ALTFOR KNAPP SEIER, I EN SJANSEBONANZA UTEN LIKE.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Apr 2017

HBK 2 - HFK (0-1) 1-2

HBK 2:1-2 80 min Filip Sæther

HFK:1-0 19 min corner Alfred Scriven (Mikkel Storeskar) og 2-0 50 min Scriven(Renslo)

HBK 2:73 min Henrik Selvig

HFK:81 min Markus Thorberg

Cornere: (0-9) 0-11

Sjanser: (0-9) 2-19

Tilskuere: 60

Dommer: Espen Samulsen (Vestfossen) AD 1 Hans Erik Drolsum (Vikersund IF) og AD 2 Niklas Hollund (Stoppen). Ok i en lettdømt kamp. Litt enkelt kort til HFK

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Ahmed Ahmed (MS) Mikkel Storeskar og Anders Mastrup(VB) Linus Hedlund Def MB) Markus Thorberg (kap) og Mohammad Al Kabra(Off MB). Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven og Sindre Thue(Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Birk Stian Bjerkreim 50 min, Steffen Haugstad 45 min, Olav Myksvoll 25 min, Kristian Svenkerud 24 min, Anders Golberg 18 min, Abdikafi Ahmed 16 min og Andres Hamersbøen 7 min.

Det ble en merkelig fotballkamp i går kveld i et strålende sommervær på AKA arena. HFK var totalt overlegne og har sjelden skapt så mange sjanser i en kamp. I hvert fall ikke i en kamp vi BARE scorer to mål. På slutten når HFK spillerne begynte å bli veldig slitne etter 6 kamper på 2 ½ uke kunne fort 3 poeng ryke, MEN det hadde vært tidenes ran!! Med normal uttelling burde det stått 7-8 –0 etter en sånn kamp. Nå blir det godt med en roligere periode og noen fridager, før vi retter fokus mot B starten 19 april hjemme mot Åmot/Modum og a kampen hjemme mot Slemmestad fredag 21 april på Gol kl. 2000. Vi har kjørt et hardt og tungt løp i 4 uker nå og lyktes nesten 100 %. Det eneste og det klart sureste som manglet var at vi tapte borte mot Vestfossen i NM kvalifiseringen, dog etter en meget god kamp. Med det kjøret vi har hatt, og nå slipper opp litt så spillerne får igjen overskuddet og slikket sine småskader tror jeg at vi kommer til å vise forrykende form fremover som skal være så bra at de aller fleste lagene i vår avdeling skal få slite mot oss.

Selv om uttellingen og spillet i serien har vært litt under pari så er vi strålende fornøyd med 6 poeng etter to kamper og tredje plass på tabellen. Ser frem til fortsettelsen.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG

HFK tok tak i kampen fra start mot et veldig ungt HBK lag. Allerede etter 4 minutter ser vi ballen i mål. Etter et kast av Ahmed som Scriven stusser videre får Markus Thorberg til en god heading fra 5 meter. MEN keeperen gjør en kjemperedning og får slått ut til corner. På corneren vinner Scriven duellen, men headingen blir reddet et par meter fra mål. Etter 8 minutter ruller vi fint opp på høyre side, innlegget finner Hesla Berget som vender fint i feltet, men skuddet gikk like utenfor. HFK styrer alt på banen. Det nærmeste HBK kommer er et skudd over etter 15 minutter fra langt hold. Men HFK sliter med å skape sjanser i spillet, det meste skjer etter dødballer. I det 19 minutt tar HFK fortjent ledelsen etter en corner. Mikkel Storeskar skrur den nesten i mål, men Alfred Scriven fører den over linja til 1-0. HFK fortsetter trykket uten å komme opp i max. Etter 26 minutter blir nok HFK snytt for et straffespark etter en hands i boksen. Men dommeren lar den gå videre til tros for god utsikt. I det 32 minutt kommer HFK og Alfred Scriven til en megasjanse etter corner, men den blir reddet på streken. HFK presser på videre og ballen blir slått inn i boksen Thue vinner ballen ut til Mastrup som fra 6 meters hold feier den like over på volley. I det 36 minutt kommer HFK til en ny stor sjanse etter nok en godt slått dødball av Storeskar, men fra 3 meters hold header Scriven dessverre rett på keeper. Om mulig kommer Mastrup til en megasjanse etter frispark fra Storeskar får Mastrup gå opp upresset fra 7 meters hold, men header utenfor. Helt utrolig at vi ikke leder mye mer på dette tidspunktet og mer skulle det bli!! Omgangen avsluttes med en kjempesjanse av Thorberg. Et flott forarbeid av Haugstad så ender ballen opp hos Thorberg som tar den på brystet inn i boksen, men feier avslutningen over fra 8 meters hold.

