SOLID SEIER TIL TROSS FOR ROTETE START

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 29. Sep 2019

HFK                     -             IBK        (4-0) 5-0

HFK:                    9 min 1-0 Magnus Magnetun Bækken (Magnus Jorde), 17 min 2-0 Magnus Jorde (August Fosse), 18 min 3-0 Simen Andreas Hagberg Renslo(Jonas Bergane), 44 min 4-0 Per Aksdal Nyhus (Bækken), 69 min 5-0 Bækken (Johannes Dokken Kleppo)

IBK:

HFK:                    41 min Tobias Grangård og 59 min August Fosse (6 gule og karantene!! ☹ )

IBK:                      56 min Martin Johansen.

Cornere:            (8-3) 16-5

Sjanser:              (2-2) 3-3

Tilskuere:         63 – I et forferdelig regnvær.

Dommer:           Rolf Kristian Tangen (Ådal) , AD 1  Eirik Smeby   (Ådal) AD 2– Joachim Bakkalia Buchman (Uvdal) – Full kontroll i en veldig lettdømt kamp

HFK har vært i kjempeform i høst og har virkelig tatt steg. Vi har kun et tap på 9 kamper og tetter stadig gap oppover på tabellen. Vi er fortsatt med i kampen om NM plass, samtidig som avstanden nedover til nedrykk begynner å bli bedre. Men nå venter det 4 knalltøffe kamper. Deriblant de tre desidert beste lagene i divisjonen. Men vi har berettiget håp om poeng basert på at vi spilte relativt jevnt med dem i vår. Artig at vi kan være med å påvirke hvem som blir vinneren og får ut i kvalikk om opprykk til 3 div.

Kampen i går var litt merkelig, vi ledet tidlig 3-0, men de hadde i samme periode tre gode muligheter til scoring, deriblant skudd i tverrliggeren. Vi ledet 4-0 til pause, som var noe flatterende. I andre omgang dominerte vi stort, men da scoret vi ikke så mange mål 😉 Sånn sett under et vant vi veldig fortjent.

Vi ønsker IBK lykke til videre og håper vi møter dem til neste år igjen. Men da er de nok avhengig av hjelp fra Mjøndalen 2 og/eller Vestfossen.

Neste kamp blir knalltøff, borte mot opprykksjagende Drammens Ballklubb. De har vist fryktutgytende form og blir en tøff nøtt å knekke. Men med den formen gutta er i, så har vi tro på å forårsake en liten skrell mot DBK neste mandag (7 oktober på nye Øren banen)

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave(Joakim Skaret 74 min) (HB) Per Nyhus (MS) Tobias Grangård og Adrian Lugo Bredesen(Vebjørn Haug 74 min) (VB) Lasse Moen (Morten Nerli 26 min), (Def MB) Simen Andreas Renslo (Kap) og August Fosse(Vetle Kjøl 84 min) (Off MB). Magnus Bækken, Magnus Jorde (Birk Stian Bjerkreim 46 min) og Johannes Kleppo Dokken (Håvard Gåsterud 74 min) (Spiss) Jonas Bergane(Eirik Reime Thorberg 80 min) Reserver

Referat etter videogjennomgang.

