Mål

HFK: Cheyenne Gonzales 2, Ingvild Kvåle Myksvoll, Camilla Livgård Jensen,  Nora Engum Blakkestad,

Cornere: HFK 6, Stabæk 4

Kort:

Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) Ass.dommer 1: Adem Satici (Strømsgodset IF) Ass.dommer 2: Yakup Karagøz (Strømsgodset IF)

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Stave, VB Kristine Bekkestad, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken, Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Nora E Blakkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Åsne Børtnes, Ida Brenna, Vilde Thorberg

Hallingmo viste seg frem fra sin beste side med sensommer sol, mye publikum og en og annen litt innpåsliten veps :-). Publikum fikk se en meget spennende kamp med mange mål og til tider mye fint spill.

Sist gang lagene møttes tapte HFK stort nede på Nadderud stadion. Den gangen hadde Stabæk rustet opp laget med flere spillere som er med i troppen til klubben sin toppserietropp. Det var også tilfelle i dagens kamp på Hallingmo. Vi hadde venta mye fart på begge kantene der toppseriespillerne Rebecka Mykland og nyervervede Evelyn Pratt frå USA skulle spille. Pratt er fra tidligere friidrettsutøver i heimlandet sitt og har gått til Stabæk frå Røa nå i sommer og viste gang på gang frem sin ekstreme hurtighet.

Stabæk begynner omgangen med en del ballinnehav, men det er HFK som er farligst frempå flere ganger innledningsvis. Det er HFK som åpner målfesten på Hallingmo da Ingvild Kvåle Myksvoll får en pasning av Cheyenne Gonzales inne i Stabæk sin 16-meter. Ho drar seg forbi en spiller og plasserer ballen fint forbi Stabæk sin keeper. HFK er gode i første omgang. Laget står høyt og stresser Stabæk sine oppspill noe som gjør at bortelaget mister ballen i farlige posisjoner og HFK kan kontre. 2-0 setter Gonzalez etter fint forarbeid av debutant Nora Engum Blakkestad. Stabæk er også farlige frempå spesielt når vi gir mye rom på kantene. Med ca. 35 minutter spilt får HFK en av mange cornere. Marthe Botten slår den og finner en umarkert Camilla Livgård Jensen som slår den i mål på volley fra kort hold til 3-0. Stabæk fortsetter å spille med små marginer defensivt og HFK kommer gang på gang i brudd. 4-0 og Blakkestad og Gonzalez finner hverandre på nytt. Denne gangen er det Blakkestad som noterer seg for mål i debuten på Hallingmo. Til pause står det 4-0 til vertene og det mer meriterte mannskapet frå Stabæk virker litt lamslått av åpninga til HFK.

I pausen gjør Stabæk 6 stk bytter primært lavt i banen, men beholder de hurtige kantene og deler av midtbanen. HFK åpner godt i andre omgang og Frida Strendo er nære etter et skudd fra skrått hold. Så bølger det litt frem og tilbake de første 5-10 minuttene før Stabæk sin lynhurtige amerikaner løper frå alt og alle på sin venstre kant ca. 10 minutter ut i omgangen. Hun reduserer til 4-1 etter en god enkeltprestasjon. Stabæk dominerer alt en i en periode på ca. 20 minutter nå og det blir vanskeligere å kontrollere de raske kantene og 4-2 og 4-3 kommer tett etter hverandre. I denne tøffe perioden så kommer en ny HFK-scoring som ut av ingenting. Det er Gonzalez som scorer på et fantastisk langskudd og på stillinga 5-3 til HFK. Og da roer heldigvis Stabæk presset litt. Når også Lillian Holden i HFKs mål varter opp en kanonredning etter at amerikanske Pratt nok en gang kommer alene så virker Stabæks spillere litt oppgitt. HFK er rutinerte og tar seg god tid på alle dødballer og kontrollerer inn denne viktige seieren.

5-3 mot dette Stabæk-laget er utrolig sterkt. Cheyenne Gonzalez kåres til dagens Halling av juryen, men alle i dagens tropp skal ha mye ros for innsatsen. Det er mye god læring for våre unge fremadstormende jenter å møte spillere som spiller og har spilt på øverste nivå. Neste kamp for HFK-damene går mot Skeid borte på Nordre Åsen stadion på lørdag.

