SOLID SEIER MOT STOREBROR OG TOPPLAGET JEVNAKER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Sep 2018

HFK – Jevnaker (0-1) 3-1

HFK:                               50 min 1-1 Magnus M Bækken (Nils Olav Smestad), 81 min 2-1 Bendik Øen Strand(Mikkel Storeskar), 90 min 3-1 Strand (Birk Stian Bjerkreim)

JIF:                                  23 min 0-1 Tveter.

HFK:                               86 min Simen Renslo

JIF:                                  45 min Fredrick Tvenge, 55 min Simen Grinna Bråten.

Cornere:                       (2-0) 7-1

Sjanser:                         (5-2) 8-3

Tilskuere:                    48

Dommer:                      Rolf Kristian Tangen(Ådal) AD 1 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) og AD 2 Adem Satici (Strømsgodset IF) – Bra dømt, med noen skjønnhetsfeil. Men det er det vel alltid 😉 Straffen er nok noe tvilsom.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang i Etiopia 😊

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård (VB) Johannes Kleppo Dokken(Håvard Gåsterud 88 min) (Def MB) Gaute Vedvik(Birk Stian Bjekreim (70 min) og Lasse Moen (Off MB). Simen Andres Renslo(Eirik Reime Thorberg 90 min), Magnus Bækken og Ahmed Ahmed (Nils Olav Smestad 45 min, Ahmed inn igjen i det 70 min) (Spiss) Jonas Bergane(Bendik Øen Strand 45 min) Reserver:

HFK stuper rett i angrep og får en corner i første minutt. Bra slått av Storeskar og Lasse Moen er nær ved å score. Rett etterpå roter vi litt i midtforsvaret og storscorer Tveter kommer alene igjennom. Han får ballen litt langt foran seg, så Per Oskar Stave redder avslutningen. Ingen straffe som JIF ropte på. Etter den situasjonen styrer HFK uten å skape de helt store sjansene. Ett herlig slått frispark av Storeskar i det 14 min, burde vi vært tøffere på. HFK får corner i det 15 min, resultatløs. I det 17 minutt, ruller JIF opp et godt angrep og sender avgårde et godt skudd som går i tverrliggeren og over. I det 20 min tar Storeskar et raskt kast, som finner Bergane. Han slår igjennom Magnus Bækken på vår høyre side. Han «sklir» igjennom feltet og slår Bergane 45 grader, men avslutningen fra meget god posisjon ble ikke bra nok dessverre  I det 23 min har vi kast i god posisjon, men blir kontret i senk. Tveter blir satt alene igjennom og gjør ingen feil 0-1. Litt mot spillets gang. I det 26 min får HFK et noe billig straffespark, Tobias Grangård blir felt. Straffen setter kapteinen Renslo i stanga. I det 33 minutt, er Johannes Kleppo Dokken nærme. Men skuddet ble blokkert ut, ble ikke corner da 😉 I det 38 minutt setter Renslo opp Bækken alene igjennom, dog litt skrått hold. Ok avslutning, men keeper veteranen Kolbræk redder mesterlig. I det 44 minutt drar Renslo seg igjennom slår 45 grader til Bækken, men skuddet fra god posisjon går utenfor. Lagene går til pause på 0-1, noe ufortjent.

2 omgang kommer HFK knallhardt ut og går rett i strupen på Jevnaker. I det 46 minutt, slår Storeskar flott til Bækken som med et brassespark nesten lykkes. Etter 47 min er Kleppo Dokken nærme på en corner. I det 50 min kommer den fortjente utligningen. Men her får vi uventet hjelp av Jevnaker. En JIF spiller sender Nils Olav Smestad igjennom alene mot JIF keeperen. Her velger han uselvisk å spille frem en fossende Bækken som skyter trykt i mål fra 16 meteren og 1-1. HFK presser på og har et par halvsjanser. Men i det 68 min er Tveter på vei igjennom igjen, heldigvis gjør Grangård en herlig blokk på skuddet til Tveter. HFK styrer, men JIF er småfarlige. I det 83 min kommer 2-1 målet, etter 11 trekk i laget. Siste fasen er det luftens baron Smestad som stusser ned til Bækken som tar med et par man på tur over banen, før han finner Storeskar med en flott pasning høyt i banen. Og når Storeskar får tid til å time legget blir det veldig farlig. Han finner Bendik Øen Strand i midten som stupheader ballen i mål. Veldig veldig fortjent. Ikke lenge etter i det 90 min spiller Renslo flott igjennom innbytter Håvard Gåsterud, han fosser nedover siden og legger flott inn til Bjerkreim avslutningen hans er god, Kolbrek i JIF målet gjør en god redning. Returen scorer imidlertidig Strand på og 3-1 noe som også ble sluttresultatet.

Dagens Halling på et sterkt HFK lag og vinner av gavekortet på Hallingkjeden.no ble Simen Andreas Renslo, selv om han ikke var i 100 fit for kampen. Gikk han foran med iherdig innsats, han har som alltids noen skjønnhetsfeil, men er delaktig på så å si alt av det offensive spillet til HFK. En annen sterk kandidat var Magnus Magnetun Bækken HFK sin toppscorer som leverer gode prestasjoner på løpende bånd. Mikkel Storeskar er også solid, noe han har vært i hele høst. I tillegg må innbytter Bendik Øen Strand nevnes, knallhard jobbing resulterte i 2 mål og matchvinner.

Neste kamp er borte mot Holeværingen på gress, med supercoach Frode Røste og meget sympatiske Håkon Teslo (som har trent med oss i høst) på laget.

Denne seieren gjør også at vi er i ferd med å nå målet om NM kvalifiseringsplass 4 runder før slutt. Poeng i neste, så er den i boks og da skal vi være svært fornøyd med sesongen vår.