Postet av Hallingdal menn senior A den 7. Mai 2016

HFK JUNIOR KLAR FOR ANDRE RUNDE I NM

DBC HALLINGMO ARENA

HFK – Gjøvik/Lyn (2-1) 3-1

HFK: 11 min 1-0 Markus Thorberg(Ahmed Ahmed), 18 min 2-0 Jesper Taaje (August Fosse etter corner) og 66 min 3-1 Steffen Haugstad (Markus Thorberg).

G/L: 45 (+2) min 2-1 Str Lars Kveseth(Thorberg felte)

Gule kort: HFK: 86 min Steffen Haugstad

G/L: 20 min Mohammed Abdullai, 61 min Andreas Kleppe,

Rødt kort: G/L: To gule Clement Sebazungu

Cornere: (5-2) 9-5

Sjanser: (8-3) 17-3

Tilskuere: 125

Dommer: Vegard Woll, Nesbyen, AD 1 Hafizullah Said, Ådal og AD 2 Eirik Smeby, Jevnaker I. Dømte en ok kamp, ikke enig i alt. Men det er man sjeldent ;)

Lagoppstilling: Per Oskar Stave, (HB) Paul Olav Brevig (MS) Anders Mastrup( Vebjørn Brusletten 55 min) og Tobias Grangård(Steffen Haugstad 45 min) (VB) Mikkel Storeskar (SMB) August Fosse(Lasse Moen 87 min) og Markus Thorberg (Magnus M Bækken 88 min) (OMB) Ahmed Ahmed (Torbjørn Brusletten 83 min) og Jonas Bergane(Adrian Aaserud) Spiss) Jesper Taaje (kap) Reserver: Jørgen Moen

Vi er veldig fornøyd med å få revansje mot Gjøvik Lyn etter fjorårets forsmedelige nederlag i andre runde. Det var veldig fortjent, HFK var det beste laget stort sett hele kampen. Selv om vi tror og på mange måter forventer at vi skal vinne en sånn kamp så er det på ingen måte en selvfølge. Gjøvik Lyn er på alle måter en mye større klubb enn HFK og det gjør det ekstra deilig å vinne sånne kamper.

Det som også gav en god følelse i tillegg til selve seieren var at vi i perioder spilte vi meget god fotball. Det er også veldig gøy å se at flere av de spillerne som har vært ute med skader i vår virker i å være på vei til toppformen. Det lover godt fremover i en periode med mange viktige kamper. Nå håper jeg vi får på plass noen flere og at vi får en god uke. Jeg har veldig troen på at vi skal slå sterkt tilbake utover sesongen.

