HFK TAPTE ET INTENS OG SPENNENDE TOPPOPPGJØR MOT ÅSSIDEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Sep 2017

HFK – Åssiden (0-1) 2-3

HFK:          1-1 64 min Torleif Rullestad (Jørgen Hesla Berget etter corner) og 84 min 2-3 Fredrik Røkkum (Rullestad)

Åss            7 min 0-1 Hamed Cetin, 70 min 1-2 Simen Berg Hansen og 77 min 1-3 Gøksel Guvent

HFK:          69 min Abdikafi Ahmed

Åss:          15 min Hamed Cetin

Rødt kort: Ingen

Cornere: (1-6) 5-7

Sjanser:   (3-2) 8-7

Tilskuere: 130

Dommer: Rolf Kristian Tangen (Ådal), AD 1: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) og AD 2 Henrik Moholdt (Holeværingen)

Dømte en god kamp i et tett og intenst oppgjør. En svakere dommertrio kunne fått trøbbel.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Røkkum og Mikkel Storeskar (kap)(VB) Ahmed Ahmed Def MB) Simen A Renslo og Abdikafi Ahmed(Per Nyhus inn igjen 78 min) (Off MB). (HK) Birk Stian Bjerkreim, Jørgen Hesla Berget og Torleif Rullestad (Spiss) Per Nyhus (Magnus M Bækken 55 min) Reserver: Jonas Rodegård, Adrian Lugo, Olav K Myksvoll, Per Oskar Stave, Anders Golberg og Gaute Vedvik

HFK måtte tenke nytt og litt kreativt før denne kampen, så vi var veldig spent på hvordan vi skulle takle å møte et sterkt Åssiden lag med sentrale spillere som Scriven, Haugstad og Al Kabra ute. Det ble som forventet et vanskelig og tøft oppgjør. Men jeg er ekstremt stolt av gutta som sto opp på den måten de gjorde. Det var dessverre litt rutine rundt alle 3 målene som gav Åssiden mulighet til å score og det gjorde de også. Men det er en hårfin balanse, når vi hele tiden kompenserer Åssidens overlegne fysisk og erfaring, med teknikk, fart, trøkk, vilje og innsats. Da hender man er litt for ivrig i enkelte situasjoner. Dessverre ble vi straffet knallhardt denne gangen. Kampen i seg selv var jevn. Men følte at i slutten av første og i store deler av 2 omgang var det vi som var best. Nå er Åssiden i førersete og vi tror de har et forholdsvis lett program resten av året, MEN gjør de et feilskjær så skal vi være klare igjen. 5 kamper igjen Åssiden har nå 46 poeng, Mjøndalen 2 har Kongsberg på tirsdag og kommer mest sannsynlig opp på 45 poeng, mens vi er på 44 og Modum 41. Jeg tror det blir spennende helt ut og siste kamp er HFK – Mjøndalen kan jo bli ren seriefinale 😉 . De 4 lagene som er nevnt er også de som sett under et har vært klart best i år og et av de lagene fortjener opprykket. Vi følte at vi måtte bygge opp et helt nytt lag før årets sesong og det gikk veldig bra, vi fikk til en gjeng spillere som utfylte hverandre på en god måte. Så når høsten kom tenkte vi at det skulle bli veldig vanskelig, 6 mann igjen fra vårkampen mot Åssiden. Men vi har en god treningskultur og unge ivrige spillere som utviklere seg i rekordfart. Så selv om bredden i høst er noe smalere, er laget på mange måter bedre enn det vi hadde i vår. MEN når det er sagt, så skulle vi ønsket at vi kunne bygd opp et lag hvor vi ikke bare må basere oss på unggutter som må ta stegene fort. Vi kunne hadde et fantastisk godt lag i dalen, hvis vi kunne beholdt dem lenger enn til de er 19 år.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT etter videogjennomgang.

