TAP BORTE MOT SANDE/BERGER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 25. Sep 2021

Herrer:

Sande/Berger               -             HFK      (2-0) 3-2

S/B:                     1-0 4 min Jens Erik Johansen, 2-0 38 min Mathias Landås Warp og 3-0 48 min Warp

Tilskuere:         63

Dommer:           Adem Satici (Strømsgodset IF), AD 1  Yakup Karagøz (Strømsgodset IF) og AD 2– Mesut Aricigil (Stoppen SK) – Den heltrykiske trioen dømte en veldig god kamp.

HFK gikk på en smell borte mot Sande/Berger i sin første kamp på 20 dager. Kampen var relativt jevn og kanskje med et lite overtak til HFK når man ser på banespillet. Men seieren var allikevel veldig fortjent, da S/B var mye tøffere i sitt defensive arbeid og ikke minst fryktelig bestemte og konkrete på sine kontringer og foran mål. Våre rutinerte spillere kom ikke opp på nivå og da blir det tungt mot et så aggressivt og hardtjobbende S/B lag

Tabellen er veldig tett, og vi må slå tilbake hardt i neste kamp hjemme mot Huringen 1 oktober kl. 1930

Les mer for kampstats og referat. Dessverre ikke videogjennomgang

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Olav Myksvoll (Vetle Arnegård Kjøl 43 min)(MS) Johannes Stave(Johannes Kleppo Dokken 45 min) og Anders Mastrup (VB) Chris Magnetun  (Def) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik (Off MB). Ammar Almondo, Simen Andreas Renslo og Ole Cato Stubberud Haugen(Bendik Øen Strand 22 min) (Spiss) Jonas Bergane(Morten Nerli 45 min)

RES: Ikke benyttet

Referat

S/B fikk en drømmestart på kampen med scoring allerede etter 3 minutter på en kontring, der vi egentlig var i numerisk balanse. Men vi var tafatte og ikke raske nok til å stenge de rette rommene. Så S/B spissen kom alene med Stave som var sjanseløs på avslutningen og 0-1. Den satt litt i og etter 7 min hadde de en ny stor mulighet etter et balltap sentralt. Heldigvis ble det ikke mål. Etter denne starten tok HFK gradvis over banespillet, men manglet presisjon og rytme, spesielt på siste tredel. Etter 11 min kommer Renslo til en halvsjanse. Etter 15 min får vi corner og selv uten Grangård, skaper vi alltid sjanser på våre dødballer. Anders Mastrup får gå opp relativt sett alene på fremre stolpe men header utenfor fra kort hold. Like etter har Ole Cato Haugen er grei sjanse, men skuddet tar S/B keeperen seg av. Dette er en god HFK periode og i det 19 min kommer Renslo seg til en god posisjon, men skuddet holdt ikke vandt Renslo kvalitet, selv om keeperen ble presset til en retur. Disse mulighetene setter Renslo ofte. Men han og resten av laget manglet det siste killerinstinktet som kreves for å få ballen i mål. I det 24 min får Ammar en kjempestor sjanse etter en ny corner, men han header utenfor på blankt mål på bakre stolpe. Hvis man ikke scorer på sånne sjanser, da blir det vanskelig å vinne kamper. I det 31 min kommer Warp med et kjempeskudd, et prosjektil som fyker like utenfor krysset til Stave i HFK målet. Men det var bare en frampeik på det som skulle komme. HFK hadde styrt mye en stund og det hadde absolutt ikke vært ufortjent om HFK fikk et mål. Men i stedenfor er det S/B som går opp i 2-0 etter 37 min på et flott volleyskudd fra nevnte Warp. Her følger vi ikke bra nok og han står umarkert på 14 meters hold og klinker den inn bak en sjanseløs Stave. Kampen ebber ut med 2-0 til S/B til pause. Selv om HFK hadde sine sjanser og styrte en del av banespillet, så var det ikke ufortjent at S/B ledet til pause.

Rett før pause ble Myksvoll dessverre skadet etter å ha blokkert et skudd. I tillegg måtte Jonas Bergane ut på grunn av sykdom. Bergane som har vært HFK sin beste spiller i år, er selvfølgelig et stort tap. Vi satser på at han er i form til Huringen kampen neste fredag.

Vi kom bra ut i andre omgang og etter 47 minutter hadde Ammar en ny god mulighet til å score, men keeperen får avverget til corner. Så er fotballen ofte brutal, vi scorer ikke. Men de scorer rett etterpå etter en corner og 3-0. Derfra og ut blir det tungt og en svært bratt oppoverbakke. Vi har ballen mye, men er fryktelig unøyaktig på siste tredel. Vi greier ikke å sette trøkket, mens Sande på sin side virker fornøyd og tar ikke så store sjanser. Så lite skjer det siste 40 min og Sande/Berger går av banen med 3-0 seier.

Det var alt i alt en fortjent Sande/Berger seier, de var best på det viktigste. Men den ble nok i overkant stor.

Dagens Halling og vinner av Lie sport1 gavekortet går til midtbanespilleren Sander Tyribakken, han har tatt store steg i år og går en spennende fremtid i møte hvis han fortsetter å trener seriøst fremover. Selv om de har en del å gå på, så var det godt å endelig se Morten Nerli og Simen Andreas Renslo (første 90 min på to år) tilbake på banen. For de to og HFK er nok gårdagens gjennomkjøring viktig selv om det ikke gikk som vi håpet.

På fredag er vi klare for kamp igjen, så skal vi ofre alt for å ta Huringen og er det noe HFK er gode på, så er det å slå raskt tilbake etter sånne tap.

Neste kamp er hjemme mot Huringen fredag 1 okt kl. 1930. Vi håper på en god treningsuke gjør oss klare til å fighte hardt for tre poeng.