Det ble en rotete start, men med et vist HFK overtak. Etter 6 minutter vinner Magnus M Bækken ballen høyt oppe i banen, men en litt lang touch gjør at keeperen får tak i ballen før han får pirket den i mål. Etter 7 minutter kommer IBK til kampens første sjanse. En langpasning inn i bakrommet finner IBK toppscorer Baldur, som heldigvis skyter utenfor Stave i HFK målet. Like etter spiller Stave ut, finner Magnus Jordet som hadde en fin debut fra start. Jordet tok den fint ned på brystet og vippet igjennom Bækken. Bækken dribler og leker seg litt 😉 før han banker den ned i hjørnet med en flott venstrefot scoring. Det var hans 20 a-lagsmål for sesongen. Like etter er Baldur på ferde igjen, denne gang varter Stave opp med en flott redning som blir til corner. Corneren skjedde det ingenting på. I det 16 minutt vinner Fosse ballen høyt i banen, ballen ender hos Jordet som drar seg fint inn mot 16 meteren og banker den i mål med sitt venstre!! Bein. 2-0 hans første scoring for a laget til HFK. Nå gikk det fort 3-0 35 sekunder etterpå vinner Renslo ballen på 40 meter, han spiller et hurtig kombospill med Bækken og Bergane før han banker ballen ned i høyre hjørne og 3-0. Litt flatterende, med tanke på at IBK har hatt to gode muligheter og vi bare tre. I det 27 min drar Johannes Dokken Kleppo seg fint løs på høyre side, Kleppo som for øvrig leverte en god kamp på kanten. Han fant Morten Nerli, som dundret ballen i nettet, dessverre for HFK på feil side 😉 I det 36 minutt får IBK et frispark i god posisjon. Det setter Baldur i stolpen og ut. IBK hadde nok fortjent noe mer enn 0-3. I det 43 minutt setter Bækken opp Per Nyhus som hadde en suveren kamp på høyrebacken. Han benytter sin enorme fart og fosser inn i boxen før han dundrer ballen i mål og 4-0. Det ble også pauseresultatet selv om kombinasjon med Nerli, Bergane og Bækken nesten fører frem. Like etterpå spiller Bredesen opp til Bergane som flikker Bækken alene igjennom. Her fikk han nok litt for god tid og setter ballen utenfor. Sekunder senere blir han på ny spilt igjennom han drar seg fint forbi keeper og går i bakken. Her venter alle på at dommer Tangen skal dømme straffe. Litt vanskelig å se ut i fra bildene, men Bækken selv mente de ikke var straffe så da gjorde nok Tangen rett. 4-0 til pause. IBK godt med første 30, men på slutten var det enveiskjøring.

I andre omgang går HFK rett i angrep og Renslo er svært nære å øke, men IBK keeperen redder flott. Minuttet etterpå kommer Dokken Kleppo alene med keeper, etter at Fosse som gjør en kanskje litt usynelig men viktig jobb for HFK vinner ballen nok en gang i gunstig posisjon. Dessverre vinner IBK keeperen duellen. I det 66 minutt kommer Birk til en god sjanse, men lykkes ikke. I samme minutt kommer på en sjelden visitt, men skuddet som Stave hadde god kontroll på gikk like utenfor. Like etter spiller Dokken Kleppo Bækken alene igjennom og 5-0. I det 76 minutt ruller HFK opp et kjempeangrep hele 17 pasninger med bra tempo før Birk blir satt opp på straffemerket. Dessverre skyter han like utenfor. I det 77 minutt tenker Tobias Grangård at IBK fortjener noe mer og prøver å lure Skaret som har kommet inn i mål med et skudd borte ved stanga 😉 Heldigvis er Skaret med på notene og redder greit. I det 85 minutt fikk vi en sjelden kontringsmulighet, hvor publikumshelten Morten Nerli blir satt opp alene med IBK keeperen, men greier dessverre ikke å lure ballen i mål. Siste farligheten er det Eirik Reime Thorberg som står for, han får ballen rundt straffemerket, men skuddet på volley blåses like over.

HFK vinner fortjent, selv om IBK kunne fått med seg et eller to mål. Vi scorer mest i første omgang, men det var nok andre omgangen vi virkelig var gode i. Nå venter storfavoritten DBK på bortebane mandag etter høstferien. Men vi har vist mye bra i høst, så vi reiser ned med tru på poeng.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no gavekort på 300 kr ble avgjort av en jury og ble Tobias Grangård. Ellers må Per Nyhus nevnes, veldig solid bakover i tillegg til flere virkelig gode offensive bidrag. Blant annet en flott scoring. Magnus Bækken er som vanlig god, to mål, flere sjanser og en flott assist er ikke dårlig av unggutten som har følgende stats i år; Jr NM 7 kamper 10 mål og 3 assist, Norway Cup 8 kamper, 8 mål og 2 assist, A laget 21 kamper, 21 mål og 15 assist. Ikke dårlig 😉