Vi går til pause på kun 1-0 etter å lede sjansestats 9-0!! Flere av de sjansene er også så store at det er helt utrolig at det ikke blir mål.

I andre omgang er vi mer på og allerede etter 46 minutter på et nytt frispark vinner Scriven duellen, ballen går til Ahmed som slår inn til Thorberg. Han vinner duellen mot keeper, men dessverre så redder en HBK spiller ballen på streken. I det 50 minutt blir det endelig uttelling igjen. HBK keeperen må gi retur på et godt skudd fra Thorberg, Renslo fanger etter hvert opp returen og slår den inn til Scriven som scorer flott fra 7 meters hold 2-0. I det 57 minutt setter Birk fint opp Scriven som fosser igjennom, han slår til Renslo som fint drar av en mann, men setter dessverre avslutningen i stanga. Det går bare et minutt til før Scriven banker ballen i tverrliggeren etter et flott spill av Haugstad. 24 minutter tok det i andre omgang før HBK kom besøk, men skuddet fra 24 meter gikk løst utenfor. I det 26 minutt ruller vi bra opp på vår høyre side. Ahmed slår flott inn til Scriven som fra kort og meget god posisjon header utenfor. I det 78 minutt kommer HBK sin første sjanse i kampen, på det som nok var en offside (NB!! Ikke lett for ad å se, men ser sånn ut på film) kommer HBK spilleren alene igjennom mot en bunntæla Stanes som allikevel gjør en sterk redning. I det 80 minutt kommer HBK til en meget ufortjent redusering til 1-2, etter forsvarsspill som ikke hadde holdt på 5’er fotball engang 😉 Se nøye der der som vet dere var involvert!! En megaredning hindrer scoring for måltyven Golberg. HFK ved Scriven setter i gang et flott angrep fra egen 5 meter, han spiller fri Renslo som for n’nte gang runder backen og slår inn til Golberg som på et slags bakover volleyskudd skyter et godt skudd fra kort hold, men HBK keeperen gjør en fantastisk redning. Scriven starter et flott angrep fra egen banehalvdel han finner Kafi som for øvrig hadde et godt innhopp, han sender ballen videre ut på siden til Renslo, som igjen slår igjennom Myksvoll. Myksvoll slår et godt innlegg til Birk som kommer alene på bakre. Dessverre får han en dytt i ryggen som dommerne ikke ser. Burde vært mål og kunne fort blitt straffe. I det 89 minutt ruller vi fint opp igjen på vår venstre side. Innlegget går på bakre til Birk som kommer i god fart, men skyter ballen i stolpen fra kort hold. Kampens siste sjanse kommer på overtid, Storeskar slår et flott frispark inn på bakre Scriven går opp alene men header utenfor fra kort hold.

Dette var en kamp vi var totalt overlegne i, selv om HBK hvis de hadde vært knallheldige kunne fått til noe på slutten. Ingen stor kamp, men tross alt det viktigste er tre poeng.

Dagens Halling på et ganske så ordinært HFK lag ble Mikkel Storeskar. Forutenom han var Alfred Scriven god, selv om han skulle hatt noen flere mål. Renslo, Thorberg, Mastrup og Moa kommer også greit fra det. Mens Kafi hadde et godt innhopp.