Kort: 2 Gule/Rødt Svanhild Marie Stave. 1 rødt keeper LSK2

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Svanhild Stave, VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikelsplass Green, Åsne Børtnes, Katrine Eliasen Mikkelsen

HFK-damene går respektløst til verks mot en antatt bedre motstander og etter et relativt jevnt første kvarter så er det HFK-damene som tar ledelsen. Frida Strendo kriger godt rundt  LSK sin 16-meter og river seg løs når hun putter 0-1 bak en sjanseløs LSK-keeper. Det går heller ikke lenge før det står 0-2. Målet kommer etter et svært vakkert angrep som starter på høgre kant. Strendo raider sin kant og slår inn til Cheyenne Gonzales som flikker videre til en fint plassert Kristine Bekkestad som curler ballen på beste måte i nettveggen i LSK-målet. Nå er det en god periode for HFK-damene som gang på gang presser på for nye scoringer. I denne gode perioden glipper det to ganger i forsvaret til HFK og vi straffes nådeløst av LSKs angripere og det står plutselig 2-2 på to-tre minutter. HFK fortsetter det gode angrepsspillet og når Gonzales kommer alene med LSK-keeperen tar keeperen ballen med hendene utenfor 16-meteren og det blir direkte rødt kort. Rett før pause går HFK opp i en fortjent 2-3 ledelse.

HFK er gode også etter pausen til tross for at spillet bølger frem og tilbake. Gonzales er nære på flere ganger, men marginene og presisjonen mangler. I det 61. minuttet mister vi ballen litt enkelt på vår venstre kant og LSK fosser frem. Lillian Holden får se et langskudd gå bak seg i HFK-målet til 3-3. Med 7. minutter igjen av kampen feller Svanhild Marie Stave LSK sin gode høgre ving. Dette fører til gult kort og da Stave fikk gult tidligere i kampen så får hun marsj-order og det blir straffe til LSK.  Holden er nære ved å ta straffen, men den går dessverre i mål og 4-3 til LSK. HFK kjører opp mye folk i håp om kvittering, men det vil seg ikke og LSK vinner 4-3 etter at HFK var best i store deler av kampen. Best på HFK i dag var Frida Strendo. Nå venter Frigg på Majorstua neste helg.

Svak bortekamp mot Frigg

Frigg - Hallingdal FK damer 3-1(3-1)

Mål

HFK: Vilde Thorberg

Cornere: HFK 2, Frigg 3

Kort:

Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida Livgård Jensen, MS Camilla Livgård Jensen, , Åsne Børtnes , VB Vilde Thorberg, Def MB Marte Botten, Emilia Tyribakken , Off MB Frida Strendo, Ingvild Kvåle Myksvoll, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales

Reserver; Ida Berg, Sunniva M Bekkevold, Malin Mikkelsplass Green

Det var en revansjelysten gjeng fra Hallingdal som entra Tørteberg KG på Majorstua i Oslo. Frigg stilte med et relativt nytt lag og har nok hatt en god rekruttering av nye spillere i sommer.

Frigg sin stall av spillere er en rutinert og fysisk sterk gjeng av studenter og spillere fra ulike steder i landet.

Det blei fort klart at HFK-damene ikke maktet å komme opp på samme nivå som de var på mot Lillestrøm i forrige kamp. Frigg var meget duellsterke og trøkket til skikkelig mot vårt unge mannskap. Spillet bølget litt frem og tilbake, men det var Frigg som skapte de største sjansene. HFK faller ned litt dypt i banen og står alt for langt unna i duellene og det koster mye krefter å løpe etter ballen i store deler av kampen. Frigg scorer tre raske scoring i løpet av 15 minutter midtveis i omgangen og leder 3-0 når HFK får et frispark på hjørnet av Frigg sin 16-meter. Vilde Thorberg gjør som vanlig og plasserer ballen uttakbart bak Frigg sin keeper på et fantastisk vis med sin silkefot. Reduseringen betyr at lagene går til pause på stillinga 3-1 til Frigg.