Neste kamp nå er for A laget mandag kl. 2000 på hjemme på DBC Hallingmo arena. Der ønsker vi å fortsette i vinnersporet.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det ble en litt rotete innledning på kampen, men med et klart HFK overtak. Vi hadde en del trøkk rundt dødballer og at vi var veldig gode i gjenvinningsfasen. Den første sjansen i kampen føk knallhardt inn i mål bak Gjøvik sin gode keeper. 1-0 etter 11 minutter på et flott langskudd fra 22 meters hold av Markus Thorberg som det glødet stor vilje av. Det var også stor vilje fra Paul Brevig og Jonas Bergane som vant ballen høyt i banen. Bergane sentret videre til Ahmed Ahmed som sentret til Thorberg, han dro av to mann før han fyrte av. Litt vanskelig å se på videoen men Taaje gjør også en god jobb enten ved å touche ballen eller at han rett og slett skygger for skuddet som kom veldig brått på keeperen. Fortjent ledelse og HFK fortsatte og trøkke. Rett fra avsparket kjører vi på med høyt press og en aktiv Ahmed og Thorberg vinner ballen høyt oppe. Thorberg får spilt igjennom Taaje som legger flott inn til Bergane på første. Men der får dessverre en Gjøvik spiller en fot på ballen og får slått til corner. Corneren er bra slått av unge Storeskar, Jørgen Hesla Berget vinner ballen men headningen på vei mot mål går i hodet til en G/L spiller og til ny corner. Den var også bra slått, men Taaje får ikke ordentlig trøkk på avslutningen som i tillegg går utenfor. I det 17 minutt vinner Storeskar et langt oppspill, han finner Ahmed som igjen finner Bergane. Bergane trer Hesla Berget flott igjennom og skuddet hans går i hodet til keeperen og i krysstanga og ut. Corneren slåes av Fosse og Mastrup toucher den videre i en duell med keeperen og på bakre er Taaje som dundre ballen i mål med høyreslegga og 2-0. I det 20 min får en G/L gult kort for å hoppe rett inn i ryggen på Taaje. Det er godt og se at selv om de er store at man ikke kan gjøre hva man vil med dem. I det 22 minutt ruller HFK opp et godt angrep. Helt fra Per Oskar i målet til Mikkel Storeskar, som finner Ahmed. Han spiller til Fosse. Fosse trer igjennom midtbane leddet og finner Taaje. Taaje crosser over til Brevig som drar av to man, før han spiller til Bergane. Bergane trer nok engang igjennom Hesla Berget som kommer inn i 16 meteren og fra dørlinja slår han 45, men litt høy. Så «skuddet» fra 4 meters hold fra låret til taaje blir litt for enkel for G/L keeperen. Men nok et bra angrep. Første gang G/L var på visit kom etter en mislykket avdribling av en HFK forsvarer. Men skuddet fra 14 meter blir for løst og ender opp i fanget til Stave. Men slik slurv kan vi ikke ha. I det 27 minutt har vi en god mulighet etter en av mange gode kast fra Ahmed. Men headingen fra Taaje fra kort hold ender opp i fanget til keeperen. I det 32 min så ruller HFK opp et nytt godt angrep. Brevig slår inn i boksen, Ahmed vinner og ballen ender opp hos Taaje som skyter på volley i en forsvarer og ut til corner. På den corneren får vi en gedigen trippel sjanse. Hesla Berget først, men keeper redder deretter får samme mann slått til Thorberg som ikke får helt treff fra 5 meters hold og mens ballen triller ut er beina til Grangård millimeter for korte til å skli ballen i mål på bakre. Her burde det stått 3-0 og i denne fasen av kampen burde vi ledet mye mer enn de to målene vi hadde. Vi var dominerende og spilte oss til flere gode sjanser. En god opprulling i det 35 minutt Taaje slår inn fra venstre som finner Bergane, han får ikke snudd og skutt. Men ballen ender opp hos Berget som sentrer til Thorberg som på volley skyter like over. Frem til nå har HFK vært totalt dominerende, men nå kom Gjøvik på noen farlige visiter. I det 36 min kommer de igjennom på litt skrått hold og får avsluttet bra, men Stave får på mesterlig vis slått til corner. Når tempoet ble litt lavere fikk en et ok ballspillende G/L mer tak på ballen og spilte bedre fotball på slutten av omgangen. I det 42 minutt er de nærme litt kommunikasjonssvikt mellom Grangård og Stave gjør at G/L spilleren får en god sjanse, som Stave får fingrene på og avverget. I det 46 minutt vinner Ahmed ballen høyt oppe i banen og fosser mot målet. Rett utenfor 16 meter streken blir han hektet, men får ikke frispark. Vi ser det tydelig på videoen av kampen, på kontringen får derimot Gjøvik straffe. Den så også grei ut på video. Der var for engangs skyld Stave sjanseløse på skuddet til G/L sin Lars Kveseth og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til HFK. Det var en altfor liten ledelse etter en god første omgang.

