DBC PRESENTERER 3 RUNDE I JR NM HFK – MJØNDALEN

MIF: 0-1 74 min Sebastian Themte Hansen og 0-2 82 min Leonard Krasniqi

Gule kort: HFK: 62 min Alfred Scriven, 70 min Markus Thorberg Holmen (takling Thorberg)

Rødt kort:

Cornere: (4-1) 8-7

Sjanser: (4-1) 13-6

Tilskuere: 185, skapte mye god stemning.

Dommer: Espen Samulsen, Vestfossen AD 1 Aleksander Jæger Åssiden IF og AD 2 Edvard Helgerud, Sylling IF – Det var en vanskelig og innholdsrik kamp. Dommerene dømte meget bra og var med på å lage til en god cupkamp. Det eneste er at ved enkelte situasjoner burde det gitt gult kort. Eks ved det indirekte frisparket innenfor 16 meteren, hvor muren kom ut litt vel kjapt 2-3 ganger.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Paul Brevig (MS) Anders Mastrup og Tobias Grangård (VB) Mikkel Storeskar (MB) Markus Thorberg og Jesper Taaje(kap) (OMB) Jørgen H Berget, Alfred Scriven og Ahmed Ahmed (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Steffen Haugstad 25 min og August Fosse 18 min, følgende spilte ikke Jørgen Toppen Moen, Olav Myksvoll, Kristian Svenkerud og Vebjørn Brusletten.

Selv om vi for første gang var klar for tredje runde i NM, så var vi veldig klare på at vi skulle videre. Mjøndalen kom med alle sine beste spillere, med blant andre William Sell kaptein på U 18 landslaget og Andreas Hellum som begge regelmessig har vært med Mjøndalen sitt A lag i OBOS ligaen. Men vi hadde troen på at vi kunne måle oss mot dem. Vi har mange gode juniorer og de var alle veldig klare til å kline til mot storebror. HFK leverte en av de beste kampene i HFK sin nyere historie. Det som manglet var målene. Vi må være stolte over at det er mulig å få opp et såpass til lag uppi dalen. Litt naturstridig ;) Men all ære til spillerne som har lagt ned timevis med trening på mildt sagt variable forhold.

HFK burde ut i fra sjanser, spill og vilje gått videre til neste runde. MEN Mjøndalen var bedre foran begge mål og fortjente ut i fra det seieren. Når det er sagt, så skal det mye til at vi brenner så mange store sjanser i en kamp til. Her var det tilfeldigheter, marginer, uflaks og udyktighet som ødela for oss.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK gikk knallhardt ut og presset MIF bakover fra første spark. Innledningsvis skapte vi flere små og store sjanser på dødballer. Men den første virkelig store sjansen var det Mjøndalen som hadde. En grov miss i HFK forsvaret førte til at en MIF spiller kom alene med Per Oskar Stave. Men den duellen vant Stave på mesterlig vis. I det 25 minutt slår Thorberg en av mange gode dødballer, noe som gir Jørgen Hesla Berget en veldig god sjanse. Men den går like over. I det 30 minutt snapper Scriven opp en ball som han skyter i en utrussende MIF keeper. Returen greier vi dessverre ikke å fange opp. Selv om svært mange på HFK leverte en kjempekamp synes vi at MIF keeperen Nils Christian Sverre nok var banens beste i denne kampen. Det fikk vi dessverre oppleve ved flere anledninger. I det 37 minutt er Jonas Bergane veldig nærme scoring og i det 43 minutt trodde alle at Jesper Taaje skulle føre laget i ledelsen rett før pause. Men headingen etter corner gikk dessverre like over. HFK og MIF gikk til pause med 0-0, men ut ifra spill og sjanser burde HFK minst ledet med et mål.

