MÅLTØRKE GIR TAP BORTE MOT DUMPEKANDIDATEN IBK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 9. Jun 2019

IBK       -            HFK      (2-0) 2-1

IBK:                   28 min 1-0 Baldur Gunnarson og 45 min 2-0 Martin Vesterlund

HFK:                  63 min 2-1 Simen Renslo str (Magnus Bækken felt)

Tilskuere:         40

Dommer:         Rolf Kristian Tangen (Ådal) AD 1 Nils Gunnar Bjerke og AD 2 Mesut Aricigil

(Stoppen)  – Dessverre ble det en del avgjørende avgjørelser som var feilaktig som gikk imot oss.

Ref forsinket pga sykdom

Nyopprykkede IBK, som har hatt noen tunge år før opprykket i fjor. De var senest i 2014 i 2 divisjon, så brutal nedtur som nok har snudd litt nå.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Vebjørn Haug (Johannes Dokken Kleppo 45 min) (MS) Torleif Rullestad og Per Nyhus (VB) Gaute Vedvik (Def MB) Adrian Bredesen (Anders Mastrup 45 min) Simen Andreas Renslo (kap) og Lasse Moen (Off MB). Ole Cato Haugen, Magnus Bækken og Nils Olav Smestad (Magnus Jordet 16 min)(Spiss) Simen Andreas Renslo  Reserver: Daniel Ward (fikk trøbbel med ankelen på oppvarmingen)

Etter videogjennomgang.

Vi åpner kampen på en god måte. Etter 9 minutter setter Renslo opp Nils Olav Smestad. Han kommer alene igjennom men nøler litt i avslutningsfasen og denne store muligheten renner ut i sanden. Etter 10 minutter får HFK corner, etter litt frem og tilbake slår Ole Cato Haugen ballen inn til Torleif Rullestad som header mot mål, ballen blir blokkert og ender opp hos Nils Olav Smestad, som fra god posisjon curler ballen utenfor. Etter 13 minutt vinner Haugen ballen høyt oppe på banen og kommer seg alene igjennom, han skyter like utenfor alene med keeperen, men kunne også vurdert Bækken som var alene i boksen og enda bedre plassert. Uansett bør minst en av disse sjansene bli mål!! I den 21 minutt kommer IBK og Baldur på en stor sjanse. Vi slipper markeringen på bakre, men heldigvis går avslutningen i nettveggen av IBK sin gode angriper. Etter 22 minutt slår Haugen et glimrende frispark til en forholdsvis upresset Vebjørn haug på bakre, dessverre header han den god muligheten like utenfor IBK sitt mål. I det 28 minutt misser vi på en enkel pasning midt på vår banehalvdel og pasningen setter dessverre opp Baldur, som ikke gjør feil og skyter ballen i mål fra 16 meteren. 1-0 til IBK, slik går det når vi ikke utnytter sjansene våre og er unøyaktige bak. På dette tidspunktet burde vi ut i fra spill og sjanser ledet komfortabelt. Dette ryster oss litt og et hardtkjempende IBK kommer mer inn i kampen. I det 32 minutt kan IBK øke på en god heade mulighet etter en corner. Vi våkner litt på slutten av omgangen igjen og skaper et par gode muligheter. I det 39 minutt setter Renslo opp Smestad alene igjennom. Keeperen til IBK gjør en mesterlig redning, men returmuligheten til Magnus Bækken er stor, dessverre blåses den over fra god posisjon. I det 41 minutt har HFK corner og Smestad kommer til en god skudd mulighet som dessverre blir blokket på vei mot mål. Det siste som skjer i omgangen er at IBK litt for lett kommer til en god skuddmulighet. Vi er for tamme og lite aggressive i duellspillet og IBK går opp i 2-0 med det siste sparket i omgangen. Vi burde ut i fra spill og sjanser ha ledet til pause, men vi er ikke gode om dagen i de fasene av spillet som er viktigst.

