ENDELIG SEIER IGJEN, BORTE MOT NYE KLUBBEN TIL PAUL BREVIG. HURINGEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 1. Okt 2018

referater vil komme fortløpende, er litt på etterskudd ;)

Huringen - HFK (0-2) 2-4

Huringen:                    90 min 1-4 Hazir Ademi og 92 min 2-4 Nils Otto Teigen

HFK:                               1 min 0-1 Jonas Bergane (fri Mikkel Storeskar), 30 min 0-2 Johannes Kleppo Dokken, 55 min 0-3 Tobias Grangård (corner Storeskar) og 0-4 Tobias grangård (Kast Ahmed Ahmed).

Gule kort:                     Ingen

HFK:

JIF:

Cornere:                       (1-3) 1-6

Sjanser:                         (1-6) 6-16

Tilskuere:                    51

Dommer:                      Hans Egil Drolsum (Vikersin IF) AD 1 Åge Sandvik (Slemmestad) og AD 2 Sascha-Benno Klatzka (Vikåsen IL) – Solid dømt i en enkel kamp. Tror det var en korrekt avgjørelse på 0-3 målet. Enkelte ganger, fordelen kan vurderes annerledes. Men alt i alt solid av en av divisjonens beste dommer.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård (VB) Johannes Kleppo Dokken (Def MB) Gaute Vedvik(Samuel 16 min) og Simen Renslo (Off MB). Nils Olav Smestad (Abdikaafi Ahmed 45 min), Magnus Bækken og Ahmed Ahmed (Spiss) Jonas Bergane(Eirik Thorberg 22 min) Reserver:

HFK gikk rett i angrep og fikk et frispark litt til venstre midt på banehalvdelen til Huringen. Mikkel Storeskar med sin presise høyrebein fant Jonas Bergane som fra kort hold headdet rett i mål. 1-0 og drømmestart for et lag som har slitt veldig med å score den senere tiden. Den gode starten gjorde at vi gradvis ble litt for komfortable tidlig og slapp Huringen inn i kampen. Etter 8 minutter kommer Huringen til en god sjanse, et godt innlegg av Paul Brevig finner Huringen spissen som heldigvis avslutter utenfor fra god posisjon. Etter den våkner HFK litt og Smestad og Ahmed er i nærheten av scoring. I det 20 minutt setter en av dagens beste Jonas Bergane opp Magnus Bækken med et fint legg, men headingen går like utenfor. I det 22 minutt, presser Bækken Huringen keeperen til å gi corner etter en god avslutning. Corneren er også god og Tobias Grangård er nære ved å score. Nå presset vi på og var nære på et par cornere. I det 30 min spiller Dokken Kleppo opp til Bergane som tar med seg ballen opp mot 25 meters hold og klinker til 2-0. Flott langskudd. Rett etter scoringen sov vi litt og Huringen kom seg til et godt skudd. I det 36 minutt roper Huringen på straffe når nevnte Breivig som hadde en god kamp for Huringen ble hektet. Litt usikker fra min posisjon, men Drolsum vinket spillet videre. I det 40 minutt presser vi på i boksen etter et frispark, ballen ender opp tilslutt oss Smestad, som klinker og ballen smeller i tverrliggeren.  Veldig nærme 3-0 rett før pause, noe som hadde vært flatterende. Men fortjent 2-0 ledelse går HFK godt fornøyd til pause. Huringen er absolutt med og virker alltid farlig på kontringene.

HFK tar tak i 2 omgangen og kontrollerer spillet. Stor sjanse til Ahmed etter 55 minutter, men får ballen litt for langt foran seg så keeperen kommer ut og tar den. Like etter har Ahmed et godt skudd, som keeperen får slått til corner som blir resultatløs. Men i det 61 min, scorer Tobias Grangård på en godt slått corner fra Mikkel Storeskar. Like etter punkteres kampen når samme mann scorer etter et langt kast av Ahmed. Man skulle tro kampen roet seg ned, men neida nå ble det et sjansebonanza uten like. Men først i det 70 minutt kommer det noen dramatiske scener, banens gigant ble knocket rett i bakken etter en avklaring fra Huringen stopperen. Han lå der livløs, men viste heldigvis raskt tegn på liv. Det ble en kraftig smell. Først Huringen med to store. Så Renslo i det 85 min, som skyter i stanga fra 1 meters hold!! Like etter har Huringen en stor en. Før Renslo på ny blir satt opp av Ahmed, men misser. I det 87 minutt har Ahmed en stor sjanse uten å lykkes. Vi var effektive i starten, men på slutten det motsatte. I det 90 minutt scoret Huringen 1-4 målet, de fortjente en scoring. Vi svarte nesten umiddelbart, men sjansen som Renslo lagde for Bækken ble dessverre misbrukt. Rett etter reduserer Huringen til 2-4 før dommeren blåser av.

En god kamp av HFK og ikke minst en meget fortjent seier på en vanskelig bortebane.

Dagens Halling og vinneren av gavekortet på 300 kr til Hallingkjeden.no gikk til tomålsscorer Jonas Bergane som leverte en sterk kamp. Gaute Vedvik må også nevnes, han begynner å finne formen og vil i løpet av kort tid bli en nøkkelspiller for HFK. Tobias Grangård hadde også en meget god kamp, med blant annet 2 scoringer.

Dette var en viktig seier i kampen om NM kval plassen for 2019.