UAVGJORT BORTE MOT HJEMMESTERKE HURINGEN

Postet av Ingeborg Thorberg den 17. Aug 2019

Huringen          -             HFK      (1-0) 2-2

Hur:                    24 min 1-0 Adrian Pedersen og 74 min 2-0 Joachim Pedersen

HFK:                    60 min 1-1 Jona Bergane (Magnus Bækken) 66 min 1-2 Bergane (Vebjørn Haug)

Hur:                    52 min Nils Otto Teigen

HFK:                    24 min Jonas Bergane

Cornere:            (2-2) 7-10

Sjanser:              (3-3)  6-8

Tilskuere:         45

Dommer:            Espen Samuelsen (Vestfossen), AD 1 Adem Satici (Strømsgodset) og Ad 2 Hallvard Horgen (Vestfossen) – Jevnt over bra, men bommer på 1-1 målet til Hallingdal, ballen i bevegelse selv om den er minimal.

HFK spilte en god bortekamp selv om det var veldig varierende prestasjoner. Huringen er et godt hjemmelag og gav oss en tøff utfordring i en kamp hvor det alt i alt var ok med uavgjort. HFK var nære på å punktere kampen, men en hårfin offside ødela for 3-1 scoringen.

Dette var et viktig poeng for å holde nedrykkstriden litt på avstand, samtidig henger vi med i forhold til NM kvalikken. Vi har også en høst med mange hjemmekamper.

Fokus inn mot Solberg kampen som går neste lørdag kl. 1500 på Gol. .

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Johannes Dokken Kleppo(Eirik Thorberg 6 min) (MS) Per Nyhus og Adrian Lugo Bredesen (VB) Håvard Gåsterud (55 min Magnus Jorde) (Def MB) August Fosse og Lasse Moen (Vegard Vedvik 12 min)   (Off MB). Simen Andreas Renslo (kap), Magnus Bækken og Anders Matrup (Vebjørn Haug 28 min) (Spiss) Jonas Bergane Reserver: .

Referat etter videogjennomgang.

En veldig rotete start på kampen for begge lag, etter hvert tok HFK tak i det. Men første store sjansen kom etter 5 minutter ved Huringen. En gjennomspill i bakrommet fører Huringen spilleren alene igjennom mot Skaret, men Skaret gjør en mesterlig redning. Etter 8 minutt kommer Huringen spissen til en god mulighet, men får heldigvis ikke ordentlig treff og treffer en HFK spiller ut til corner. Etter 10 minutt kommer Bækken på en god skuddmulighet. I det 15 minutt kommer HFK sin første gode mulighet, Fosse finner Kleppo med en silkemyk gjennombruddspasning. Kleppo fosser fremover og slår et strålende innlegg. Bergane setter nesten ballen i det åpne målet men manglet et par skostørrelser for å føre HFK opp i 1-0. Nå hadde HFK tatt mer over. Det var derfor veldig synd når Huringen får en veldig enkel scoring etter 24 minutter. Et frispark blir slått høyt inn i boksen, vi greier ikke å få avklart ordentlig og ballen detter ned i ryggen til Huringen spilleren før den spretter i mål 0-1 ☹ I det 33 minutt ser det ut som vi skal utligne. Jonas Bergane gjør en kjempejobb på topp og spiller Bækken alene igjennom. Selv om det skal være mål er Bækken litt uheldig at ballen spretter akkurat i det han skal skyte, så skuddet går i stanga bak den utspilte keeperen. I det 40 minutt skyter Bergane et knallskudd på halv volley fra 18 meter som går i tverrliggeren. Det skjedde ikke noe mer spes før pause og Huringen gikk til pause med en 1-0 ledelse. Litt ufortjent ut i fra spill og sjanser. HFK leverte en veldig ujevn første omgang mot et hardtkjempende Huringen lag. Helt fra det glitrende til det helt håpløse.

I 2 omgang åpener HFK best og etter 9 minutter er Per Nyhus nærme utligning etter en corner. HFK styrer det meste men Huringen er farlige på overganger og dødballer. Emil Fossum hadde en veldig presis dødballfot for dagen. I det 15 minutt var Huringen nære på en corner, men ballen sklei igjennom hele feltet. I det 14 minutt skjer det en litt kontroversiell situasjon. Bækken blir felt midt på banen, får frispark men spretter kjapt opp og tar det raskt til Moen. Bækken får tilbake ballen og fosser fremover og fyrer av et godt skudd Huringen keeperen må gi retur på, den setter Bergane i mål 1-1. Ballen var ikke mye i bevegelse, men nok til at frisparket skulle blitt tatt på nytt. En marginal avgjørelse som gikk i vår favør.  I det 18 minutt er Berganeo på farten igjen, en herlig tupp i steget fra 23 meter fyker utagbart inn bak Huringen keeperen og 2-1 til HFK. Nå var HFK veldig på. Like etter går HFK nesten opp i 3-1, Bækken slår et frispark keeperen må gi retur på, ballen er dog på vei mot målet og ville trillet inn til 3-1. Men Bergane var på jakt etter hat trick og tupper ballen i mål fra 1 meters hold. Dessverre kom han fra offside. Målet korrekt annullert, MEN veldig bittert. Vi var så godt i gang, så dette kunne vært målet som punkterte kampen. Dessverre fortsatt bare 2-1 til HFK. Dette gav Huringen litt mer tru på at de kunne få med seg poeng. Slutten bølget veldig, en del frispark gir Huringen litt trøkk på oss. I det 28 minutt får HFK en stor sjanse ved at Bergane vinner en duell oppe i banen. Fosse fullfører og kjører mot målet, fra god posisjon skyter han og Huringen keeperen gjør en god redning ut til corner. Her hadde han også en god mulighet til å spille fri Bækken på blank. Like etter utligner Huringen på corner til 2-2. De er også nærme på en ny corner. De siste 10-12 minuttene bølger det frem og tilbake uten de helt store sjansene.

En underholdene og innsatsfylt kamp endte greit nok 2-2.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble da tildelt Jonas Bergane. Han leverte en ny god kamp og har nå 5 mål på tre kamper i høst. For en spiller å få tilbake. 😊 Håvard Gåsterud hadde også et godt comeback fra start. Det er godt å få noen av «gamlegutta» tilbake. Det trenger vi for å opprettholde et godt tilbud i dalen i en tid hvor vi får færre og færre ungdommer i dalen. Som eks så hadde vi 450 på Gol vgs når 97 kullet var eldst i år har vi nærmere 300, så klart det er en stor utfordring vi står ovenfor i tiden som kommer.