HFK SLO FAABERG I LEIRA

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Feb 2018

Faaberg – HFK (1-0)  2-1

Faa:                  2 min Simen Granseth

HFK:                60 min 1-1 Per Nyhus (Kast Mikkel Storeskar) og 88 min 2-1 Johannes

Kleppo Dokken (Ahmed Ahmed)

Gule kort:           HFK Markus Thorberg og Simen Renslo

Cornere:              (1-4) 1-10

Sjanser:               (1-2) 4-4

Tilskuere:           4 😉

Dommer:            Rune Haavelmoen Lillestrøm – Mangler litt på det fysiske, men gjennomførte en overraskende god kamp. Har også en del utfordringer på diagonalen og kommer ofte i veien for spillet.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Fredrik Røkkum (VB) Ahmed Ahmed(Def MB) Markus Thorberg(kap) og Gaute Vedvik (Off MB). Simen Renslo, Jonas Bergane og Steffen Haugstad(Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Olav Myksvoll 45 min, Jarle Stanes 45 min, Anders Golberg 24 min, Torje Slåtto 30 min, Vegard Vedvik 16 min, Lasse Moen 27 min og Johannes Dokken Kleppo 20 min

En ny viktig gjennomkjøring for oss. Faaberg lå lavt og var veldig vanskelig å bryte gjennom, samtidig som de var raske på overgangene. Faaberg er nok et lag som kommer til å kjempe i toppen av sin 4 div avdeling.

Neste treningskamp blir i Spania 😉  mot Cartagena B. Den ser vi frem til 😉

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT ETTER VIDEO GJENNOMGANG

Kampen åpnet i høyt tempo med rotete spill. Etter et minutt gjør vi en grov feilpasning på egen banehalvdel og Faaberg setter opp en kontring. Den stoppes på ureglementert vis på ca 18 meter. Simen Granseth gjør seg klar og for et skudd. Han banker den i vinkelen og 1-0 til Faaberg. Dette er nok med på å prege kampbilde, Faaberg la seg lavt og vi sleit med å få tempo på pasningsspillet og greidde sjeldent å bryte igjennom. Selv om vi allerede minuttet kommer til en meget god sjanse. Per Nyhus fant Hesla Berget bak Faaberg forsvaret med en meget god pasning. Berget drar seg forbi keeperen og skyter en god avslutning fra litt skrå vinkel. Dessverre går den via en Faaberg spiller og i nettveggen. Corneren ble resultatløs. Utover i omgangen skjer det svært lite foran begge mål. Det er mye kjemping, men lite godt spill. HFK kommer seg til en svær dobbelsjanse rett før pause. På et godt slått frispark er først Berget nære scoring, før Røkkum med et brassespark!! Finner Bergane som fra kort hold flikker ballen like utenfor mål. HFK styrte det meste i omgangen, men kom til sjeldent få sjanser. Burde og hadde fortjent et bedre resultat til pause.

I andre omgang gjør vi et par bytter og noen strukturelle endringer. Vi kommer ut noe høyere i banen, er mye mer aggressive og raskere i ballbehandling. Det fører til at Faaberg må løpe mye, noe de merket godt utover i kampen.

HFK åpner med et kraftig press og flere cornere på rekke og rad uten å skape de helt store sjansene. Vi kommer raskere og bedre rundt på kantene og etter 5 minuttet er det Storeskar og Ahmed som ruller opp, innlegget finner Bergane. Men han kommer dessverre ikke over ballen og headingen går over mål fra en god posisjon. Etter 12 minutter ender et langt kast fra Storeskar opp hos Nyhus etter litt klabb og babb. Nyhus skyter via en Faaberg spiller og i mål. 1-1 Nyhus som stadig tar steg scoret sitt første mål på a-laget. Etter 20 minutter kommer Faaberg på sin første sjanse i kampen utenom frisparket. Men avslutningen fra kort hold går utenfor. Etter 30 minutt misser vår «engangsback» 😉 Steffen Haugstad ballen etter en «flott» dribleserie som bakerste mann. Faaberg kjører over på vår høyre side, legger fint inn på bakre og en god avslutning blir kun hindret av en meget god Stanes for dagen. Selv om vi har ballen mye og styrer det meste skaper vi litt skuffende få sjanser. De siste minuttene jager vi seiersmålet, og blottlegger oss litt bake. Det gir Faaberg noen gode overgangsmuligheter som de nesten får utnyttet. En stor sjanse i det 40 minutt blir på nytt avverget av en god redning av Stanes. Rett før slutt kommer avgjørelsen og det var HFK som fikk gleden av å score seiersmålet. Debutanten Johannes Kleppo Dokken ble dagens mann. Det hele starter med et raskt kast midt på deres banehalvdel. Thorberg drar seg opp i banen og finner Renslo. Som dribler seg inn mot Faaberg sin 16 meter. Ballen ender opp hos Thorberg igjen som trer igjennom Dokken Kleppo. Et godt innlegg som Golberg vinner, men header ut til Lasse Moen, som for øvrig har vært en fin og frisk tilvekst for HFK etter hans retur fra HBK. Han tar et meget godt valg, istedenfor å skyte finter han skudd, drar av en mann i pasningen sin til Ahmed som slår en flott 45 pasning inn i boks. Der dukker unggutten Kleppo Dokken opp og skyter ballen kontrollert i mål fra straffemerket. 2-1 til HFK og en fortjent seier. Mye å jobbe videre med, samtidig mye bra.

De beste på HFK var Jarle Stanes som leverte en prikkfri kamp, Stave hadde på sin side kun et skudd på mål. Røkkum var nesten feilfri, han er også en veldig viktig partner for våre andre unge stoppere Slåtto og Nyhus. Det må også sies at i 2 omgang spilte Thorberg og Renslo en meget god kamp på midten, selv om det til tider var noe høy risiko.

Det er også gøy å se at hospitant Vegard Vedvik i likhet med forrige ukes hospitant Sander Tyribakken tør å ta tak.

Nå blir det en litt roligere uke. Før vi kjører opp litt uka før vi reiser til Spania.