HFK TAPTE 1-3 MOT VIKING 2 I SPANIA

Postet av Hallingdal menn senior A den 19. Mar 2016

Viking 2 - HFK (0-0) 3-1

VIK 2:70 min 1-3, Frispark

HFK: 21 min 0-1 Ahmed Ahmed (August Fosse corner), 55 min 0-2 Simen Renslo ( jonas Bergane), 70 min 0-3 Erlend Hole Dokken (Ahmed), 73 min 1-4 Jesper Taaje (Ahmed corner), 75 min 1-5 Ahmed (Vebjørn Brusletten), 79 min 1-6 Straffe Ahmed (Birk Bjekreim holdt) og 83 min 1-7 Kristian Svenkerud (vant ballen selv)

Gule kort:VIK: Et for filming 40 min.

HFK: Erlend Dokken

Cornere: (6-0) 11-2

Sjanser: (2-0) 5-3

Tilskuere: 40

Dommer: Ukjent ok dømt

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Mikkel Storeskar (kap) (MS) Anders Mastrup og Jesper Taaje(VB) Erlend Dokken (Def MB) Pawel Kaczorowski og Kyrre L Sataøen (Off MB). Ahmed Ahmed, August Fosse og Jonas Bergane (Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Markus Thorberg 60 min, Abdikafi Ahmed 35 min, Vebjørn Brusletten 20 min, Birk Stian Bjerkreim 20 min, Christian Nesselqvist 15 min, Magnus Magnetun Bekken og Lasse Moen 5 min. Simen Renslo, Alfred Scriven og Linus Hedlund ute med skader. Sondre Dokken hjemme i Norge.

Det var et HFK lag med trøtte bein som entret en strøken men noe våt gressbane i Spania for å møte Viking 2. De ble en ok treningsmostander for oss og holder sånn middels tredjedivisjonsnivå. De hadde hatt en roligere treningsuke enn oss og det bar kampen preg av. Spesielt første omgang var Viking 2 litt mer på.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

I ganske sterk motvind i første omgang ble HFK presset litt bakover i starten. Spillerne slet med å komme i gang. En del dødballer satte også press på oss. Vi slurvet også mye i det oppbyggende spillet. Første sjansen kom etter 11 minutter på en corner, Viking spilleren fikk gå opp uforstyrret midt foran mål. Men den svake avslutningen gikk heldigvis utenfor. Kampen var forholdsvis jevn, men HFK spillerne slurvet mye med ballen og manglet trøkk og fart på gode overgangsmuligheter. I det 13 minutt har vi tre sjanser til å avklare inne i vår egen boks, men roter det til og en Viking spiller får avsluttet fra 12 meters hold. Skuddet går via Mastrup og ut til corner. Corneren gir oss en meget god overgangsmulighet men treg og svak ballbehandling skusler bort sjansen. Frisparkene vi får i gode posisjoner holdt dessverre ikke samme kvalitet som i de fleste andre kampene. I det 20 minutt får en Viking spiller gå med ballen over hele banehalvdelen vår, upresset fra 23 meter skyter han, men Stanes redder greit. Kampen fortsetter sånn ut omgangen. Jevnt, men noen dødballer skaper trøbbel for HFK. Det står 0-0 til pause.

I andre omgang går det et HFK på banen med mer trøkk og vilje. I første minutt kommer Bergane på en god skuddmulighet, men manglet litt trøkk. HFK styrer mer og er først og tøffest i duellene. 0-1 målet kom etter en corner, hvor en Viking spiller får gå uforstyrret opp på 6 meters hold og heade den i mål. Målet kom imot spillets gang. Viking øker på en ny corner. De slår den ut mot 20 meter der kapteinen deres får skyte. Svenkerud rekker ikke opp i press og det forholdsvis løse skuddet finner veien inn i nettet mellom 5 spillere 0-2. Like etter reduserer HFK til 1-2 på straffe av Markus Thorberg. August Fosse ble felt, det føltes billig ut der og da, men når man ser på videoen så såg det korrekt ut. HFK fortsatte å være på hugget og en utligning lå i lufta, Men vi sløste fortsatt bort gode overgangsmuligheter. Viking kom på noen kontringer og i det 29 minutt fikk de en avslutning i stanga. Like etter kommer Kafi 1-1, han kommer seg greit forbi forsvareren, men keeperen kommer dessverre å snapper ballen fra beina hans. Litt mer råskap der så hadde det stått 2-2. På et frispark fra 17 meters hold øker Viking til 1-3. I det 41 minutt er HFK nærme redusering, Thorberg drar seg som vanlig på sitt noe ukontrollerte måte forbi 3 Viking forsvarer og serverer Birk alene på 5 meter. Men han bruker dessverre for lang tid og keeperen redder greit. Etter den sjansen ebber kampen ut med 1-3 til Viking 2.

Totalt sett ble det en grei gjennomkjøring mot en ok motstander. Med mer sprut i beina hadde vi nok tatt dette laget og det tyder bra foran seriestart.

Best på et godt HFK lag var Pawel og Markus Thorberg, som virker på gang etter en skadeperiode.