NY SEIER OG HFK REKORD, MEN EN KAMP LITT UNDER PARI

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 6. Mai 2017

HFK - KIL (0-0) 2-0

HFK:1-0 69 min Alfred Scriven (Jørgen Hesla Berget) og 2-0 84 min Steffen Haugstad (Ahmed Ahmed).

KIL:

HFK:

KIL: 50 min Marius Svendsen og 71 min nr 11.

Cornere: (1-0) 4-1

Sjanser: (6-0) 14-1

Tilskuere: 74

Dommer: Aleksander Jæger (Åssiden IF) AD 1 Vegard Woll (Nesbyen) og AD 2 Emil Huso Opsahl (Lillehammer FK). Feilaktig annullert scoring på slutten av første omgang, men ikke lett når avgjørelsen må tas raskt (ser det godt på video gjennomgangen). Ellers ok, men kanskje litt snill på kort med tanke på gjentagende regelbrudd mot samme spiller og i forhold til filming.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Off MB). Simen Andreas Renslo, Sindre Thue og Birk Stian Bjerkreim (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Jørgen Hesla Berget 45 min, Steffen Haugstad 30 min, Ahmed Ahmed 14 min, Torleif Rullestad (7 min), Abdikafi Ahmed (7 min), Magnus M Bækken (5 min), Andres Hammersbøen (5 min)

HFK tok en ny seier, noe som også er rekord på dette nivået for HFK. Men vi vil ha mer!!

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! KUN FØRSTE OMGANGEN ETTER VIDEOGJENNOMGANG

HFK tok tak i kampen fra første spark og styrte matchen. Men kom ikke til de helt store sjansene før etter 9 minutter når Sindre Thue spiller Birk flott igjennom. Et litt dårlig medtak fører han litt skrått på og avslutningen rett på keeper. Den påfølgende corneren ble farlig. Birk skulle vel kanskje hatt straffe også etter kraftig holding, men det blir sjeldent tatt. Simen Renslo skyter fra god posisjon med avslutningen er ikke god, og returen som kommer går til Røkkum som skyter og treffer Renslo inne i boksen. Små marginer her før ballen går i mål. Nå skjedde det mye. Etter 14 minutter slår Storeskar et innlegg som keeperen må gi retur på, den snapper Scriven opp, men greier ikke å stokke beina å få ballen i mål. Så kommer Renslo oppover «sin» venstre side og slår et hardt innlegg/skudd som slår i tverrliggeren. Vi holder trøkket og etter noen sekunder ballen opp hos Fosse som skyter et godt skudd fra 25 meter som går i stanga. Nå burde vi tatt ledelsen. Kampen dabber litt og jevner seg ut noe. Men fortsatt er det HFK som har initiativet. Konnerud har ingen store muligheter annet et et eller annet langskudd som ikke setter Stanes på prøve. Etter 20 minutter kommer HFK til en halvsjanse etter et langt kast ender ballen opp oss Thorberg som fra 10 meters hold ikke får skikkelig klem på ballen og det blir ingenting ut av det. I det 36 minutt blir Scriven flott spilt igjennom av Renslo på vår høyre side. Keeperen kommer ut og gjør jobben vanskeligere for Scriven og redder en ok avslutning fint med beinet. I det 46 minutt får HFK et mål feilaktig annullert, men der blir nok dommeren lurt av teatralsk Konnerud forsvareren i en duell med Scriven som Scriven er fremst i blir det dømt frispark til spilleren som er bak ham?? Ballen endte opp hos Renslo som skyter ballen i mål, men altså annulleres. Dermed går lagene til pause på 0-0, noe Konnerud bør være veldig godt fornøyd med. En omgang som ikke er helt på topp for vår del.

Referatet fra 2 omgang har vi dessverre ikke film fra ☹

2 omgangen blir ganske lik. Jørgen Hesla Berget kommer inn i pausen og skaper med engang mer uro hos Konnerud. Men det drøyde med sjansene. I det 57 minutt kommer den første etter en corner, som Scriven regelrett bommer på fra kort hold. Konnerud sin første sjanse i kampen kom i det 58 minutt etter et godt legg og fikk gå opp ganske upresset på bakre. -Men headet heldigvis utenfor. I det 60 min er det Thue som setter opp Scriven, men alene med keeper lykkes dessverre ikke Scriven. HFK prøver å utnytte sin sterke bredde i troppen og i det 60 min kom Steffen Haugstad inn og satte fart i HFK angrepet. I det 69 minutt kom endelig uttellingen. Hesla Berget gjør grovarbeidet nedover høyre siden og spiller Scriven nesten på blankt som hadde småproblem med å sette den i mål og 1-0. Veldig veldig fortjent!! Scriven er nærme igjen på en dobbel mulighet etter 72 minutt, først et frispark som Konnerud keeperen redder med et tigersprang. Returen tar han også, men det ender opp med en resultatløs corner. Nå kjører HFK og i det 74 minutt blir Thorberg satt opp, en ny god keeperredning hindrer mål. På corneren er Hesla Berget og Thorberg nære igjen. I det 77 minutt trer Thue igjennom Haugstad, men skuddet brennes over fra god posisjon. I det 81 minutt kommer Ahmed Ahmed inn som i likhet med noen flere juniorer ble spart litt i denne kampen for å være skikkelig klar til søndagens NM kamp borte mot Lillehammer. Tok ikke lang tid før han markerte seg. En flott stikker til Haugstad lignende den Thue hadde til samme mann litt tidligere, men denne gang putter Haugstad ballen mellom beina på keeperen og 2-0 og kampen er kjørt for Konnerud. Etter den skjedde det ikke så mye mer annet enn at Magnus M Bækken hadde et godt frispark som Konnerud keeperen måtte strekke seg godt på. Derfor endte kampen 2-0 velfortjent seier, dog noe liten.

Dagens Halling ble Mikkel Storeskar som på ny leverte en god kamp på et jevnt ok HFK lag, som ikke sprudlet. Vi har mye å gå på.

Synes også Anders Mastrup viser gode lederegenskaper i forsvaret og for laget. Leverte en god kamp. Ellers må vi nok engang fremheve reservene, denne gang var det Jørgen Hesla Berget, Steffen Haugstad og Ahmed Ahmed som absolutt kom inn og satte preg på kampen.

Vi har en del å gå på enda og det trenger vi, for nå kommer det en rekke tøffe kamper på rekke og rad. Hvis vi skal være i posisjon, må det jobbes hardt og det tror jeg gutta er innstilt på!!

Først er det NM junior kamp allerede søndag borte mot Lillehammer.

Neste A kamp er borte mot Steinberg på gress fredag kl. 1930.