HFK VANT BORTE MOT KONNERUD

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 3. Sep 2017

KON - HFK (0-1) 1-5

Kon:          77 min 1-3 Simen Ruud

HFK:          40 min 0-1 Jørgen Hesla Berget (Alfred Scriven fri), 65 min 0-2 Berget (Steffen Haugstad), 77 min 1-3 Fredrik Røkkum (Anders Mastrup), 80 min 1-4 Magnus M Bækken (Mikkel Storeskar) og 84 min 1-5 Birk (Hedlund)

KON:        42 min Tobias Stenerud, 57 min Espen Berg og 78 min Fredrik Løwe.

HFK:          Ingen

Cornere: (0-1) 3-7

Sjanser:   (1-5) 4-14

Tilskuere: 45

Dommer: Henrik Moholdt (Holeværingen) AD 1. Edvard Helgerud (Lier) og Tommy Bøe Urdahl (Lier)

Kom godt i fra det i en kamp med mange dueller. Kunne kanskje slått litt hardere ned på en del etterslenger.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Olav Myksvoll (Ahmed Ahmed 45 min. Inn igjen siste 8 min) (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar (kap) Def MB) Mohammad Al Kabra og Abdikafi Ahmed (Magnus M Bækken 20 min) (Off MB). (HK) Steffen Haugstad (Linus Hedlund 26 min), Alfred Scriven og Simen Andreas Renslo(Spiss) Jørgen Hesla Berget (Birk Stian Bjerkreim 26 min). Reserver:

Ny sterk kamp av HFK, formen er bra om dagen. Dette var en litt kinkig bortekamp mot et poengtrengende Konnerud lag. Konnerud gav oss hard kamp.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.  Etter videogjennomgang

HFK tok tak i kampen mot fra starten mot et aggressivt og hardtkjempende Konnerud lag. Første sjanse kom etter 2 minutter etter et godt angrep. HFK vender spillet raskt fra venstre til høyre og Storeskar finner Scriven i boksen. Men skuddet fra godt hold går over. HFK beholder initiativet og i det 8 min er det en ny Storeskar Scriven kombinasjon, som gir en stor mulighet til Scriven igjen, men avslutningen fra kort hold går like utenfor. Scriven fikk til mye i kampen til tross for at han ble markert av opptil flere Konnerudspillerne om gangen. Like etter den sjansen kom Konnerud på en farlig visitt, men Jarle Stanes er våken og avverger en god Konnerud mulighet. HFK fortsetter å styre, men skaper ikke de helt store, det vedvarende ballinnhavet fører allikevel til at Konnerud spillerne blir slitne. Så utover i omgangen bryter de opp. I det 26 minutt kommer vi på en god overgang, men Haugstad ble holdt igjen når han var i ferd med å bryte igjennom. Det ble da frispark, som Renslo curlet like utenfor. I det 33 min er Renslo på farten igjen. Men det er to gode crossere først av Storeskar og deretter Røkkum som åpner rom for Renslo. Han tar tak i ballen ut epå siden og fosser inn i boksen skuddet fra litt skrått hold fra 10 meter går like utenfor. I det 40 minutt tar HFK fortjent ledelsen. Et flott slått frispark av Storeskar heades inn til Jørgen Hesla Berget som header flott i mål 1-0. Rett før pause er det Storeskar som igjen slår et flott legg, denne gang kommer Hesla Berget seg fri på bakre. Men avslutningen går utenfor. Det ebber derfor ut til pause med 1-0 til HFK. Veldig fortjent.

I andre omgangen stuper HFK rett i angrep og får corner med en gang. Den slår Renslo flott inn, først kommer Mastrup på sjanse som blir blokkert. Returen skyter Røkkum rett på keeper som redder mesterlig, ballen ender ute hos Renslo som skyter i en ny blokk og ut til ny corner. Den corneren header Røkkum rett på keeper fra 4 meter. Etter 16 minutter slår Storeskar et flott frispark, headingen til Røkkum blir avverget til corner som ble resultatløs. Men etter 20 minutter kom det fortjente 2-0 målet. Et raskt kast av Scriven finner Haugstad som skjærer inn i boksen forbi to mann. Før ballen ender opp hos Hesla Berget som scorer trygt 2-0. Etter 22 minutter kommer Konnerud på en visitt. Et godt skudd blir blokket ut til corner. På corneren kommer de til en god sjanse, men Stanes redder flott den gode headingen. Like etter kontrer HFK, en fantastisk langpasning finner Birk på et godt løp. Alene med keeperen, ble ballen avverget til corner. På corneren øker HFK til 3-0. Renslo finner Mastrup på bakre som header inn til Røkkum og 3-0. Like etter reduserer Konnerud til 1-3 etter litt klabb og babb ender ballen opp hos Konnerud spissen og 3-1. Men HFK svarer like etter, et spillestilmål. Storeskar fosser oppover siden og slår flott inn til Magnus M Bækken. Som scorer ved fremre stolpe. Hans første mål for A-laget. Litt artig er det at han er den yngste målscoreren på et av a lagene i år, men hans far er den eldste. Yngste gjennom tidene er Markus Thorberg som var 15 ½ når han scoret ironisk nok mot Konnerud for noen år tilbake. 4-1. I det 37 minutt ruller HFK opp på vår venstre side. Linus Hedlund slår et godt innlegg som både Birk og Renslo nesten scorer på. Men i det 44 min øker vi til 5-1 ett flott legg av Hedlund finner Birk på bakre.

Et bra gjennomført kamp som endte med 3 nye viktige poeng. Det er tett i toppen. Men vi har nok nesten allerede greid sesongens mål som var å greie NM kvalikk plass. Det er veldig gledelig at vi har fått til så mye i løpet av sesong. Vi var så usikre i november at vi trodde vi kom til å slite for å holde oss. Nå har vi så langt vært på en fantastisk reise, hvor langt kan den føre oss? Vi skal i hvertfall selge oss dyrt. Neste fredag kommer Steinberg på besøk, et Steinberg lag som slo Svelvik 3-0 denne runden. Kl. 2000 på Hallingmo. Vel møtt!!

Dagens Halling ble Mikkel Storeskar som med solid og godt backspill leverte en meget god kamp. Det ispedd flott dødballer gjør ham til en av våre viktigste spillere. Vi må også trekke frem Abdikafi Ahmed som i høst har fått sitt etterlengtede gjennombrudd. Han spiller en ny solid kamp og duoen han og Moa er en viktig del av laget vårt.

Men alle gjennomfører en god kamp, nok en gang vil jeg stresse benken som kommer inn og gjør seg bemerket umiddelbart. Viktig!!