GOD KAMP BORTE MOT EN AV AVDELINGSFAVORITTENE

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Mai 2019

JIF         -            HFK      (2-1) 3-2

JIF:                     8 min 1-1 Emil Alfredsen, 10 min 2-1 Amar Colic og 84 min 3-2 Aleksander Bakken Tveter

HFK:                  3 min 0-1 Nils Olav Smestad(Magnus Bækken) og 73 min 2-2 Magnus Bækken (Adrian Bredesen)

JIF:                     43 min Fredrik Tvenge og 91 min Kristian Vassjø

HFK:

Rødt kort:        83 min Per Nyhus etter 2 gule.

Cornere:           (2-0) 5-0

Sjanser:            (4-1) 5-4

Tilskuere:         120 i strålende sol.

Dommer:         Ole Martin Loeshagen (NUIL), AD 1 Rolf Kristian Tangen (Ådal IL), Ad 2 Nan-

Chun Chen (Ådal IL).

Lillevik (Ådal). Dømte greit i første del av kampen, men fikk litt utfordringer utover i kampen.

HFK var dessverre fortsatt preget av russesyken og hadde 5 mann ute som alle ville vært høyaktuelle for startplass. Men spillerne leverte en god bortekamp mot et godt Jevnaker lag. Det burde holdt til poeng, men vi hadde ikke marginene på vår side i de avgjørende situasjonene.

Nå blir det en liten pause inn mot neste A kamp, men før den tid kommer JR NM mot Sogndal på torsdag kl. 1930. Vi håper å få de fleste på beina da 😉

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Vebjørn Haug(Sander Tyribakken 19 min) (MS) Per Nyhus(kap) og Magnus Jorde (VB) Daniel Ward(Olav Kvåle Myksvoll 40 min)(Def MB) Adrian Bredesen og Lasse Moen(Vegard Vedvik 30 min) (Off MB). Ole Cato Haugen, Magnus Bækken og Nils Olav Smestad (Eirik Thorberg 13 min)(Spiss)Birk Stian Bjerkrheim Reserver: Jonhas Ulshagen Jorde

HFK åpnet veldig bra på en veldig flott gressbane. Vi tok tak i ballen og lot Jevnaker spillerne løpe imellom. Etter kun 3 minutter tok vi ledelsen etter et flott forarbeid først av Birk Stian Bjerkrheim, så Magnus Bækken som sklir forbi backen inne i boksen, slår en flott 45 til Nils Olav Smestad som scorer enkelt fra kort hold og 0-1. Vi hadde fortsatt god kontroll, så det var fortærende at JIF kom seg til en utligning etter 7 minutter. Et noe billig frispark på 45 meter fra vårt mål. Dessverre med Torleif Rullestad ute mangler vi litt luftstyrke og taper to viktige dueller i boksen og 1-1. Like etter går Jevnaker opp i ledelsen 2-1, denne gang etter et langt kast. Ballen ender opp på 16 meter hos JIF spilleren som skyter et halvpasse skudd, men dessverre går den via Magnus Jorde og inn i mål bak en utmanøvrert Skaret i HFK målet. Kampen ut omgangen har Jevnaker ballen mest, utenå skape noe i åpent spill. Men de er alltid farlig på dødballer. Etter 37 og 40 minutter er de nære ved å øke ledelsen etter to kast. Lagene gikk til pause med 2-1 til JIF etter en noe rotete, men jevn og tett første omgang.

Andre omgang blir mer intens med mye mer trøkk og nerve. Skjer ikke så mye foran målene, men HFK har god kontroll på kampen. I det 54 minutt kommer Olav Myksvoll inn for en sykdomsråka Daniel Ward som måtte gi seg. Godt å ha Myksvoll tilbake etter 1 år på FHS. Vi kjørte også mer på fremover og etter 62 minutter kommer Smestad alene med keeperen til JIF etter en herlig pasning av Vebjørn Haug, som redder på marginalt vis. Etter 73 min kommer utligningen på rotete vis, en flott pasning av Bredesen setter opp Bækken. Etter litt klabb og babb ender ballen i mål og 2-2. Vi føler det er fortjent og kjører kampen. Like etter har nevnte Myksvoll en god mulighet etter et flott forarbeid av Ole Cato Stubberud Haugen. Etter 33 minutt får en noe frustrert Per Nyhus gult kort etter en sein takling. Føler med ham etter å ha blitt tatt gang på gang uten å få frispark en gang. Dessverre får samme mann et nytt gult i det som fra vår vinkel og med subjektive øyne ser ut som et meget billig straffespark. Det betyr rødt kort, Jevnaker scorer på straffen og 3-2. Det var Jevnakers første sjanse i 2 omgang. Til tross for et vist trøkk fra HFK lyktes vi ikke å skape sjansene til å sette 3-3 målet. Noe som hadde vært fortjent ut ifra spill og sjanser.

Men selv om det ble tap, må vi være godt fornøyd med prestasjonene. Vi var veldig nærme borte mot et godt lag, så det lover bra for fortsettelsen. Nå får vi få alle på plass igjen, friske og raske så skal det bli en del poeng fremover.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble Ole Cato Stubberud Haugen. Han leverte en ny god kamp og har vært en åpenbaring for oss i vår. Magnus Jorde kom godt i fra det fra start som stopper og vi tror partnerskapet Jordet og Nyhus blir bra mot Sogndal torsdag. Magnus Bækken leverte også en god kamp.

Neste hjemmekamp Junior NM kampen mot Sogndal 23 mai kl. 1930, men før det møter damene Grei på tirsdag kl. 1930