperen redder ganske greit, med en liten retur. I det 37 min er det tid for mer Bækken magi, frispark fra Kleppo mot Bergane, som han vinner på hode og styrer ballen til Bækken. Bækken tar en Cruyff finte og sender KIF spilleren i pølsebua før han klinker ballen hardt nede ved stolpen bak KIF sin gode keeper og 2-1 til HFK.  Fortjent etter spill og sjanser. Det tok ikke lang tid før Bækken fullførte sitt 4!! hat trick for året, det er ikke dårlig for en spiller på det som lenge har vært et bunnlag i årets sesong. De to første målene var fine, men dette var en perle. Nok en gang er det Bergane som rydder vei og header ned til Bækken, han drar av en mann og limer ballen i krysset 3-1. I resten av omgangen skjer det ikke mye og HFK går til pause med en flott 3-1 ledelse.

HFK åpner oså bra i 2 omg og etter 46 minutter blir det farlig etter et langt kast av Kleppo. Ballen blir i første omgang avklart ut til Bækken, men han setter fart inn i 16 meteren til KIF og skyter et knallskudd, dessverre smeller den i stolpen. Etter 52 minutter ruller HFK fint opp med Mastrup som finner Bækken, han skyter et ok skudd fra 16 meter som KIF keeperen redde greit. I det 10 minutt er KIF nærme på et par dødballer, men Stave har grei kontroll. I det 61 min vinner Mastrup ballen høyt oppe i banen. Han finner Bækken som fosser fremover. Bækken slår en god pasning til Bergane som dessverre blåser ballen over fra god posisjon. I det 71 minutt får KIF frispark i god posisjon, et godt skudd som reddes av Stave, han tar også returen flott. Men den siste returen var han dessverre sjanseløs på og 2-3. Det gav KIF mer tru på at de kunne ta poeng. I det 77 minutt var de på ferde igjen. Et langt kast endte opp hos kraftspissen til KIF, som vender bort Bredesen. Heldigvis ble avslutningen litt for dårlig og trillet ut til 5 meter. I det 88 minutt fyrer Renslo av et godt skudd som KIF keeperen redder mesterlig ut til corner.

HFK leverte en veldig god bortekamp. Hele laget jobbet knallhardt i denne viktige seieren.

Men når det er sagt så viste Magnus Magnetun Bækken ren og skjær klasse. Han har nå tangert mestscorende i HFK fra de senere årene. For et lag som i store deler av året har kjempet i bunn på tabellen lar seg absolutt høre. Stats til Bækken som til orientering heller ikke spiller rein spiss er som følgende; JR NM 5 kamper 6 mål og 1 assist, A laget 18 kamper, 19 mål og 12 assist. Norway Cup 8 kamper, 8 mål og 2 assist. Det lar seg absolutt høre, spesielt når vi tenker på at Markus Thorberg i opprykksesongen hadde 19 mål og Alfred Scriven på det meste hadde 18 scoringer på a laget.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no gavekort på 300 kr ble da tildelt Magnus Magnetun Bækken. Han tidvis helt strålende, han imponerte også voldsomt på ankeret når vi de siste 20 min måtte gjøre noen rokkeringer. Når det er sagt, så har nok arbeidsforholdene til Bækken blir mye bedre etter at Bergane kom tilbakke. For et comeback han har hatt i høst, det scorer og asisteres i hytt og pine. Deilig å ha to sånne spillere høyt i banen.

Neste kamp er hjemme mot Jevnaker torsdag kl. 1930, den gleder vi oss til 😉 Vel møtt!!