I andre omgang kom Steffen Haugstad inn og han skapte trøbbel for G/L fra første stund. I det 47 minutt vinner nevnte Haugstad ballen på midtstreken, han fosser fremover og finner Bergane med en perfekt gjennombruddspasning. Bergane kommer alene med keeper, men får ikke nok trøkk i avslutningen og G/L keeperen vant den duellen. G/L kom litt bedre ut av startblokkene i andre omgang og i det 52 minutt kom de til en god mulighet. Først slurvet vi i oppspillet, men de kjørte tempo og bra pasningsspill til de tilslutt kom igjennom på vår venstre side. Men avslutningen alene med Stave ble ikke bra nok og Stave slo til corner. Det ble en svak corner. HFK hadde fortsatt grep om kampen og kom til en ny stor sjanse i det 60 minutt, Bergane flikker igjennom Haugstad som kommer seg forbi keeperen men blir også holdt. Men det ble hverken straffe eller mål i det ballen sklei like utenfor mål. I det 64 minutt får Ahmed jobbet seg til en corner, på corneren kommer Thorberg seg til en stor sjanse, men headingen fra 3 meter går over. Vi sliter litt med effektiviteten, selv om overtaket og spillet til tider var bra. Men i det 66 minutt fikk vi til begge deler. Fosse vinner ballen etter et G/L kast og finner Berget, han finner Haugstad som på sin side slår hurtig til Bergane rundt 16 meteren. Bergane slår til Thorberg som igjen stikker ballen flott igjennom til Haugstad som alene med keeper gjør ingen feil og 3-1. I det 72 minutt ruller HFK opp nok et godt angrep. Taaje tar et langt oppspill flott ned på kassa på sin midtstopper posisjon, han spiller opp til Vebjørn Brusletten som hadde et godt innhopp. Han sentrer videre til Ahmed som fosser oppover vår venstre side. Thorberg går på et flott løp og får ballen av Ahmed. Han drar seg helt ned til dørlinjen og slår ut til Bergane. Han får en god mulighet på volley, men ballen sklir av foten og går videre til Berget som fra 8 meters hold alene med keeper kliner til ballen, men den går dessverre over. Litt mer coolness her så hadde det stått 4-1. Her ser man også viktigheten av å sette sjansene, på det påfølgende angrepet så er Gjøvik veldig nærme redusering. Men kan takke Stave for at han holder ballen ute av målet. På corneren får Gjøvik en ny sjanse men headingen går utenfor. I det 82 minutt kommer G/L til en ny sjanse etter at vi selv slurvet bort ballen på midten. En kjapp og god kontring ender opp med at G/L spilleren kommer alene med Stave. Men Stave går nok en gang seirende ut av duellen. I det 86 minuttet blir en ellers forholdsvis god Taaje kjørt dobbelkarusell med og Gjøvik vingen kommer alene med Stave, denne gang greier ikke Stave å avverge, MEN heldigvis står stolpen i veien. Etter det skjedde det ikke noe særlig mer foran målene. Men G/L pådro seg et rødt kort rett før slutt etter at en spiller pådro seg to gule på kort tid.

Det er vanskelig å gi alle spillere nok spilletid i en sånn kamp. Dette er en turnering vi prioriterer høyt og er den eneste i tillegg til 3 divisjon som kan bryte med spilletid prinsippene vi kjører i HFK.

Har nevnt en del spillere i referatet, men vil trekke fram Paul Olav Brevig dette var en av hans beste kamper i klubben. Solid bakover og stadig en trussel oppover på høyresiden. Mikkel Storeskar er også trygg og stødig i sitt spill og har hatt en flott start på sesongen. Ahmed Ahmed var også et stadig uromoment og virker til å være i slaget. I tillegg spilte Thorberg sin beste kamp for året og det lover godt for tiden som kommer. Selv om unge Stave i HFK målet ikke hadde kjempemye å gjøre, så framsto han som meget trygg med beina, og som en vegg når Gjøvik kom på besøk. Det måtte et straffespark til for å overliste ham. Som tidligere nevnt så føler vi at dette var en god kamp av HFK, men at vi manglet litt på å sette sjansene, samt at vi i perioder slurver med pasningsspillet og defensiv organisering. Nå blir det spennende å se hvem vi får i andre runde, tipper det blir klart i løpet av uka.

Nå er neste kamp for de fleste Kongsvinger 2 på DBC Hallingmo Arena mandag kl. 2000