Sterk borteseier mot Åssiden for HFK-damene!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 12. Okt 2015

10/10 Åssiden damer – Hallingdal FK damer 1-5(0-2)

Mål HFK: Cheyenne Gonzalez 2, Linnea Johansson Thorset, Hanne Vedvik, Sunneiv Syversrud

Corner HFK (5), Åssiden (2)

Dommer: Tommy Bøe Urdahl Lier FK

Startoppstilling; MV Vilde Granberg VB Gro Rasmushagen, MS Camilla Livgård Jensen, Ida Marie Pretorius, HB Katrine Mikkelsen, Def MB Sunneiv Syversrud, Marthe Botten, Off. MB, Hanne Vedvik, Linnea Johansson Thorset, Ingvild Kvåle Myksvoll Spiss Mucho Lixene

Reserver: Cheyenne Gonzalez, Silje Modalen, Ingrid Stake

Sist lagene møttes var det Åssiden som trakk det lengste strået og stakk av en 2-0 seier. Åssiden har et godt lag med en god miks mellom rutinerte og yngre spillere. Åssiden spiller en fysisk fotball som ofte baserer seg på lange oppspill mot en jagende og sterk spiss. HFK-damene har i år slitt litt med å møte denne spillestilen, men på Åssiden stadion fungerte det bedre. HFK var mer nøyaktige i bakre ledd og kommunikasjonen var tydeligere.

HFK starter kampen bra og produserer flere gode sjanser innledningsvis. Etter 5 minutter ligger ballen bak Åssidens keeper i mål. Det er Linnea Johansson Thorset som plasserer ballen til høgre for keeper på et skudd fra ca. 16 meter. 3 minutter senere er det nære igjen; denne gangen er det Mucho Lixene som er svært nære på å øke HFK ledelsen, men ballen stryker stolpen. HFK styrer nå kampen og burde ha økt ledelsen flere ganger. Det går mot det 23 minuttet då Hanne Vedvik plukker opp en feilpasning i Åssiden forsvaret. Den forvalter hun fint og lobber lekkert over Åssiden keeperen til 0-2. De siste 10 minuttene jobber Åssiden seg mer inn i kampen og kampen jevnes ut frem mot pausen. HFK beholder ledelsen 0-2 da lagene går til pause.

Andre omgangen starter med at Åssiden får en corner tidlig i omgangen. En litt dårlig klarering ender i beina til en Åssiden spiller som ikke treffer ballen helt godt, men det er nok til at ballen finner vegen mellom mange spillere og bak HFK keeper Vilde Granberg til 1-2. Granberg spiller fø. en god kamp i mål og gjør at HFK unngår flere baklengs på Åssiden stadion denne dagen. Det er Åssiden som så tar over spillet midtveis i andre omgangen og det er bra keeperarbeid som redder oss når Åssiden er farlig frem et par ganger. Det skal sies at Granberg nok er litt heldig som slipper unna med gult kort når hun feller Åssiden sin spiss som kommer alene med keeper i det 68 minuttet. De siste 20 minuttene tar HFK helt over kampen igjen og produserer flere store sjanser. Cheyenne Gonzalez viser prov på både styrke og hurtighet når hun to ganger løper fra Åssiden forsvaret og scorer 1-3 og 1-4, i løpet av 5 minutter. Sunneiv Syversrud setter punktum på en sterk HFK-innsats med sin 1-5 scoring rett før fulltid. HFK vinner fortjent 5-1 på Åssiden stadion og tar et godt grep om fjerde plassen i serien. Neste helg venter Tønsberg FK bort for HFK damene.