HFK:1-0 92 min str Simen A Renslo (Renslo felt)

DBK:76 min Kristoffer Garnås, 78 min Caio Da Silva 88 min Vetle Killingstad.

Cornere: (2-0) 6-1

Sjanser: (2-1) 7-4

Tilskuere: 78

Dommer: Hans Erik Drolsum (Vikersund IF), Emil Huso Opsahl (Lillehammer FK) og Henrik Moholdt (Holeværingen). Ble en del utfordringer i en ikke så altfor lett kamp.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Fredrik Røkkum(88 min Sander Kirkebøen) og Anders Mastrup(VB) Olav Myksvoll (Ahmed Ahmed 45 min) Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Steffen Haugstad 45 min)(Off MB). Simen Andreas Renslo, Abdikafi Ahmed (Moahammed Al Kabra 57 min) og Birk Stian Bjerkreim (Jørgen Hesla Berget 45 min) (Spiss) Sindre Thue (68 min Alfred Scriven) Reserver: Martin Haraldset

Seriestarten er alltid spesiell og denne kampen ble ikke noe unntak. Det ble en ny tøff kamp bare to dager etter den harde cupkampen mot Jevnaker. Så selv om ikke alt gikk på skinner så jobbet gutta utrettelig og fikk fortjent uttelling rett før slutt.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tok tak i kampen fra start. Men greide ikke å spille seg til de helt store sjansene mot et hardt arbeidene DBK som jeg er helt sikkert på vil ta mange poeng hvis de fortsetter på samme måte.

Kampens første sjanse hadde DBK etter 19 minutter. Et godt slått frispark gikk inn på bakre stolpe der en DBK spiller fikk gå opp forholdsvis alene, men headingen gikk heldigvis utenfor. HFK slapp med skrekken og fortsatte å styre spillet. I det 26 minutt blir nykommer spilt fri av Thorberg. Han fosser inn i feltet, men skuddet triller til side av målet. Dog uten å gå over dørlinja, så debutant fra start Birk Stian Bjerkreim fanget opp ballen motsatt. Han slo hardt inn til Abdikafi Ahmed som fra kort hold, dessverre banket ballen over målet. HFK fortsatte å styre, mens DBK jobbet på. Så det var vanskelig å tre seg igjennom det kompakte DBK forsvaret, når HFK i tillegg sleit med presisjonen i pasningsspillet så ble det vanskelig. I det 37 min på en corner er HFK veldig nærme scoring nærmest var Anders Mastrup, men skuddet hans fra 6 meters hold ble blokkert. Det skjer ikke så mye resten av omgangen, så lagene gikk til pause på 0-0.

Andre omgang åpner med godt HFK spill og allerede etter 47 minutter er HFK nærme å ta ledelsen ved Markus Thorberg, men DBK sin 46 årige keeper avverger til corner. I det 54 minutt kommer DBK til et godt skudd fra 16 meter, men Stanes som hadde en ny god kamp i mål avverget greit. I det 57 min kommer Jørgen Hesla Berget til en megasjanse på 5 meteren etter mye klabb av babb får thorberg ballen videre til Hesla Berget som på blankt mål fra 5 meter skyter rett på keeperen. Sterk redning, men med mer is i magen hadde Berget plassert den trygt i mål. I det 67 min får DBK corner etter en kontring og den blir nærme. Redning på streken av HFK. Minuttet etter har HFK corner og keeperen slår den nesten rett i mål, returen kjemper nesten Renslo og Thorberg i mål. Men keeperen kommer tilbake og hindrer mål på streken. Nå virket det ikke som ballen skulle i mål. I det 80 minutt burde Thorberg fått straffe etter at han for n’te gang ble tatt. Denne gang skjer forselse innenfor 16 meter boksen, men han lander utenfor. Dommeren velger derfor å gi frispark, den er nok ikke lett å se. HFK lyktes ikke på frisparket og DBK kontret og fra 25 meter leverte DBK spilleren en flott lobb. «Alle» ser den i mål, men Stanes avverger med et tigersprang/Tv redning av høyt nivå. Gode prestasjoner av begge to. Minuttene etterpå har DBK ny god mulighet som Stanes redder. Nå er det nerve og spenning. Spillet bølger frem og tilbake og begge lag gir alt for å ta med seg poengene. HFK er allikevel det klart førende laget og hadde fortjent målet de trengte. I det 88 minutt blir Thorberg nok engang taklet stygt på midtbanen, det ble gult på en DBK spiller med etternavnet Garnås. Det hørtes kjent ut, gult på Garnås på Hallingmo, mmm 😉. På slutten pøser HFK på alt de kan og i det 92 minutt blir Ahmed Ahmed slått flott igjennom av Thorberg, han foser inn i boksen og blir hindret litt. Men ballen går videre til Renslo, som blir hektet. Selv om han ikke faller dømmer dommeren straffe, ikke alle som hadde tatt den avgjørelsen på overtid. Nå ble det et nervepirrende minutt, før Renslo plasserte ballen flott i mål 1-0 til HFK. Etter målet kjørte DBK alt de kunne fremover, selv om det ble litt nerver kom de ikke til noen sjanser. Så kampen endte med 1-0 HFK. Veldig fortjent seier, MEN DBK gav virkelig HFK kamp til døra og kunne i et heldig øyeblikk dratt med seg alle poengene til Drammen.

Vi takker DBK for kampen og ønsker dem lykke til videre i serien. Vi er for øvrig overbevist om at de kommer til å gjøre forhåndstipsene (tippet nederst) i år til skamme.

Dagens Halling ble Jarle Stanes, men Mikkel Storeskar og Markus Thorberg (etter en treg start) var gode. Innbyttere Steffen Haugstad, Ahmed Ahmed og Alfred Scriven var også viktige i kjøret i andre omgang. Må også fremheve Simen Renslo som med to mål på to dager har vært særs viktig for dette meget unge laget denne uka.