Modum            -            HFK      (1-0) 2-0

Modu:              14 min 1-0 Simen Velstad og 58 min 2-0 Velstad

HFK:                  16 min Nils Olav Smestad og 41 min Simen Renslo

Cornere:           (1-1) 3-3

Sjanser:            (3-5) 8-7

Tilskuere:         76

Dommer:         Hans Egil Drolsum (Vikersund), AD 1 Ole Jonny Aasane Ulleberg (Skrim) og Ad

Mikkel Petter Skramstad (Skiold) – Leverte en god kamp. Kunne vurdert gult på Modum ved et par anledninger, men traff ved de aller fleste viktige situasjoner.

Ref forsinket pga sykdom

HFK og Modum har hatt mange tøffe kamper de senere årene, men de to siste har Modum tatt noen steg i fra oss. Allikevel gav vi dem en hard kamp om poengene på Modum denne tirsdag kvelden. HFK la seg litt lavt og det var vanskelig for Modum å bryte igjennom. Mens vi stadig så farlig ut på bruddet.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Joakim Skaret (HB) Vebjørn Haug (Gaute Vedvik 61 min) (MS) Torleif Rullestad(Vegard Vedvik 14 min) og Per Nyhus (VB) Olav Kvåle Myksvoll(Def MB) Simen Andreas Renslo (kap) og Lasse Moen (Off MB). Ole Cato Haugen, Magnus Bækken og Nils Olav Smestad (Anders Mastrup 45 min)(Spiss)Birk Stian Bjerkrheim(Adrian Bredesen 68 min) Reserver

Etter videogjennomgang.

Dessverre roter vi bort en glimrende overgang ved å bruke litt for lang tid på ballen og Modum bryter midt på vår banehalvdel og en kjapp pasning i bakrom setter alltid målfarlige og beveglige Simen Velstad opp alene med Skaret og han gjør ingen feil, 1-0 til Modum. Fryktelig kjedelig når vi hadde åpnet kampen så bra. Det positive er at etter den scoringen heiste vi oss umiddelbart og spilte glimrende fotball. I det 17 minutt blir Ole Cato Haugen på grensen av offside sendt igjennom alene med Modum keeper Amine Hamaidi. Men Modum keeperen redder mesterlig. Minuttet etterpå setter vi Modum keeperen på prøve igjen. Først et ok langskudd fra Moen som keeperen gir retur på. Nils Smestad kommer i meget god posisjon på returen, men skuddet ble blokkert av en skliende Modum forsvarer som får blokkert ut til corner. På corneren er vi veldig nærme, en blendet Simen Renslo skyter i stanga fra 1 meters hold. Helt utrolig at vi ikke har scoret nå!! Men dette er utfordringen vår. Vi spiller bra ute på banen og skaper mange og gode sjanser uten å få dem i mål. Samt at vi slipper til litt enkle bakover. Vi viser potensialet kamp etter kamp at vi kan hevde oss på høyt nivå i divisjonen vår, MEN mangler egenskapene hvor det er viktigst på banen. I det 19 minutt får vi frispark i god posisjon, Ole Cato sender avgårde et godt skudd, noen sier den er inne når keeperen med et tigersprang får avverget. Men selv om det er dårlig vinkel på kameraet denne dagen, så er den mest sannsynelig ikke det. Returen får Haug tak i, men skuddet hans blir blokkert. Nå burde vi nok ledet kampen basert på de siste minutters store sjanser. I det 21 minutt drar Bækken seg fint fri på kanten av 16 meteren, et godt plassert skudd blir litt for løst og enkelt for Modum keeperen å redde. I det 23 minutt har Modum også et langskudd, som er hardere og noe nærmere scoring men den fyker over. I det 26 minutt herjer Haugen med Modum backen Jan Hugo Vang Simonsen som ble helt svimmel og pådro seg to tunneller på Haugen sitt raid. Haugen dro seg fint inn i boksen og slår et flott legg som keeperen får fingrene på, men dessverre fanger ingen HFK spillere opp returen. Modum har nok ballen mest, men vi virker på og er farlige, men uten å lykkes helt. I det 32 min kommer Modum sin andre sjanse, et flott oppspill på Velstad som legges ned til spisskollega som skyter like utenfor fra 16 meter. Like etter kommer Modum på en ny god sjanse som blir blokkert. Slutten av omgangen i motvinden blir rotete uten de helt store sjansene. Modum går til pause med en noe heldig ledelse, med tanke på sjansene til HFK er det helt utrolig at vi ikke har minst et mål.

2 omgang starter likt som første, men nå kom Modum til en gigantsjanse etter 5 minutter. Men skuddet fra kort hold blåses over. Etter 10 minutter blir Aleksander Aass spilt alene igjennom, helt på grensen av offside, han setter ballen i mål. Men heldigvis for oss vinker AD offside. Der hadde vi marginer med oss. I det 13 minutt er samme mann på farten igjen. Han kommer alene opp på bakre og header uforstyrret inn på mål, men der gjør Skaret en megaredning og fortsatt 0-1. Dessverre får de en noe enkel sjanse rett etter som Velstad setter i mål og 2-0 til Modum, Modum har vært best i 2 omgang. Men basert på hele kampen er dette meget flatterende for Modum. Litt dårlig press på midten, etterfulgt av uryddig backspill setter Velstad alene med Skaret og han gjør sjeldent feil. Like etter kommer vi på en god kontring. Bækken kommer nesten alene med Modumkeeperen, litt skrått hold men allikevel en stor sjanse som Modumkeeperen får avverget til corner. Den blir resultatløs. Ikke lenge etter er Modum på en god mulighet. I det 38 minutt er Bækken nærme på et langskudd, men den avverger keeperen på merkverdig vis. Selv om HFK presser på, greier vi ikke å skape de forløsende sjansene og mål.

De to største forskjellene på lagene var Modum spissen Simen Velstad som var sikker og scoret ved to anledninger, samt keeperen som ble kåret til Modums beste. Tidligere HFK akademi spiller Joakim Riishovd var også meget solid som midtstopper.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble Per Nyhus. Han spilte i likhet med sin stopperkollega Torleif Rullestad en god kamp. Men hele laget leverte en god kamp, bl.a Lasse Solum Moen la ned en solid dose arbeid på midtbanen.