HERLIG OG FORTJENT SEIER HJEMME MOT JEVNAKER

Postet av Hallingdal menn senior A den 14. Sep 2015

HFK - Jevnaker (0-1) 3-2

HFK:1-1 47 min Sondre Hole Dokken (Jesper Taaje etter kast), 2-0 63 min Kyrre Sataøen (Pawel frispark) og 3-0 70 min Jonas Bergane (Jesper Taaje)

JIF:0-1 44 min Torkell Mani Birgisson og 3-2 76 min Erik Høibakk

HFK:53 min Simen Renslo

JIF:91 min Espen Parken Bakken

Cornere: (0-1) 2-2

Sjanser: (4-3) 11-9

Tilskuere: 173

Dommer: Espen Samuelsen Vestfossen IF AD 1 Even Åmot Skrim IL og AD 2 Per Erik Evensen Tofte. Det ble en tett, intens og spennende kamp. Dommertrioen satset på god flyt og det lyktes de med i de aller fleste situasjonene. Kunne kanskje gitt Havikhagen gult kort når han taklet keeperen til Jevnaker litt seint. Det at to Jevnaker spillere ble skallet til i kamp om ballen kan skje og dommerne kan ikke lastes for det.

Lagoppstilling: Jarle Stanes, (HB) Christian Nesselqvist(Joachim Havikhagen 45 min) (MS) Jesper Taaje og Sondre Dokken (kap)(VB) Linus Hedlund(Def MB) Kyrre Sataøen og Simen Renslo (Off MB). Pawel Kaczorowski, Markus Thorberg og Jonas Bergane (Spiss) Stian Bråten(Alfred Scriven 83 min) Reserver: Tord Magnus Fagermo, Ahmed Ahmed, August Fosse, Anders Mastrup og Abdikafi Ahmed.

Jevnaker har alltid vært en erkefiende for oss Hallinger og spesielt etter de slo oss i siste serierunden med Jevnaker 2 for 3 år siden. Det som skulle vært en lett match i siste runde, ble meget vanskelig mot et lag som de siste rundene hadde byttet om på første og andrelaget for å reddet plassen. Vi har jo få tatt revansj etter den gang med to ganger i NM. Men i seriespill hadde vi ikke slått førstelaget til det tidligere storlaget Jevnaker før nå. Når vi igjennom de senere år har jobbet oss sakte men sikkert fra bunnen i seriesystemet frem til 3 divisjon i dag, har det å ta igjen de andre lagene i fylket vært en av hovedmålene. Jevnaker har ligget langt der fremme, MEN nå tok vi dem og det smakte ekstremt godt. Det var en fortjent seier, men Jevnaker kunne med litt hell ha stjålet et poeng på slutten.

Jeg må også si at det er litt spesielt å spille fredagskamper i flomlyset, nærmere 200 tilskuere, god stemning og litt fukt i gresset. Da våkner Hallingene virkelig til livet både på banen og tribunen.

KAMPREFERAT

HFK klinte til fra start, mens JIF sleit med å komme ut i fra startblokken.

