ENDELIG BRØT VI EN NY BARRIERE – KLARE FOR 3 RUNDE I JR NM

Postet av Hallingdal menn senior A den 31. Mai 2016

STAMPESLETTA

Lillehammer - HFK (0-2) 2-4

Lilleh:63 min 1—3 og 86 min 2-4

HFK:14 min 0-1 Alfred Scriven (Jørgen Hesla Berget), 19 min 0-2 Anders Mastrup (Markus Thorberg), 63 min 0-3Ahmed Ahmed (Hesla Berget) og 68 min Scriven (Ahmed)

Gule kort:Lillehammer: 86 min Emil Holmen (takling Thorberg)

HFK: Ingen

Cornere: (1-4) 2-7

Sjanser: (0-11) 3-15

Tilskuere: 70 i regnværet

Dommer: Adrianus Teunis Nugteren Vinger AD 1 Roar Stenslien (Gausdal) og AD 2 John Sigurd Holtesmo (Faaberg Fotball) – Dømte godt i en lettdømt kamp

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Paul Brevig(kap) (MS) Anders Mastrup og Tobias Grangård(VB) Mikkel Storeskar (MB) Markus Thorberg og Jesper Taaje (OMB) Jørgen H Berget, Jonas Bergane og Ahmed Ahmed(Spiss) Alfred Scriven Reserver: Adrian Aaserud 30 min, Torbjørn Brusletten 17 min, Olav Myksvoll 15 min og Kristian Svenkerud 23 min

Før kampen snakket vi om at vi ville skape historie, bli første laget i Hallingdal og HFK gjennom tidene til å nå tredje runde i JR NM. Vi har vært så nærme tidligere . Men vi vil mer og håper på en god trekning i neste runde. Selv om det stort sett er igjen store klubber har vi tro og håp at vi kan slå flere av dem.

Vi er ikke helt sikre, men tror oppsettet kommer på fredag, vi venter i spenning ;)

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Lillehammer fremsto som et bedre lag en Gjøvik Lyn, men det spilte ikke så stor rolle når vi virkelig dro frem årsbeste. De 30 første minuttene var meget bra og vi kjente godt igjen det gode HFK spillet og trøkket vi har blitt kjent for de senere årene. Allerede i det første minuttet drar vi i gang et kjempeangrep, vi ruller opp på vår høyre side og Hesla Berget kommer alene igjennom, men skuddet går rett på keeperen. Returen fanger Jonas Bergane opp, men lobben hans ble noe løs på Lillehammer sin gode keeper Andreas Stenseth som for øvrig ble tatt ut til sommerens Statoil akademi. Selv om det ikke ble mål, så satte dette standarden. Vi holdt et høyt tempo og var veldig pasningssikre og like etter blir Berget på nytt spilt igjennom. Men keeperen hindret mål nok engang. I det 12 minutt slår Thorberg en av mange fine dødballer, en massiv gjeng fikk nesten presset ballen i mål og etter mye klabb og babb skyter Mastrup over fra god posisjon. Minuttet etter prøver Bergane på en klassisk tupp som vi elsker i HFK, men den ble for løs og keeperen i full strek redder greit. Det er ofte sånn at når man ikke setter sjanser så kommer det en imot. Men ikke den gangen. I det 14 minutt ruller HFK opp på vår høyre side, innlegget fra Berget bryster Alfred Scriven i mål og 1-0. Det var rørende å se målet og ikke minst gleden til laget og Alfred. Etter 8 måneder uten spill etter en langvarig kneskade, var det mye følelser som måtte ut. Som tidligere nevnt i referatet er vi massive i boksen, så alle dødballer er et potensialt mål. I det 17 minutt slår Thorberg en perfekt corner og Tobias Grangård stiger til vers, en veldig flott teknisk utført heading gikk med stor kraft forbi keeper og mot mål. Men der sto det selvfølgelig en Lillehammer spiller og fikk «hårfint» avverget med hodet. I det 19 min har HFK først en megasjanse eller trippelsjanse ved Ahmed, Scriven og Berget. Men det ender opp i en corner. Corneren slår Thorberg inn på hodet til Mastrup og 2-0. Fult fortjent ledelse etter 20 min, egentlig litt snaut. I det 21 og 24 minutt har Taaje og Berget to store muligheter på dødballer uten at vi får den i mål. Etter de første 30 minutt jevner kampen seg noe ut, uten at vi slipper til Lillehammer til. Rett før pause hadde Ahmed Ahmed en stor mulighet til å øke til 3-0, men nok en redning.

HFK gikk til pause på 2-0 etter årsbeste, i pausen snakket vi om at vi skulle fortsette den gode jobben og kline til fra start for å punktere kampen.

Det gjorde vi, vi klinte til og i det 49 minutt, setter Taaje opp Berget som legger inn til Ahmed Ahmed som på sin side drar av to mann og kliner ballen i motsatt kryss 3-0. Etter det går lufta litt ut av begge lag og tempoet dalte. I det 57 minutt får vi et mål litt tvilsomt annullert på en corner, vi følte Taaje ble snytt for et mål der. I det 63 minutt fikk vi et nytt mål annullert, denne gang for et hårfint offside på Scriven. Det var dessverre veldig urettferdig at de reduserte på sin første målsjanse i kampen etter 64 minutter. 1-3 så kunne det fort bli nerve og trøkk i kampen igjen. Men heldigvis scoret Scriven igjen i det 68 minutt og roet nervene (sikkert mest på trenerbenken, spillerne virket trygge og sikre ;) ) Etter den så skjer det ikke så mye, selv om Lillehammer fikk en ny redusering rett før slutt på en corner. Som faktisk ble skrudd rett i mål.

Dette var en meget solid gjennomføring av HFK spillerne – Vi er stolte av dere og HFK som klubb som greier å få til sånne øyeblikk!!

DBC bestemannspris gikk til Alfred Scriven, det var fortjent og gav sikkert Scriven en ekstra god følelse. Han gav alt i kampen helt til krampa tok ham. Markus Thorberg, Ahmed Ahmed og Hesla Berget må også nevnes på et sterkt HFK lag. Det må også nevnes at flere av spillerne som gjorde en god kamp Taaje, Storeskar, Bergane, Thorberg og Hesla Berget spilte kamp dagen i forveien.

En liten takk til Are Fosse som ordnet med overnatting og la forholdene til rette for gutta, til sjåføren Storeskar som setter av hele helga. Og ikke minst assisterende klubbfotograf Morten Mastrup ;)