HFK JUNIOR DAMER TIL FØRSTE RUNDE I NM FOR FØRSTE GANG PÅ 10 ÅR

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Feb 2018

HFK – HBK (1-1)  2-4

NB! Kampen spilt på Aka arena selv om vi hadde hjemmekamp. Sjanseløst å få banen klar på Gol.

HFK:                      35 min 1-1 Jenny Strandheim,  50 min 2-1 Cheye,  75  min 3-1 Cheye og 90 4-2 Cheye

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Ida Brenna (HB) Kristine Bekkestad (MS) Svanhild Marie Stave og Åsne Børtnes(VB) Marte Medgård Storebråten(Def MB) Vilde Thorberg(kap) og Emilia Tyribakken (Off MB). Jenny Strandheim, Sunneiv Medgard Bekkevold og Frida Strendo (kap)(Spiss) Malin Green Mikkelsplass Reserver: Elin Ulsaker (45 min) og Cheyenne Gonzalez Lengounga (45 min).

HFK skulle ut i en særs vanskelig «hjemmekamp» mot favoritten HBK. Vinneren var garantert videre i NM. Dessverre måtte kampen spilles på Aka arena så den fordelen fikk vi ikke. I tillegg til noe skader og sykdom reiste vi nedover med en litt liten tropp. Men for en tropp, god innsats og vilje kan ta et lag langt.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HBK gikk hardt ut og HFK ble presset bakover i banen. HBK hadde i starten et par veldig farlige cornere som nesten gav mål. De hadde også noen gode muligheter som HFK sin gode keeper Ida Brenna tok seg av. I det 25 min kom HBK spissen alene igjennom mot Brenna og drar seg forbi. I det hun skal skyte ballen i mål kom Svanhild Stave og hekte henne. Det gav straffe til HBK, den ble trygt satt i mål og 1-0 til HBK. Litt bittert dette siden det var HFK som var i ferd med å ta tak i kampen når dette skjedde. Heldigvis har vi en ung frisk jente i angrep og Jenny Strandheim presset hardt og tøft  og i dette tilfelle vant hun ballen fra keeperen til HBK og trillet ballen i mål 1-1. Det sto seg til pause, noe HFK burde være mest fornøyd med. Men det skal sies at etter en tung start kom HFK jentene seg veldig. De flott fint i formasjonen, jobbet knallhardt og gav HBK liten plass. Tyribakken, Thorberg og Bekkevold jobbet veldig bra mot gode HBK spillere fra laget som vant 2 div i fjor. Kaptein Frida Strendo som viste seg frem som en engasjert og god kaptein kunne ta med jentene til pause.

I andre omgang kom HFK seg høyere opp i banen og satte HBK under press. Det hjalp heller ikke HBK at ei veldig aktiv og frisk Cheye var et stadig uromoment for dem. Allerede etter 2 minutter vinner hun ballen høyt og avslutter bra. Men keeperen avklarer til corner. Men det tok bare 5 minutter før Cheye var på farten igjen. Denne gang satte avslutningen i mål og 2-1 til HFK. Nå var HFK på hugget. Etter det målet styrte HFK mer, men nå var HBK på farlige visiter hvor Brenna sto som veggen!! I det 75 minutt blir Cheye på ny spilt igjennom og hun gjør ingen feil 3-1. Men HBK er så gode at kampen på langt nær var avgjort. HBK presset på og fikk en fortjent redusering til 2-3 i det 81 minutt, målet kom på en corner og vi var ikke sterke nok der. HBK tok å kjørte kampen nå og HFK var på hæla. Et lite grep med å sette Frida Strendo inn i 10’ern på slutten gav uttelling. Hennes energiske jobbing skapte trøbbel for HBK. Så selv om HBK presset på, så var det HFK som skapte farlighetene og like før slutt er det HFk ved Cheye på en corner som avgjør kampen. Hatrick og 4-2.

Ikke helt fortjent, men herlig innsats gav oss en fantastisk seier.

Best på et hardtarbeidende og godt HFK lag var kaptein Frida Strendo som ledet laget sitt på en god måte. Cheye med hat trick gjort også en meget god jobb i tillegg til keeper Ida Brenna.

Jansen som var så heldig å få lov til å lede disse jentene i hovedtrener Jensens fravær.