Allerede i det første minuttet satte Pawel Kaczorowski opp Simen Renslo. Men det harde skuddet gikk 2 meter utenfor. HFK er agressive og intense i presset. I det 3 minutt presser Stian Bråten JIF keeperen til å avklare rett i Bråten. Ballen gikk da i bue over keeperen, men dessverre for HFK i stolpen. HFK fortsatte trøkket og på et frispark etter 9 minutter var Jonas Bergane noen hårstrå unna å føre HFK opp i ledelsen. I det 11 minutt er det et nytt frispark som kaptein Dokken nesten får styrt i mål. Hva med Jevnaker? De fikk ikke til så mye og sleit med å komme seg ut fra egen sone. Men i det 17 minutt så banker de et frispark inn i boksen og headingen gikk like over. Bare to minutter etterpå er det et nytt frispark som nesten fører til en stor sjanse. JIF kommer nå mer med i kampen og det det er mange tøffe dueller. I det 35 minutt er Bergane på farten igjen. Han skyter en knallhardt skudd fra 23 meters hold som går en ball-lengde utenfor. I det 41 minutt er Jarle Stanes utenfor 16 meteren og header ballen rett til en JIF spiller som på direkten skyter ballen like utenfor. Jesper Taaje kontrollerte ballen ut. JIF fikk corner i det 42 minutt og Torkell Mani Birgisson steg til vers og dunket ballen flott i mål. Det var et slag midt i trynet på oss. Tidligere i år har vi hatt en tendens til slite noen minutter da. Men denne gang gikk vi umiddelbart i angrep igjen. Pawel tok ballen fra den tidligere Tippeligaspilleren Leo Olsen og fosset inn i boksen. Han drar seg forbi et par mann til før han finn Markus Thorberg på 8 meters hold. Men pasningen blir noe løs og unøyaktig og i skuddet fra Thorberg blir dessverre blokkert før den finner veien inn i nettmasken. Lagene gikk da til pause på 0-1 ledelse til Jevnaker. Ikke helt fortjent, men JIF hadde kommet mer og mer inn i kampen så dette ble ikke lett å snu.

I pausen tas det et par taktiske grep og Joachim Havikhagen kom inn på topp. Det gav HFK enda mer trøkk. I det 46 minutt, sender Jesper Taaje en presis langpasning opp mot en av banens beste spillere Jonas Bergane som jobber seg til et kast oppe på siden. Et langt kast stusses videre av Taaje og kaptein Dokken dundrer ballen nesten oppi vinkelen fra kort hold og 1-1. Like etter ruller HFK opp et kjempeangrep Pawel til Havikhagen før Bråten avslutter utenfor. Jevnaker er nære etter 49 minutter, men HFK får avverget. I det 58 minutt legger Hedlund opp Thorberg som skyter et ok skudd som keeperen avverger til corner. I det 62 minutt får HFK frispark, Pawel slår inn i boksen og JIF keeperen bokser ut til sataøen på 22 meters hold. Han kliner til på direkten og ballen fyker inn i mål 2-1 ledelse til HFK. I det 69 minutt slår Taaje en ny fin langpasning mot Bergane, denne gang tar han den ned og inn i boksen mens backen bokstavelige talt prellet av. Fra 14 meter og skrått hold kliner han til med yttersiden av høyrefoten. Ballen fyker inn nesten helt oppe i krysset og 3-1. Der og da virket kampen avgjort, men JIF gav ikke opp. De fikk en ok sjanse på corner i det 73 minutt. I det 76 minutt slipper JIF til for første gang i kampen i spill mot etablert. Godt og hurtig pasningsspill sender Erik Høibakk alene igjennom mot Stanes og her gjør Høibakk ingen feil og 2-3. Det som minutter i forveien virket som en sikker seier var ikke det lenger. Nå sendte JIF opp det meste og selv det bø seg meget gode overgangsmuligheter greidde vi ikke å utnytte dem. I det 86 minutt er JIF veldig nærme 3-3 etter frispark og skuddet gikk forbi Stanes og inn i mål, men der sto Sataøen på streken og fikk avverget. Minutter etterpå ser det ut som Hedlund header ballen i eget mål. Men Stanes reddet mesterlig med sin ekstremt lange arm. På overtid kommer kampen siste sjanse også den fra JIF, men HFK kommer seg unna. Det ble derfor en fortjent 3-2 seier til HFK etter en spennende og intens kamp. Med 3 poeng så ligger vi nå a poeng med JIF og 4 poeng bak Nordstrand på 6 plass. Det er fullt mulig å ta igjen Nordstrand så vi går for 6.plassen.

Best på HFK på et meget godt HFK lag var Jesper Taaje, Jonas Bergane, Sondre Dokken og Simen Renslo. Havikhagen må også nevnes han var god i denne kampen og har i høst gitt HFK en ny dimensjon i spillet sitt.

Neste kamp for HFK er borte mot Skårer til lørdag kl. 1600. Det blir en tøff kamp mot et lag som kjemper om å unngå nedrykk. Men vi skal ned dit og ta med oss tre poeng hjem.