SEIER I SISTE KAMPEN FØR FERIEN. GOD ANDRE OMGANG SØRGET FOR SEIER MOT STOPPEN HJEMME

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Jun 2019

HFK              -          Stoppen      (1-1) 4-1

HFK:                     32 min 1-1 Magnus M Bækken (August Fosse), 77 min 2-1 Simen Andreas Renslo (Nils Olav Smestad) 88 min 3-1 Bækken (Smestad), 89 min 4-1 Bækken (Fosse)

Stoppen:             8 min 0-1 Ole Jørgen Sylling Berg

HFK:                     19 min August Fosse

Sto:                       31 min Jacob Jan Caspersen

Cornere:             (1-1)5 -1

Sjanser:              (4-4) 10-5

Tilskuere:         89

Dommer:         Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), AD 1 HNan-Chun Chen (Ådal IL) 0g Ad 2 Joachim Bakkalia Buchman. Dømte en god kamp. Legger lista høytså vi får god flyt i kampen med mange dueller. Veldig god avgjørelse på 1-1 målet. Lett å tro det er offside når man kommer så alene. Men videoen viser tydelig at den var onside.

HFK fikk Stoppen på besøk i dette viktige bunnoppgjøret. Etter en middels første omgang var HFK klart best i 2 omgang og vant fortjent.

Nå blir det en liten ferie før oppkjøringen til Norway Cup og høsten starter uka før NC.

Tendensene er stigende i laget og vi tror vi kan gå et flott NC og høstsesong i møte.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret(Johnas Ulshagen Jorde) (HB) Johannes Kleppo Dokken(Vegard Vedvik 60 min) (MS) Anders Mastrup og Adrian Lugo Bredesen (VB) Olav Kvåle Myksvoll(Def MB) August Fosse(Sander Tyribakken 4 min) og Lasse Moen  (Off MB). Ole Cato Haugen (Nils Olav Smestad 21 min), Magnus Bækken og Gaute Vedvik (Spiss) Simen Andreas Renslo (kap)(Anders Eldstad Eriksen 4 min) Reserver: Vebjørn Haug og Jørgen Hesla Berget (ikke møtt)

Referat etter videogjennomgang.

Rotete start hvor Stoppen var mer aggressive, de løp også mer. Vi sleit med å etablere noe spill og rotet fælt med pasningene. I kampen 6 minutt slår Olav Myksvoll en av kampens beste pasninger, han finner Magnus M Bækken på tur inn i bakrommet, men alene med keeper Chapman fra Stoppen taper han duellen. Etter 8 minutter kommer Stoppen på visit, Meyer på Stoppen vinner en løpsduell inn i bakrommet, samtidig følger ikke unge Fosse Sylling Berg som kommer alene på 16 meteren og banker ballen i mål. Flott scoring og 0-1 til Stoppen. Ikke helt ufortjent. Etter 18 minutter kommer samme mann på en ny stor sjanse men tuppen hans går like utenfor forbi en utspilt Skaret i HFK målet. HFK tok mer og mer over spillet og etter 32 minutter kom den fortjente utligningen. Lasse Moen slår en ball opp mot forsvaret til Stoppen. Renslo gjør en knallsterk jobb og vinner ballen. Han slår tilbake til Fosse som slår direkte inn i bakrommet på Bækken. På videoen er det tydelig onside, selv om protestene var heftige etter at Bækken satte ballen sikkert i mål. Etter 35 minutt kommer Stoppen på en god mulighet hodesterke Meyer, header like utenfor fra ca 7 meters hold. Minuttet etterpå er de på ny nære scoring. Vi har litt trøbbel nå. På corneren header de like over. Etter dette stormløpet tar vi over spillet. Unge Vedvik var meget god og etter 45 minutter driblet han seg fri på dørlinja før han slår ut 45 til Ole Cato Haugen og Bækken som dessverre krasjer og skuddet fra meget god posisjon som går utenfor. Så lagene gikk til pause på 1-1, noe som var greit nok.

2 omgang åpner HFK best. Vi holder på ballen og Stoppen blir mest løpende imellom.  Etter 52 minutter var Bækken veldig nærme etter en corner. Bækken’s brasse avslutning gikk like over. HFK styrer, Moen og Fosse har festet grep om midtbanen. Backene og kantene våre kommer ofte med godt tempo. Men vi slurver litt med de avgjørende pasningene. I det 71 min misser vi ballen litt for enkelt på egen banehalvdel. Stoppen tar og griper sjansen, ballen blir spilt igjennom på deres høyre side. Litt skrått på, men i god posisjon og forholdsvis upresset skytes det heldigvis over. Like etter får vi kast høyt oppe i banen, Bækken og Haugen setter opp en flott vegg, hvor førstnevnte skyter like utenfor med utsiden av foten fra ca 8 meters hold litt skrått på. Nærme ledelsen her. I det 75 min for HFK frispark i god posisjon. Glimrende slått av Fosse, men sussen fra 7-8 meters hold av Mastrup går dessverre utenfor. Selv om HFK er best ute på banen, vipper kampen veldig. Litt sånn at første laget som får ballen i mål vinner. Etter 77 minutter går HFK opp i ledelsen. Nils Olav Smestad og kaptein Renslo kombinerer flott før sistnevnte skyter ballen flott nede ved motsatt stolpe fra ca 14 meters hold og 2-1 til HFK. Vi har store muligheter på gode overganger uten å utnytte de bra nok. Før i det 88 minutt hvor vi kommer veldig raskt med mange spillere på en kontring. Smestad finne Bækken, som drar av et par på 16 meteren, før han skyter knallhardt i motsatt kryss og 3-1. Så gikk det bare 40 sekunder før han økte til 4-1. En avklaring av Fosse finner Bækken litt inne på vår banehalvdel. Han er faktisk alene med 5 Stoppen spillere. Men med fart og teknikk dro han fra dem før han lobbet flott over keeperen og i mål.

Selv om HFK vinner komfortabelt tilslutt så var dette en kamp som kunne vippet begge veier. Men endelig var vi litt effektive og det er ingen tvil om at Bækken var tungen på vektskålen med sine tre flott scoringer. Stoppen var et kompakt og godt lag som manglet litt på løpskraft og jeg vil tro at de tar mye poeng fremover.

Det var liten tvil om hvem dagens HFK spiller skulle bli. Han ble faktisk kåret før de to siste scoringene 😉 et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble da tildelt Magnus Magnetun Bækken. I dag var han effektiv og veldig god. Selv om han nok har misset på en del sjanser i vår, så har han allerede 12 scoringer og er innenfor målet vi satte oss før sesongen med et i snitt pr kamp. Med enda bedre effektivitet kunne han fort hatt to i snitt 😉 Men det var flere spillere som leverte en god kamp. Det nykomponerte stopperparet Mastrup og Bredesen leverte etter en noe tung start gode siste 75 minutter. Fosse og Moen hadde en solid andre omgang. Litt kjedelig var det for Johannes Dokken Kleppo som fikk seg en smell og måtte ut. Kleppo har vært god på trening og kamp i det siste. Men  unggutten Vegard Vedvik leverte veldig bra som hans erstatter.