GOD KAMP BORTE MOT SERIELEDEREN VESTFOSSEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 9. Okt 2021

Herrer:

Vestfossen        -             HFK      (2-1) 5-2

VF:                       1-0  5 min Julian By Sell, 2-0 10 min Anders Torgersen (straffe), 3-1 52min Hichem Bekkoui, 4-2 92 min Casper Pedersen og 5-2 95 min Erik Arfinsen

HFK:                    2-1 43 min Vegard Vedvik(Simen Renslo) og 3-2 72 min Marius Helling (corner Haugen)

Tilskuere:         55 i regnvær.

Dommer:           Rolf Kristian Tangen (Ådal IL) AD 1  Åge Sandvik (Slemmestad IF) og AD 2– Alexey Terekhov (Slemmestad IF) – Dømmer en god kamp, men kan kanskje gi noen flere gule kort. Men får uansett god flyt, ved å legge lista der de legger den.

HFK levert en god kamp, bortsett for de første 15 min, hvor vi ikke hang helt med. Det at det ble hele 5-2 til slutt, var at vi satset veldig frem med tanke på utligning. Så to mål godt på overtid. Lyset gikk før overtiden og det var veldig dumt, for Vestfossen var stresset og vi hadde momentet i kampen. Nå er vi i en posisjon at vi må ta poeng fremover, men det skal vi greie. Vi begynner å få alle på plass og det ser lyst ut med tanke på mange spennende kamper i innspurten.

Neste kamp er borte mot IBK tirsdag 12 oktober kl. 1930. Det blir en tøff kamp, men vi skal gi alt for å ta med oss tre poeng hjem.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave(Johnas Jordet 70 min) (HB) Johannes Kleppo Dokken (MS) Johannes Stave (marius Helling 70 min) og Anders Mastrup (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Def) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik(80 min Gaute Tollefsen) (Off MB). Ammar Alhamdo (Morten Nerli 26 min – Abbas Amir 83 min), Jonas Bergane og Simen Andreas Renslo (Spiss) Tobias Grangård

RES

Referat

I starten av kampen var vi ustrukturert og Vestfossen kom igjennom gang på gang på vår venstre side. Allerede etter 1 minutt har vi et godt frispark mulighet, men her kontrer Vestfossen og kun en unøyaktig pasning hindrer en veldig god mulighet. Etter 4 minutter får Vestfossen corner, men headingen blir ikke så farlig. Etter 5 minutter tar Vestfossen ledelsen, de ruller opp på sin høyre side og finner Sell i midten som fra kort hold setter ballen sikkert bak Stave. Her henger vi ikke med, bør også greie å ta ut Sell i boksen. Vestfossen har kontroll og vi er veldig unøyaktig på de gode overgangsmulighetene vi egentlig får. I det 10 minutt kommer de på ny igjennom på vår venstre side. En innlegg 45 fører til litt klabb og babb, før Renslo er litt uvørn og sparker i Sell. Straffe og Torgersen satt den sikkert i mål 2-0 Vestfossen. Dette var stygt, og vi sleit veldig. Vi gjør noen små justeringer som bedrer den defensive strukturen. Det er litt tendenser i spillet vårt, men Vestfossen er fortsatt farlig frempå og skaper et par halvsjanser rundt det 20 minutt. I det 25 minutt kommer Morten Nerli inn for en småskadet Ammar. Nerli markerer seg umiddelbart og er en viktig bidragsyter i det kampen skifter litt karakter. I det 25 minutt får HFK corner, her kommer Renslo til en meget stor mulighet, men headingen går utenfor. Vi tar litt mer tak i ballen og demmer mye opp defensivt. I det 40 min vinner vi ballen høyt oppe i banen ved Grangård, ballen ender opp hos Renslo som finner Vegard Vedvik som reduserer til en 1-2 alene med keeper. HFK fortsetter å stå på, kampen er forholdsvis jevnspilt. I det 44 minutt får HFK kast i en god posisjon- Dokken hiver inn og etter at HFK er sterke i duellene får Mastrup en veldig stor sjanse fra 4 meters hold, men venstrefoten var ikke helt innstilt dessverre ☹ Det betydde at HFK gikk til pause på 2-1 til Vestfossen. Etter en meget svak start, viste HFK styrke og etter hvert tok tak i kampen.

I andre omgang er vi også litt sløve i starten, Vestfossen kommer til et par farlige innlegg, men heldigvis ingen Vestfossen spiller i nærheten av de gode leggene. I det 48 minutt er vi veldig nærme utligning. Sander Tyribakken og Morten Nerli kombinerer strålende på vår venstre side. Et flott legg av Tyribakken finner Renslo som ganske så alene på ca 10 meter skyter utenfor. Isteden er det Vestfossen som går opp i 3-1 på en feil idømt corner. Men dette er en corner som skrur i mål på fremre som vi har gode sjanser til å avklare. HFK har i denne perioden ballen en del, men greier ikke skape de helt store sjansene. I det 65 minutt slår Vestfossen inn i bakrom og etter litt rot går Vestfossen spilleren i bakken. Vanskelig å se om det var straffe. I det 67 minutt kommer Vestfossen på en stor sjanse, men skuddet fra 11 meter blir for dårlig og Stave redder greit. I det 70 min får HFK corner og her går Marius Helling opp og scorer 3-2. Han hadde akkurat kommet inn. Han viste prov på mange ferdigheter og hadde et veldig godt innhopp. Den reduseringen gav HFK trua og gutta jobbet knallhardt for redusering. Men det er Vestfossen som like etter kommer igjennom på sin høyre side og fra litt skrått hold går skuddet hårfint utenfor. Det blir mye kriging og ingen store sjanser helt frem til lyset gikk!! Deretter ble det 10-12 minutter, hvor vi måtte vente på å kunne spille igjen. Vi gjorde noen taktiske grep i «pausen» og gamblet på å få til den sjansen som skulle gi oss 3-3. Men vi er ikke nøye nok med serven og greidde heller ikke å skape nok trøkk i Vestfossen boksen. Isteden er det Vestfossen som kontrer inn 4-2 og spikeren i kista. Like etter har de en ny stor sjanse som Jorde redder mesterlig. Deretter kommer også 5-2 målet.

Alt i alt leverte HFK en god kamp og vi er klare til å ta de siste kampene på strak arm. Dagens Halling ble Anders Mastrup og vinner av Lie sport1 gavekortet. Men det var flere som leverte en meget god kamp. Morten Nerli viste at han virkelig er på gang etter en lengre skadeperiode, Johannes Dokken leverte bra og så må vi også nevne innhoppet til Marius Helling. Friskt, som ble kronet med hans første seniormål.

Kampene kommer tett nå og allerede tirsdag skal vi en ny tur ned til Drammen for å møte IBK kl. 1930 på Årbogen. Deretter kommer DBK på besøk fredag kl. 1930.