Om det var mye dueller på midtbanen i første så blei det ikke mindre i andre. Spesielt midtbanekriger Ingvild Kvåle Myksvoll får ta imot mye smeller i duellene i denne kampen og blir hele tiden «pakket» inn av 2 tøffe Frigg-spillere. Frigg er best også i denne omgangen til tross for at det ikke blir flere scoringer i kampen. HFK taper i dag mot et meget fysisk godt og sterkt rutinert lag. Nå blir det et bikkjeslagsmål om nedrykksplassene mellom 6-7 lag i serien. Beste HFK-spiller var unge Ida Livgård Jensen som hadde en god kamp fra sin backposisjon. Også Ingvild Kvåle Myksvoll fortjener ros for at ho sto godt opp i duellene på en dag når vi som lag ikkje nådde opp til nivået vi kan. Neste helg trenger vi full støtte i kampen mot Stabæk 2 heime på Hallingmo. DA SKAL VI HA 3 POENG!

Ref: Henrik Johansson Thorset

Serielederen ble for sterk for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 28. Aug 2017

Hallingdal FK damer – Kolbotn 2 5-1(0-0)

Mål HFK: Cheyenne Gonzales Cornere: HFK 2, Kolbotn 6
Kort: Dommer: Startoppstilling; K Lillian Holden, HB Ida LJ, MS Camilla Livgård Jensen, Åsne Børtnes, VB Vilde Thorberg, Def MB Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, Off MB Frida Strendo, Sunneiv Syversrud, Kristine Bekkestad Spiss, Cheyenne Gonzales
Reserver; Ida Berg, Benedicte S Jacobsen, Ida Brenna, Emilia Tyribakken, Sunniva M Bekkevold, Andrine Høva

Serieleder Kolbotn 2 viste seg som venta å bli ein tøff motstander heime på Hallingmo. Innfør dagens oppgjør så var HFK sin eine midtstopper Svanhild Marie Stave ute med soning for 3 gule kort samt at vi hadde flere småskader og en del sjukdom i troppen. Vi hadde likevel trua på 3 poeng og mønstret en god tropp denne dagen, men det skulle vise seg at det vart mye løping uten og etter ball for våre spillere og vi ble til tider alt for «baktunge» mot et ballsikkert og godt Kolbotn lag.

Første omgang starter for så vidt ganske så jevnt og HFK er så absolutt med i kampen. Begge lag produserer noen store sjanser og det er Kristine Bekkestad og Cheyenne Gonzales som får de største for HFK. Lillian Holden i HFK-målet storspiller og avverger sjansene fra Kolbotn 2. Midtveis i omgangen må HFK bytte ut 3 spillere pga skade og sykdom. Kolbotn tar mer og mer over spillet, men HFK er innimellom farlig frempå og Gonzales er nære scoring ved flere tilfeller. Det står 0-0 til pause med et spille -og sjansemessig overtak til gjestene fra Kolbotn.

Kolbotn starter andre omgang der de slapp den første, og har tidlig et skudd i tverrliggeren. Kolbotn-spillerne er raske og flinke til å komme rundt på kantene. 0-1 kommer etter fine kombinasjoner på vår venstre kant og en ball som går 45 grader inn til en relativt umarkert kolbotnspiller. HFK kjemper godt, men i det 70. minuttet kommer 0-2 da Holden først blokkerer et skudd som fanges opp av en ny Kolbotnspiller som setter returen litt heldig. På 0-2 så får HFK et par sjanser, men det vil seg ikke helt denne dagen og forsøkene reddes av keeper eller går utenfor mål. Så følger 3 kjappe mål fra Kolbotn som går opp i 0-5 før Gonzales sørger for et trøstemål til vertene rett før fulltid.

Kolbotn var det klart beste laget i denne kampen, men med en tidlig scoring til HFK-damene kunne kampbildet fort ha sett annerledes ut. Mye løping i alt for store rom og vi blei som tidligere nevnt baktunge til tider. Når vi ikke klarer å løfte ballen høyere opp i banen enn til midt på motstanderen sin banehalvdel, da kommer ballen fort i retur og vi får liten tid til å komme oss høyere opp i banen. Banens beste vart Frida Strendo tett fulgt av keeper Lillian Holden. Vi lader nå om og skal gi tabelltoer LSK 2 en hard kamp om poengene i LSK-hallen neste helg.

Referat: Henrik Johansson Thorset

Bilde under fra tapet sist helg mot Lunner.