SEIREN GLAPP I SISTE MINUTT, FOR ET SKADERAMMET HFK

HFK:                80 min 1-0 Vegard Vedvik (Theodor Bråten)

Åss:                 90 min 1-1 Jørgen Engerud

HFK:                88 min Vegard Vedvik

Åss:                      54 min Niklas Hamilton

Rødt kort:

Cornere:          (4-0) 4-2

Sjanser:           (3-1) 8-2

Tilskuere:         70 – Litt dempet i dag 😊

Dommer:         Hans Egil Drolsum – Vikersund IF. God kamp- Selv om det ble enkelte tøffe taklinger.

t.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde(HB) Johannes Stave (MS) Kjartan Wall Andersen og Adrian Bredesen (VB) Anders Eldstad Eriksen (Def MB) Vegard Vedvik og Sander Tyribakken (Off MB). Sindre Kaspersen, Morten Hagen og Theodor Bråten (Spiss) Eirik Thorberg

Res: Vetle Arnegård Kjøl 68 min, Øyvind Tørrisplass 55 min, August Gulsvik 35 min og Abbas Amir 20 min.

Etter kampen var vi veldig skuffet over prestasjonene og ikke minst resultatet. Sett ut ifra spill og sjanser burde vi vunnet denne kampen greit. Etter en kjapp videogjennomgang, var det ikke så ille som vi kanskje følte først. Vi var best i det meste, men foran mål var vi ikke dyktige nok. KIF var et ok lag som hadde fått en god start på sesongen og et lag vi burde slått for å være helt opp i toppen. Vi er også i en fase hvor vi bygger relasjoner og da ble det svært hektisk når vi i løpet av kampen mister tre sentrale spillere med skader.

Neste kamp nå er onsdag 5 september borte mot Stoppen. Mens Junior 2 spiller hjemme mot Eiker Kvikk søndag kl. 1630.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT (etter kjapp videogjennomgang)

Rotete og jevn start på kampen, hvor det skjedde svært lite foran begge mål. HFK hadde en stor sjanse ved Theodor Bråten etter 24 minutter, etter et flott forarbeid og fremspill av banens beste Vegard Vedvik. Men alene med keeper blir avslutningen litt for svak. I det 30 minutt er Eirik Reime Thorberg nærme scoring etter et langt innkast. Rett etter hadde Bråten en ny mulighet. KIF kommer ikke til det helt stor før en feilpasning i våre bakre rekker setter KIF opp til en stor sjanse, men heller ikke den ble det mål på. Lagene gikk til pause på 0-0 etter en svak omgang, med et vist HFK overtak. Midt i omgangen måtte dessverre Anders Eldstad Eriksen ut med vond rygg.

I andre omgang var det mer trøkk og i perioder var det nok taklinger i overkant. Men vi føler dommer Drolsum hadde grei kontroll på sakene. I det 63 minutt ble Kjartan Wall Andersen stygt taklet og måtte senere ut, men Drolsum lot fordelen gå og Thorberg kjempet seg til ballen oppe ved KIF sin 16 meter. Han får også til en god avslutning, men keeperen til KIF gjør en god redning. Ikke lenge etter har Vedvik en fin sjanse, men lykkes ikke. I samme periode mister vi sentrale Sander Tyribakken etter en stygg takling der KIF spilleren er uheldig, i tillegg til å være seint inn brekker han nesa på Tyribakken. Her burde det nok vært gult kort. I det 73 minutt vinner Bråten ballen høyt oppe i banen, han finner Vedvik som drar seg fint igjennom før han serverer Thorberg på 5 meters hold. Dessverre er Thorberg i ubalanse og skyter utenfor. Bare to minutter senere slåes et godt frispark av Vedvik og setter opp kaptein Bredesen på åpent mål, men fra kort hold skyter han utenfor. Med de sjansene vi sløser bort blir det vanskelig å vinne. Men i det 80 minutt lykkes Vedvik, flott prestasjon etter at Bråten fant ham rundt 16 meteren. Han drar seg fint innover og skyter med venstra ned i hjørnet og 1-0. Like etter scorer nesten unggutten Tørrisplass, men headingen går utenfor. Dessverre rotet vi det til på slutten, et enkelt gjennomspill ble sluppet igjennom vår bakre 4’er i et bakrom vi ikke skulle gitt. Hadde resten av forsvaret holdt linja til Bredesen så hadde det ikke ført til noe sjanse. Vi følger også dårlig inne i boksen, så det er er enkelt for KIF spilleren å score på det åpne målet.

Det ble en kamp vi manglet litt flyt og rytme. Men vi skaper mange sjanser og er det beste laget. Så med et par mål til hadde vi sikkert vært strålende fornøyd med kampen. I tillegg til at resultatet ikke ble så bra, forsvant det ut sentrale spillere på rekke og rad ☹ Vi krysser fingrene for at det ikke blir for langvarig.

Best på HFK i dag var Vegard Vedvik. Han viste spesielt i 2 omgang at han har tatt store steg i år. Tyribakken og Wall Andersen leverte også mye bra spill før de måtte ut med skade. Vi må også nevne 04 spilleren Øyvind Tørrisplass som nok engang kom inn og gjorde sine saker bra.