VELDIG VIKTIG HJEMMESEIER MOT ET GODT ÅSKOLLEN LAG. HÅP OM NM PLASS LEVER.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Okt 2021

Herrer:

HFK      -             Åskollen (2-0) 2-1

HFK                     12 min 1-0 Tobias Grangård (Vegard Vedvik) og 45 min 2-0 Grangård

Åsk:                     66 min 2-1 Awat Peyghambernjad

HFK:                    73 min Ammar Mohamad Alhamdo

Åsk:                     78 min Loding Michael Pitia Sekwat

Cornere:            (3-0) 4-3

Sjanser:              (3-2) 6-4

Tilskuere:         34.

Dommer:           Adem Satici (Strømsgodset IF), AD 1 Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) og AD 2–  Mesut Aricigil (Stoppen) – God gjennomføring i en lettdømt kamp.

Lagoppstilling: Johans Jordet (HB) Vetle Kjøl (MS) Chris Magnetun(Johannes Dokken 18 min) Anders Mastrup (VB) Ole Cato Haugen (SMB) Simen Renslo, Sander Tyribakken og Vegard Vedvik(OMB). Jonas Bergane og Ammar Alhamdo (Morten Nerli 76 min) (Spiss) Tobias Grangård

Res: Einar Espeland Roa, Gaute Sporan Tollefsen, Johannes Stave, Per Oskar Stave og Marius Helling

Dette var en ekstremt viktig seier mot et godt Åskollen lag. Ut ifra sjanser var det fortjent, men i forhold til banespillet så var nok Åskollen hakket bedre.

Neste kamp lørdag 30/10 kl. 1930 HFK- Solberg

Les mer for kampstats og referat. Gjennomgang med video

Referat

HFK kom bra ut ifra start og satte ballsikre Åskollen under hardt press. Det førte tidlig til et par cornere HFK ikke greide å utnytte. Etter 12 minutter varter HFK opp med et kjempeangrep som resulterer i scoring. Renslo og Ammar kombinerer fint på vår høyre side, før Ammar finner Vegard Vedvik midt på banehalvdelen til Åskollen, har drar seg fint fri og slår en fantastisk pasning til Grangård, som alene med keeper gjør ingen feil og 1-0. Like eter er Åskollen på visitt, en flott gjennombruddspasning setter opp Åskollen kanten alene igjennom, dog litt skrå vinkel og skuddet går heldigvis like utenfor. I denne perioden er det mange unøyaktige pasninger av begge lag og ingen lag greier å feste grepet. Det bølger frem og tilbake uten de helt store sjansene.  I det 32 minutt kommer Åskollen til en meget god sjanse på vår høyre side, litt for lett kommer kanten alene igjennom. I bedre posisjon enn sist, men nok engang gikk heldigvis avslutningen til side for Jordet i HFK målet. I det 41 min får HFK corner og HFK sin storheader Anders Mastrup er svært nærme scoring. Rett før pause snapper Grangård ballen rundt 22 meter fra mål, han drar seg fint forbi oppasseren og klinker ballen i mål på et flott halvvolleyskudd fra 20 meter og 2-0. Det står seg til pause. Etter en forholdsvis jevnspilt omgang leder HFK 2-0, kanskje litt i overkant.

HFK kommer greit i gang i andre omgang, men etter hvert tar Åskollen over en del av banespillet. De kvikke og ballsikre Åskollen spillerne er gode med ball, men skaper ikke de helt store sjansene. I det 65 minutt sklir de litt for lett igjennom vårt forsvar og setter opp Awat alene med Jordet, denne gangen gjør han ingen feil og 1-2. I det 71 minutt får HFK frispark i god posisjon. Vedvik slår den flott inn på bakre, her kommer Renslo opp, men fra kort hold header han dessverre utenfor. Selv om Åskollen styrer spillet holder HFK bra unna de store sjansene. De store sjansene er det der imot HFK som står for. I det 75 minutt burde nok Sander Tyribakken fått straffe på vei igjennom, men dommeren så ikke hekten. I det 77 minutt setter Vedvik som hadde en meget god kamp opp Jonas Bergane men headingen fra god posisjon går utenfor. Det går mot slutten og Åskollen prøver å pushe på litt ekstra, det åpner seg rom for HFK, som vi dessverre ikke greier å utnytte. I det 88 min pusher Åskollen veldig på etter en corner. Det endre opp med et skudd fra 5 meters hold, som Jordet redder med en fantastisk beinparade. Utrolig viktig matchvinnende redning. Vi i HFK er heldige som har to gode keepere som har hatt flere viktige redninger i årets sesong. Selv om både Per Oskar Stave og Johnas Jordet selvfølgelig vil stå mest mulig har det backet opp hverandre på en veldig god måte.

Etter den sjansen skjedde det ikke så mye mer. Så kampen endte med 2-1 seier til HFK, som med det kom seg ut i fra nedrykksstriden som lever frem til siste serierunde for hele 5 lag. Nå er fokus på å ta en ny seier mot Solberg og forhåpentligvis sikre oss NM kvalifiseringsplass til neste år.

Dagens Halling ble nok en gang Tobias Grangård, kåret av en lokal jury. To flotte mål. Men arbeidet Vegard Vedvik la ned på midten, krydret med mange flott pasninger var også meget bra. Ole Cato Haugen må også nevnes. Han leverer gang på gang. Viktig var også Jordet sin redning på slutten.