MFK:22 min 1-0, Aleksander Aas og 26 min 2-0 Mads Platou

Gule kort:MFK: Jone Hansen, Martin Fredriksen og Alexander Aass

HFK: Sondre Dokken

Cornere: (1-1) 3-4

Sjanser: (3-4) 8-9

Tilskuere: 40

Dommer: Ole Martin Loeshagen NUIL, Edvard Helgerud, Sylling og Aleksander Bjørkeslett HBK. Bommet grovt på et par avgjørende situasjoner, ellers ok.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Sondre Hole Dokken (kap) (MS) Anders Mastrup og Jesper Taaje(VB) Linus Hedlund(ut med skade 69 min August Fosse inn). (Def MB) Markus Thorberg og Kyrre L Sataøen (Off MB). Ahmed Ahmed(45 min Jørgen Hesla Berget), Simen Renslo (ut med Magesyka 60 min Pawel Kaczrowski) og Erlend Hole Dokken (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Kristian Svenkerud, Mikkel Storeskar og Christian Nesselqvist spilte ikke

Et veldig surt tap mot Modum. Kampen sett under ett var jevn. Modum var gode i sin sterke periode i første omgang og scoret to mål. De var best foran begge mål. Vi hadde flere sjanser uten uttelling. Det var tydelig at MFK hadde trent mer på godt underlag og større flater enn oss. Vi slet mer med rytmen, samhandlingen og selve spillet. Men vi skapte nok sjanser til å ta dette hjem, vi fikk også en tvilsom annullering rett før pause. Noe som garantert ville skapte ekstra spenning og trøkk i kampen. Men alt sett under et var det ikke ufortjent at Modum vant.

Modum var ikke noe dårlig lag og virker langt sterkere enn i fjor. Vi ønsker dem lykke til videre i NM og i årets seriespill.

På vår side, hvis vi ser bort i fra den enorme skuffelsen av å ryke ut av NM synes jeg at det ser lovende ut for det kommende seriespillet. Føler vi ligger bedre an enn i fjor på samme tid og med gode treningsforhold og alle spillere på plass så kan jeg garantere at vi skal bite godt i fra oss i seriespillet i år!!

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det ble en tett og intens start på kampen i høyt tempo og mange tøffe taklinger. Vi presset på i starten uten å skape det helt store. Etter hvert tar Modum over, mye takket være at vi lager mange unødvendige frispark. De slår gode dødballer og presser oss bakover. De fester også taket på midten. Første sjansen kom etter et frispark til MFK. Vår egen Jonas Bergane stusser bakover så ballen lander oppå tverrliggeren. I det 18 minutt spiller Markus Thorberg Erlend Dokken fint igjennom, men skuddet fra 14 meters hold ender dessverre rett i keeper. I det 20 minutt er Ahmed Ahmed nærme en retur etter et frispark skyter han fra godt hold like utenfor. Deres første ordentlige sjanse kom på en god kontring, og den ender dessverre opp i mål. 1-0 til Modum. 2-0 ble det like etterpå på et unødvendig frispark. Den blir først avklart, men innlegget inn igjen finner Modum spilleren som header ballen fint i mål 2-0. HFK hadde fått seg en skikkelig støkk, men står på videre og på slutten av omgangen tar HFK over. I det 38 minutt blir Satøen spilt fint alene igjennom, men alene med Modums meget gode keeper ble det ikke mål. I det 44 minutt trodde alle at en fortjent redusering kom. Men dommeren annullerte noe uforstående målet. Vi har sett på video og der gjorde nok dommeren en grov feil. Men det er ikke lett å ta avgjørelsen der og da. Uansett hadde det målet vært godt å ta med inn i pausen. Modum går til pause med en fortjent ledelse, MEN den var et mål for mye i forhold til spill og sjanser.

Andre omgang åpner HFK bra og vi gjennomfører en ok omgang. Spillet satt bedre og vi fikk mer fart på beina. Etter 2 minutter er Bergane nærme, men skuddet stryker like utenfor fra 16 meter. I det 57 minutt har HFK corner og det blir ofte farlig. Denne gang header Jørgen Hesla Berget mot mål, men MFK keeperen varter opp med en kjemperedning. MFK hadde på sin side en stor mulighet på corner like etter. Etter denne gode perioden blir kampen veldig oppstykket på grunn av frispark og skader og vi mister litt trøkk. Viktige spillere som Renslo og Hedlund måtte dessverre forlate banen pga sykdom og skader. På slutten blir det vanvittig mange sjanser til begge lag og de to lags keepere dro frem den ene superredningen etter den andre. I det 80 minutt får Taaje nesten satt ballen i mål etter et frispark. I det 86 minutt er MFK alene igjennom mot Stanes, men en kjemperedning avverger mål. I det 88 minutt slår Thorberg et frispark som stusser litt bort i muren. Modum keeper Rune Steinseth varter opp med en ny feberredning og slår ballen i stolpen og ut. Like etter er Modum alene igjennom igjen og Stanes er som en vegg!!. I det 91 minutt kommer MFK nærme etter corner. Like etterpå er de på ny alene igjennom og Stanes redder flott. Taaje får kampens siste sjanse da Pawel trer han fint alene igjennom (sendt opp som spiss på slutten) alene med en utrussende keeper prøver han å vippe ballen over keeperen. Men nok engang trekker Stenseth det lengste strået og avverger målet. Hvis han fortsetter dette spillet i år kommer ikke savnet etter Solvoll å være særlig stort.

Etter en gjennomgang av kampen på video og notater er det ikke så helsvart som det føltes der nede. Modum er et godt lag og det virker som de har fått mer trøkk og flyt inn i laget etter endringene fra i fjor. Vi på vår side viste vilje, innsats og trøkk som er viktig å ta med videre. Vi skaper også mange sjanser. Så hvis vi får mer tid med laget på større flater for å jobbe med samhandlingen, organiseringen og tempoet i spillet så skal vi bli gode i år.

Best på HFK og vinner av DBC sin bestemannspris ble Jesper Taaje, Jonas Bergane og Jarle Stanes hadde også en meget god kamp. Det var veldig synd at Simen Renslo og Markus Thorberg ikke var helt matchfit etter sykdom og skader, vi er avhengig av at alle presterer opp mot maks for å vinne sånne kamper. Nå er det ca 4 uker til seriestart og med en treningsleir i Spania til uka + gode forhold på Gol når vi kommer hjem skal være med å sette laget til da. Vi gleder oss!!