HFK hadde levert en meget god omgang mot en sterk motstand og det er alltid fare for at lufta går ut av et lag når man ikke får uttelling. Men andre omgangen var enda bedre. I det 55 minutt ruller vi opp et kjempeangrep på vår høyre side. Der uromomentet Ahmed Ahmed var på farten, han spilte opp Hesla Berget som igjen sentret til en heldig ledig Jonas Bergane på 7 meter og nesten på åpent mål. Men avslutningen sklir av og går utenfor. Han har en ny stor sjanse etter 58 minutter, men ballen vil ikke i mål. Men nå kjører vi virkelig kampen. Anført av hardtarbeidende Thorberg, Scriven og Bergane. De ble i denne perioden litt i overkant for MIF. I det 70 minutt blir Thorberg spilt opp på ca 8 meter, men på «feil» fot pg MIF sin gode keeper redder. Steffen Haugstad som satte opp denne sjansen. Han hadde et friskt og godt innhopp. Det er vanskelig å få med alle sjansene, men i denne perioden skulle HFK ha scoret minst et par mål. Når vi ikke greier det og det på veldig store sjanser må det gå galt. Det gjorde det. På en kjapp og god kontring av MIF, så banker Sebastian Hansen ballen oppi vinkelen fra 16 meter, utagbart bak en for dagen god Stave. Det var ekstremt bittert og meget ufortjent. Nå blir det ren Hawaii og MIF som kun hadde skapt en sjanse på egenhånd i løpet av de 74 minutter får plutselig mye større rom og kommer til flere sjanser det siste kvarteret ettersom HFK pøser på fremover. I det 77 minutt er Thorberg veldig nærme utligning, men det lyktes ikke. Så kontrer MIF nok engang og 0-2 denne gang ved den gode innbytteren Leonard Krasniqi. Nå var det gått 80 minutter. MEN HFK gav ikke opp. I det 81 minutt skjer det en diskutabel situasjon, hvor vi mener den meget gode hoveddommer Espen Samulsen gjør feil. HFK får indirekte frispark etter et tilbakespill. Thorberg tar det raskt og setter opp Bergane på åpent mål som setter den. Men Samulsen pirker litt her og sier det må tas på nytt!! Det blir det gjort to-tre ganger. MIF spillerne jager frem før signalet og her bør også Samulsen frem med kortet. Men tilslutt får HFK tatt frisparket og den slår borti en MIF spiller og sniker seg like utenfor til corner. På corneren har Taaje en ny stor sjanse. Men det vil seg ikke. I det 87 minutt ble det litt ampert og en MIF spiller som spiller bort ballen og får gult kort. I samme diskusjonen blir trener Thorberg vist på tribunen. I det 90 minutt kommer 4 MIF spillere alene mot 2 HFK og keeper. Men Krasniqi sin avslutning går i stanga og triller bortover streken og ut. I det 92 minutt er det Grangård stopperen som nesten får uttelling. Selv om det nærmer seg slutten og MIF har seieren i sin hule hånd gir aldri HFK opp. I det 93 minutt blir Hesla Berget spilt alene med MIF keeperen som nok engang gjør en mesterlig redning. Det vil seg ikke og kampen endre med 0-2 til MIF.

HFK leverte en meget god kamp og vi føler oss veldig snytt etter dette. Vi hadde fortjent seieren. Men vi er uansett meget fornøyd med prestasjonen og ser frem mot Norway Cup.

DBC sin bestemannspris gikk til Markus Thorberg. Han spilte en god kamp på et meget sterkt HFK lag. Jeg vil også trekke frem Alfred Scriven og Jonas Bergane som skapte mye trøbbel mot MIF forsvaret.I tillegg leverte Anders Mastrup en kjempekamp som stopper.

NB!! I ettertid viste det seg at MIF hadde brukt en spiller som skulle sonet for karantene mot oss. Det føler vi ikke er riktig og selv om det helt sikkert ikke er bevist, mener vi at dette kan ha påvirket kamputfallet og valgte derfor å levere inn protest. Det er da noe uklart om hvem som går videre og hva som blir utfallet av denne protesten. Vi vil tro at i slutten av neste uke får vi beskjed om hva utfallet av protesten vil bli.