ROTETE START, MEN STORSEIER TIL SLUTT

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 26. Aug 2020

KAMPREFERAT

HFK hadde en veldig rotete åpning. Men mange feilpasninger og slurv. Til tross for det hadde HFK et lite overtak på Åssiden de første 20 minuttene. Etter en liten taktisk endring, tok HFK gradvis mer og mer over, anført av sterke Sander Tyribakken og Vegard Vedvik på ankeret på midtbanen. Men det var Åssiden som hadde den første sjansen, på en overgang kom de 2 mot 1, og kom til en god avslutning som Johnas Jorde i HFK målet tok seg greit av. Like etter tok HFK fortjent ledelsen. Et frispark ved Tyribakken fant Anders Eldstad Eriksen på bakre som headet ballen inn til fjorårets toppscorer Eirik Reime Thorberg som enkelt bredsidet den i mål fra kort hold, 1-0 til HFK.  I det 33 minutt, var rollene snudd, Thorberg spilte Eriksen flott igjennom på vår høyre side. Fra god posisjon skjøt Eriksen et godt skudd som dessverre for HFK og Eriksen strøk like utenfor stolpen. Like etterpå den påfølgende 5 meteren fanger Tyribakken opp ballen på 20 meter, han tupper igjennom Thorberg som gjør ingen feil alene med keeperen og 2-0. I det 35minutt spiller Morten Hagen flott igjennom Sindre Kaspersen som blir felt av keeperen og straffe. Den setter Thorberg trygt i mål, hat trick på 7 minutter 😉 . 3-0 var noe flatterende etter spill og sjanser. Etter 38 minutt kunne Åssiden redusert, men straffen reddet Jorde mesterlig. Så det sto seg 3-0 til pause.

I andre omgang tok HFK kommando fra start. I det 51 minutt er det lekestue med Hagen, en flott avdribling med en lekker tunnel dro han seg flott oppover mot Åssiden målet. Han fant Thorberg, som tredde igjennom Vetle Arnegård Kjøl alene med keeperen. Her er Kjøl sikker som banken 😉 og triller ballen fint forbi en utrusende Åssiden keeper. I det 53 minutt får HFK en corner, her er vi veldig nærme 5-0 Tyribakken slår en god corner og på bakre er Ola Gauteplass nesten helt alene, dessverre går avslutningen rett i stolpen. Like etter på ettertrykket etter en ny corner i det 54 minutt er det Per Aksdal Nyhus som dundrer inn 5-0 på et flott langskudd, flott gjenvinning og nok en målgivende på Tyribakken før Nyhus planter ballen i krysset på et flott skudd fra 15 meters hold. I det 68 minutt øker HFK til 6-0, nok engang er det Thorberg som ved dette tilfellet header ballen i mål etter en flott corner av Tyribakken. Etter den scoringen blir det mer rotete og begge lag har gode sjanser til å score. Før Åssiden i det 77 minutt får et nytt straffespark. Hårfint at ikke jorde redder også dette straffesparket. Men fortjent nok at Åssiden fikk et trøstemål. Hele kampen avrundes med en strålende scoring av Mikkel Evan Renslo. Et utspark fra Jorde avklares av Åssiden stopperen, ballen ender opp hos Renslo, som fra 25 meter legger ballen til rette før han curler den fint i det lengste hjørnet. Flott scoring av unggutten Renslo, for øvrig lillebror av HFK legende og kaptein på A-laget Simen Renslo.

Tilslutt ble det en flott og meget fortjent seier, til tross for en rotete start. Mye bra å ta med seg videre, samt ting å rette på før de kommende kampene i serien. Eirik Reime Thorberg var banens gigant med 4 mål og involvert i flere muligheter, sjanser og mål i tillegg. Formen er i anmarsj og vi har mye godt i vente fra Thorberg i tiden som kommer.  I den andre enden var det en annen gigant, Johnas Jorde HFK meget lovende keeper sto nesten en prikkfri kamp. Litt vanskelig kamp for Jorde. I perioder lite involvert før han måtte trå til. Blant annet redning av straffe og faktisk nesten to strafferedninger. Sander Tyribakken hadde også en god kamp på midten i tillegg til flere farlige dødballer var Tyribakken til tider strålende på midten. Alt i alt var det en godt gjennomført kamp, hvor også reservene kom inn og bidro på en meget god måte. Med måltjuven Theodor Bråten(syk) på plass i neste kamp, skal HFK bli et vanskelig lag å stoppe i årets serie.