BITTERT BORTETAP MOT MODUM.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 15. Aug 2021

Herrer:

Modum              -             HFK      (0-1)3-2

HFK:                    14 min 0-1 Tobias Grangård (Jonas Bergane) og 73 min 2-2 Vegard Vedvik (Bergane)

Svelvik:             48 min 1-1 Markus Olsen, 52 min Sivert Holth Sætra og 87 min 3-2 Olsen

HFK:                    57 min Vegard Vedvik

Modum:             31 min Herem Ramadan, 38 min Simen Velstad, 77 og 90 min Abdullah Tomi(ble rødt), 90+ min Markus Olsen og 90+ min Sivert Holth Sætra

Rødt kort:         90 min Tomi

Cornere:            (3-1) 8-5

Sjanser:              (1-5) 10-8

Tilskuere:         104

Dommer:           Enes Erkøk (Solberg SK) AD 1  Adem Satici (Strømsgodset IF) AD 2– Fredrik Gravdal (Drammens BK) – Ikke helt heldig i dagens kamp. Litt uklar linje og avgjørelser mot/for begge lag som var med på å påvirke kampresultatet.

HFK spilte en ny kamp borte mot Modum på fredag, dessverre holdt det ikke til poeng. Uavgjort hadde nok vært et mer rettferdig resultat. Det var en tett, spennende og intens kamp, som vårt forholdsvis nye HFK lag sto bra opp i. Men vi er litt for dårlige i begge bokser og da blir det vanskelig å vinne mot et så solid lag som Modum.

Vi får ta hevn mot Konnerud til fredag 😉

Neste kamp er fredag 20 august HFK – Svelvik kl. 1930 – Konnerud tapte sin første kamp mot Stoppen 2-1 på bortebane. Den andre som de skulle spilt mot Solberg ble utsatt pga korona hos Solberg.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang, dog ikke helt Sangin kvalitet 😉

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Vetle Arnegård Kjøl (Bendik Øen Strand 89 min) (MS) Anders Mastrup (Abbas Amir 44 min og Gaute Tollefsen 75 min) og Chris Magnetun (VB) Ole Cato Stubberud Haugen (Def MB) Sander Tyribakken og Vegard Vedvik (Off MB). Ammar Alhamdo, Jonas Bergane og Morten Hagen (Johannes Stave 46 min) (Spiss) Tobias Grangård (Kap) RES: Ikke benyttet Johnas Jordet.

Referat

Starten på kampen ble litt rotete. Mye dueller og lite spill. Modum ble kanskje snyt for et straffespark etter 2 minutter spill når Chris Magnetun takler Modum spissen etter han har lagt inn. Like etter har HFK en mega sjanse. Tobias Grangård som spilte en god kamp fredag, spilte fint igjennom Morten Hagen som la et strålende innlegg på bakre til Ammar Alhmondo. Men Ammar skjøt dessverre over fra meget god posisjon. Han ble nok litt for ivrig. Etter 7 min kommer Modum til en halvsjanse, men avslutningen ble alt for svak og ufarlig. Kampen bølger fortsatt, men begge lag er altfor unøyaktige på meget gode overgangsmuligheter. Etter 12 min kommer Modum på en ny halvsjanse, skuddet går via en HFK spiller og til corner, som blir ufarlig. HFK fikk etter hvert satt litt press på Modum og etter at Grangård vant ballen høyt i banen så vinner HFK ballen. Legget vinner som vanlig Jonas Bergane og ballen ender opp hos Grangård igjen som tverrvender og skyter på halv volley et flott skudd ned i venstre hjørnet, utagbart for keeperen til Modum og 1-0 etter 14 minutter. Etter 20 min vinner Bergane en ny duell og ballen faller ned hos Sander Tyribakken som har kommet seg fri inn i bakrommet. Fra litt skrått hold skyter han like utenfor. Modum setter etter dette litt mer press på HFK og får til noen halvfarligheter på et par cornere. Før det får en stor sjanse etter 28 min, men det fikse hælsparket ender opp like utenfor. Etter den så tar HFK over og styrer ut omgangen. I det 34 min etter et langt kast vinner Bergane ballen i 16 meteren. Han trikser og leiker seg litt med en Modum spiller før han lobber ballen mot mål. Dessverre lander den på tverrliggeren. Minuttet etter, etter et nytt langt kast. Ender ballen opp hos Ole Cato Haugen som «skyter» fra 16 meteren, ballen ender opp hos Sander Tyribakken som skyter et godt skudd fra 6-7 meters hold. Men Modum keeperen redder mesterlig. Like etter får Ammar til et godt skudd fra 16 meter, som keeperen får slått til corner. Etter det så skjer det ikke så mye foran målene før lagene går til pause til en fortjent 1-0 ledelse til HFK, i hvert fall basert på sjanser.  Spillet på banen var nok forholdsvis jevnt.

