HFK FIKK DET TØFT I BORTEKAMPEN MOT DIVISJONSFAVORITTEN SKEDSMO

Postet av Hallingdal menn senior A den 1. Mai 2016

SKEDSMO STADION

Skedsmo - HFK (4-1) 6-1

SKEDS:4 min 1-0, 20 min 2-0, 27 min str 3-0, 42 min 4-0, 64 min 5-1 og 80 min 6-1

HFK:47 min 4-1 Jonas Bergane (Mikkel Storeskar)

Gule kort:Skeds: 36 min Kenneth Stovener Jacobsen(holding Thorberg)

HFK: Jonas Bergane 58 min (takling bakfra).

Cornere: (7-2) 9-5

Sjanser: (7-0) 16-3

Tilskuere: 50 i et forferdelig ruskevær

Dommer: Mahir Cagartay, Fenstad SK, AD 1 Eivind Heggelund og AD 2 Vegard Heggelind Kurland. Ok i en lettdømt kamp, men noen merkelige avgjørelser.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Erlend Dokken (MS) Sondre Hole Dokken (kap) og Pawel Kaczorowski(VB) Linus Hedlund (MB) August Fosse(Vebjørn Brusletten 19 min) og Anders Mastrup (Abdikafi Ahmed 65 min), Mikkel Storeskar og Ahmed Ahmed ( Paul Brevig 24 min) (Spisser) Markus Thorberg og Jonas Bergan Reserver: Eivind Torpe Rullestad.

Det ble som forventet en tøff kamp borte mot divisjonsfavoritten Skedsmo. Skedsmo er et solid lag og det beste laget vi har møtt i 3 divisjon. Vi sliter for tiden med mange skader og det har selvfølgelig gått ut over treningskvalitet og bredden i troppen. Men all ære til disse unge HFK spillerne(8 juniorspillere) som reiser ned og gjør sitt beste mot et godt voksent lag.

Nå håper jeg vi får på plass noen flere og at vi får en god uke. Jeg har veldig troen på at vi skal slå sterkt tilbake utover sesongen.

Neste kamp nå er Jr NM kampen hjemme på DBC Hallingmo arena torsdag kl. 1400. Der skal vi slå hardt tilbake!!

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Vi hadde planer om å legge oss lavt og gi motstanderen minst mulig rom. Det lyktes vi bare delvis med. Men det hjelper ikke når vi gir bort ballen til en Skedsmo spiller som da kommer alene med keeperen og 0-1 etter bare 4 minutter. Det var veldig tungt og et slag i ansiktet. Skedsmo fortsatte og presse og vi sleit med å få etablert noe som helst. Vi greidde heller ikke å følge kampplanen på god nok måte og gav dem for mye rom. Men en god Jarle Stanes holdt oss inne i kampen. I det 20 minutt øker Skedsmo til 2-0 etter innlegg og heading i mål av Skedsmos storspiss Didrik Mostuen (4 mål i dag) fikk litt for lette arbeidsforhold og header kontant i mål. Ikke ufortjent etter spill og sjanser. Men etter det målet kommer HFK seg litt høyere i banen og har en del gode overgangsmuligheter, som vi ikke greie rå utnytte helt. I det 27 minutt lager vi en litt klønete straffe og 0-3. Det nærmeste vi var scoring i omgangen var et godt skudd av Mikkel Storeskar som gikk like utenfor. Skedsmo hadde flere gode muligheter som Stanes avverget før han måtte kapitulere like før pause og 0-4.

Vi går til pause med 0-4 og det er selvfølgelig meget tungt. Men i pausen blir vi enige om å stå opp og starte på nytt i andre omgangen.

Vi går tilbake til grunnformasjonen i andre omgang og kjører bra på. Vi reduserer til 1-4 rett inn i andre omgangen, en flott opprulling på vår venstre side førte til at Storeskar la inn til Bergane som kjempet seg til ballen og skjøt kontant i mål. Det gav oss trua på litt mer og vi kjørte mer på. Spilte tidvis god fotball og hadde flere gode overgangsmuligheter som dessverre ikke førte helt frem. Skedsmo hadde også flere gode sjanser, men Stanes sto meget bra i målet. I det 59 minutt har vi et nytt godt angrep som Røkkum får avslutte med et flott skudd som keeperen så vidt får slått til corner. Der var vi nærme en ny redusering. Men dessverre etter 64 minutter roter vi det til etter en corner og mister ballen litt for enkelt midt på deres banehalvdel. Ikke lurt med avdribling der når vi har nesten alle spillere oppe i boksen. Bruddet fører til at Skedsmo får en enorm kontringsmulighet som de utnytter og 1-5. Da var løpet helt klart kjørt. Men HFK står på videre og flere spillere får positive opplevelser i andre omgang. Kafi gjør mye bra med ballen offensivt og Bergane gjør også en sterk jobb mot et kompakt Skedsmo forsvar. Skedsmo ble nok snytt for et straffespark til, men fikk alikevel et til i det 80 min og den ble satt kontant i mål og 1-6.

Andre omgangen var absolutt godkjent, men med 0-4 fra første ble det tungt. Vi blir straffet hardt for «jr feil» og jeg håper vi lærte mye i denne kampen mot en av divisjonens beste lag som vi kan ta med oss videre utover sesongen.

Nå er neste kamp for de fleste Gjøvik Lyn i JR NM på DBC Hallingmo Arena torsdag kl. 1400. Neste A kamp er hjemme mot Kongsvinger 2 mandag 9 mai kl. 2000. Det er en kamp vi har stor håp om å vinne. Nå håper vi å få friskmeldt flere av spillerne, så vi ikke minst får til en bedre treningshverdag.

Vi har vært langt nede før, MEN vi gir aldri opp!!