I andre går vi ut for å snu dette og etter 6 minutter av omgangen spiller Haugen og Bækken fint veggspill. Bækken nesten alene igjennom skyter et godt skudd som blir blokkert, returen er god med skuddet fra samme mann går i tverrliggeren og over. I det 13 minutt er Bækken dansene på vei igjennom IBK forsvaret, dessverre blir han felt like utenfor 16 meteren og korrekt gult kort til IBK. Frispark fra Haugen blåses over. I det 19 minutt får Bækken straffe som Renslo setter sikkert i mål og 2-1. Etter 24 minutter blir vi snyt for en megasjanse, feilaktig offsideavblåsning på Anders Mastrup som satt opp Smestad mutters alene med keeperen. Her kunne og burde utligningen kommet. Etter 26 min i det som har utviklet seg til en kamp mot et mål. Slåes et godt frispark opp av Nyhus, en flott stuss av Rullestad flyter mot hjørnet av målet, men keeperen til IBK gjør en flott redning og får slått til corner. Corneren ble slått inn på første, men IBK spilleren headet ut til det som alle trodde var ny corner. Men som AD følte det var greit med en 5 meter på 😉 Litt synd å ikke få det vi skal ha når vi er i press på dem. Vi satser fremover og i det 29 min kommer IBK på en god kontring. Rullestad vinker og roper på offside, men fortsetter å jobbe nedover. Så når Baldur har fått tilbake returen på den første muligheten som Skaret redder mesterlig og skal til å sette ballen i mål får Rullestad i siste liten taklet til corner, knallbra jobbet. Det er umulig fra kameravinkelen å se om det var offside eller ikke. I det 36 minutt kommer Baldur igjennom igjen, en ny flott redning av Skaret til corner. I det 37 minutt danser Moen seg igjennom IBK forsvaret og forbi keeper, men fra litt skrå vinkel på det åpne målet går avslutningen i nettveggen ☹ Vi presser på uten å score eller skape de helt store sjansene på slutten. 14-6 i sjanser for så å sitte igjen med 0 poeng er veldig surt. Nå må vi jobbe knallhardt for å snu marginene i vår retning. Flaks er noe man må gripe, så der må vi være tøffere med oss selv. Jeg føler vi har levert flere gode kamper i vår og det er kun mot Konnerud vi virkelig hadde trøbbel imot. Så det er surt å sitte igjen med kun 9 poeng etter 9 kamper. Vi har også levert flere gode bortekamper mot gode lag men sitter med 6 strake tap. Vi har blitt hardt straffet, som mot Jevnaker hvor et feilaktig dømt straffe og i tillegg rødt kort fører til at vår beste forsvarer måtte stå over mot Svelvik, som igjen kunne gjort et positivt utslag der. Men slik er fotballen og marginene er små. Man må også respektere dommere selv om de driver en til vanvidd innimellom😉 man må huske at de må kontinuerlig ta avgjørelser på tiendelet. Mens utespillere og trenere sjeldent i løpet av en kamp kommer i situasjoner hvor de tar helt kampavgjørende valg, må dommere ta sånne avgjørelser hele tiden. Men jeg tror det er viktig at man kan diskutere situasjoner i ettertid uten å bli avfeid. Tangen, Drolsum og Wold er dommere man kan ha dialog og diskusjoner med og det hjelper i tunge stunder som etter tapet mot IBK.

Nok en gang er keeperen vår største fiende, men vi har en tendens til å gjøre dem gode. IBK har flere habile spillere som jobber hardt og en meget god Baldur der fremme som kan skape trøbbel for de fleste.

Litt vanskelig å plukke ut Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr men valget falt på Lasse Solum Moen som den siste tiden har levert flere gode kamper. Formen på han og flere er stigende etter en lang lang periode med mye sykdom. Gaute Vedvik leverte også en meget god kamp på en noen uvand høyreback. Skaret har flere gode redninger. Innbytterne gjorde det også bra og da spesielt Anders Mastrup som leverte en meget god omgang.

Vi har fortsatt en del ute med skader og sykdom, men det ser lysere ut. Nå satser vi på en god treningsuke som skal føre til at vi tar storfavoritten DBK når de kommer på besøk 17 juni. Endelig hjemmekamp igjen 😉