Modum kommer bra ut fra start og etter 46 min kommer de seg til en god sjanse etter kast, men Stave redder greit. Dessverre kommer Stave i fokus minuttet etterpå. Han bruker litt lang tid på et tilbakespill og to Modum-spillere kommer tett på og vinner ballen. Han slapp egentlig med skrekken, da den ene Modum-spilleren spilte ballen til en annen i solidklar offside. Ballen går fremover til en Modum spiller, som har INGEN i mellom seg og målet. Dette må være den klareste offsiden som ikke har blitt dømt på i undertegnedes karriere. Her gjør altså Erkøk og Satic en generaltabbe og godkjenner målet og 1-1. Det gir Modum energi og vi blir nok litt ukonsentrert og minuttet etter er kampen snudd til 2-1 Modum, et godt slått frispark, går inn til en umarkert Sivert Sætra. En så god hodespiller skal ikke få gå opp alene. Dette ble en forferdelig start på omgangen for HFK. Men vi har moral og heiser oss igjen. Minuttet etter slår Haugen en god corner, Ammar får gå opp ganske uforstyrret på bakre, men header like utenfor fra kort hold. Men Modum er nok det beste laget i denne perioden og får til et godt skudd etter 57 min, som Stave slår til corner. Corneren tar også Stave seg greit av. En ny corner like etter, går i tverrliggeren og ut. I det 65 min får Modum en stor sjanse etter en fin opprulling på deres høyre side. Innlegget er bra, men skuddet gikk like utenfor. Her kunne det fort stått 3-1. I det 73 minutt utligner HFK. Modum keeperen avklarer rett til Bergane som finner Vegard Vedvik. Vedvik legger flott til rette rundt 16 meteren og klinker den inn i motsatt hjørnet og 2-2. Kampen sett under et var det nok greit, men i litt imot spillets gang i andre omgang. Etter scoringen kjører Modum på og de har et par gode muligheter etter kast og corner. HFK har også gode overganger, men greier ikke helt å materialisere dem i scoring. I det 87 min faller avgjørelse, etter en corner ender ballen opp på 16 meteren her kommer Markus Olsen og skyter ballen ned i hjørnet og 3-2 til Modum. Selv om HFK pøser på, greier vi bare et par dødballer og halvsjanser på slutten og kampen ender med 3-2 til Modum.

Vi følte vel etter kampen at vi skulle hatt med oss poeng, i tillegg til at den grove dommerfeilen som førte til 1-1 endret kampen karakter. Men slik er fotballen noen ganger og vi ønsker Modum lykke til videre i årets serie.

HFK sin beste på et hardt kjempende HFK lag var jonas Bergane. Han ble kåret til Dagens Halling og får med det et Gavekort av vår sponsor Lie Sport – Sport 1

Dette var nok en kamp vi viste veldig gode tendenser, men vi er litt ujevne. Nå skal vi få til en god treningsuke og forhåpentligvis få på plass et par brikker som har vært ute, før Konnerud kampen på fredag.