Kampen bølget fra start, men forholdsvis høyt tempo. Men det ble også preget av en del feilpasninger. Ingen store sjanser før Åssiden får frispark i farlig posisjon etter 7 minutter. Et godt slått frispark ble headet i mål av Ahmet Setin og 1-0 til Åssiden. Etter 10 minutter får Åssiden en corner, som ikke blir veldig farlig. I det 11 kombinerer Renslo, Rullestad og Ahmed bra på vår høyre side. Det fører Per Nyhus alene igjennom, skuddet hans triller så å si på linjen uten at det blir mål. De øvrige angriperne var nok noe passive på innløpene også. Men stor sjanse. Kampen er jevn og bølger. I det 15 minutt ble Hesla Berget lagt ned etter et flott raid, gult kort til Åssiden. Frisparket slåes inn til Røkkum og det blir noen halvfarligheter uten at vi lykkes helt. I det 17 minutt kontrer vi på en Åssiden corner og en fantastisk flott Bjerkreim pasning finne Nyhus i bakrommet. Alene igjennom får han til en god avslutning som Dogan i Åssiden målet redder mesterlig. I det 31 minutt får Åssiden corner, men headingen går høyt over. Det er tett og intenst men ingen store sjanser før etter et kast til Åssiden i det 34 minutt. Men skuddet fra kort hold går høyt over. I det 43 minutt får HFK en megasjanse, men hverken Bjerkreim på fremre, Nyhus på bakre eller Berget som fra kort hold skyter på en Åssiden spiller som står på streken får ballen i mål. Her burde det stått 1-1. Noe som også hadde vært et langt riktigere pauseresultat. HFK gjennomførte en meget god omgang og hadde ballen og store deler av spillet, mens Åssiden alltid var farlig på sine dødballer.

2 omgang åpnet med et lite Åssiden overtak og de får corner, corneren ble farlig og headingen fra god posisjon går like over. I det 51 minutt kommer Hedlund helt igjennom, men istedenfor å kline av med skuddfoten sin prøver han å vipper Berget inn boksen. Så det dessverre renner ut i ingenting. I det 59 minutt er Åssiden veldig nærme å øke til 2-0 etter et langt kast, men Hedlund redder på streken. I det 60 minutt får HFK corner og den blir farlig, men headingen fra Røkkum fra kort hold går over. Nå trøkker HFK, Hedlund kommer på skuddhold og keeperen må gi retur, den fanger Berget opp på kanten og er på vei inn i boksen. Men Åssiden får gitt til corner. Det blir litt flere cornere og veldig HFK trøkk. Så det var veldig fortjent at HFK utlignet i det 64 minutt. På corner, bra slått av Renslo, Berget header inn på bakre til Rullestad som stanger ballen i mål 1-1. Etter scoringen fortsetter HFK å trøkke. Men i det 70 min lager vi et noe unødvendig frispark på feilvendt spiller på 17 meter. Ser på video gjennomgangen at det strengt tatt skulle vært straffe. Men hva gjør vel det for Åssiden når de har frispark kongen Simen Berg Hansen som skrur den utagbart i krysset. Ikke helt fortjent etter at HFK hadde tatt over spillet. De neste minuttene bølger det veldig, men i det 77 minutt roter vi det dessverre til i egen sone og en Åssiden spiller snapper ballen og 1-3. Da virket det selvfølgelig kjørt, MEN som vi sier gang på gang HFK gir aldri opp og de siste 13 + 6 i tillegg kjører HFK på. I det 83 minutt setter unggutten Magnus M Bækken opp et flott angrep med Renslo. Han bryter seg helt alene igjennom, men avslutningen blir reddet av Dogan med hofta og ut til corner. Corneren er ok, men HFK fester grepet og etter litt klabb og babb så ender et litt merkelig skudd fra Rullestad opp hos Røkkum som dundrer ballen halvt liggende i mål. 2-3. HFK trøkker til videre, men det nærmeste er i det 94 minutt når Røkkum og Berget er cm i fra utligning. Eller er det noen halvsjanser og straffesituasjoner man kan diskutere uten at det blir noe, samt en stor Åssiden sjanse. Så kampen ender med 3-2 seier til Åssiden, ikke helt fortjent. Men de var best i begge bokser. Åssiden leder nå serien, MEN vi har ikke gitt opp!! Neste kamp er borte mot Solberg fredag 29 september, det skal vi ha!!

Dagens Halling var vanskelig å plukke ut på et lag som ville veldig mye. Som trener blir man veldig stolt av det trøkket og innsatsen som blir lagt ned mot et så godt lag som Åssiden. Men vi ender opp på Jørgen Hesla Berget som var spesielt god i første omgang, Renslo var også tett på her. Storeskar og Røkkum var solide som stoppere. Vi må også nevne Per Nyhus som kom veldig godt fra det i sin debut fra start på a-laget. Helt til slutt kan man ikke unngå å ta med banens eldste spiller Torleif Rullestad som viste ved flere anledninger at alder er ingen hindring, det gjelder også i andre enden, alder ingen hindring. For det er ingen tvil om at Mangus Magnetun Bækken sin inntreden den siste halvtimen var utslagsgivende for at HFK tok over spillet. Med god balanse og sikkert og godt pasningsspill leverte han et meget godt innhopp og dominerte kampen.