HFK                     -             Svelvik               (0-0) 1-1

HFK:                    72 min 1-0 Simen Andreas Renslo (Magnus M Bækken)

Sve:                     55 min 0-1 Mats Pedersen

HFK:                    41 min Tobias Grangård og 49 min August Fosse

Svel:                     52 min Christian Kill Brun Pedersen, 56 min Mats Pedersen og 83 min Matias Landås Warp.

Cornere:            (2-3) 6-6

Sjanser:              (5-4) 9-9

Tilskuere:         87

Dommer:           Adrian Forsberg (DBK), AD 1 Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) og AD 2 Eirik Smeby  (Ådal) – Blir litt inkonsekvent på både fordel og kort. Litt vanskelig å følge linjen. Feil på straffen, heldigvis ble det bom.

Det ble en veldig intens og spennende kamp hjemme mot Svelvik fredag kveld. Begge lag var angrepsvillige og skapte mange sjanser, så overraskende at det «bare» ble 1-1

Uavgjort var et rettferdig resultat mellom to lag som jager NM kval plass.

Det er alltid gøy å møte Svelvikmange sympatiske og gode spillere som gir alt på banen. Så tonen på banen er ofte tøff 😉

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus (MS) Tobias Grangård og Adrian Lugo Bredesen  (VB) Johannes Kleppo Dokken (Ole Cato Stubberud Haugen 45 min) (Def MB) Simen Andreas Renslo (Kap) og August Fosse (Off MB). Lasse Moen (Magnus Jorde 64 min), Magnus Bækken og Birk Stian Bjerkreim(Morten Nerli 81 min) (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Vebjørn Haug, Eirik Thorberg, Håvard Gåsterud og Joakim Skaret

Referat etter videogjennomgang.

Kampen åpnet veldig friskt, høyt tempo. Svelvik farlig igjennom allerede etter 2 minutter. Mats Pedersen vinner ballen høyt i banen og spiller Dammen igjennom litt skrått på. Dammen som er til vanlig veldig treffsikker skyter utenfor. Like eter tar Bækken på seg 5 Svelvik spillere før han får avfyrt et godt skudd fra 16 meteren som Svelvik keeperen må gi til corner. I det 9 minutt etter en corner som først bli avklart ender ballen litt skrått inne i 16 meteren vår og Svelvik spilleren får en ok sjanse, men skyter i nettveggen. I det 14 min kombinerer vi veldig bra på vår høyre side med Nyhus, Bergane og Bækken. Etter litt frem og tilbake i boksen til Svelvik fyrer Bergane av et godt skudd som Svelvik spilleren får blokkert. I det 16 minutt, leker Bækken seg innenfor 16 meteren med 3 Svelvik spillere rundt seg, han får avsluttet et ok skudd, men utenfor. Bækken var virkelig på nå og i det 18 minutt setter Renslo opp Bækken som drar av 2 mann før han skyter i nettveggen. Den var nærme. I det 21 min får HFK frispark fra 30 meter. Den tar Bækken og presser Svelvik keeperen til å gi corner. HFK er gode nå, men Svelvik har Dammen på banen og i det 31 minutt kommer han seg til en gode sjanse men også denne gang skyter han over. I det 34 minutt får Svelvik frispark fra 45 meter, bra slått inn i boksen vår og en stuss fra en Svelvik spiller setter Stave på prøve. Men han avverger flott til corner. I det 37 minutt får HFK frispark i god posisjon og Bergane vinner duellen, stussen ble hårfint reddet av Svelvik som i tillegg får et særdeles billig frispark. Litt rart med Bergane som veldig sjeldent får frispark selv og motspillere kan bruke ham som klatrestativ, han får frispark bare han er så vidt borti motstanderen. I det 37 minutt får Svelvik corner og en god sjanse som blir headet like over. I det 39 min får HFK en gedigen sjanse etter et flott slått frispark av Moen, stusses i stanga av Birk Stian Bjerkreim, vi er dessverre fryktelig passiv på returen som gir Grangård en sjanse og Bredesen en megasjanse som vi dessverre ikke får i mål. Lagene gikk til pause på 0-0 ganske utrolig ut i fra sjansene i kampen.

Andre omgang er ikke så intens i starten, men etter 8 minutter føler Fosse at Dammen trenger å kjenne litt på ballen. Han sender han alene igjennom mot Stave, men nok en gang og veldig overraskende av en spiller av det formatet går skuddet utenfor alene med Stave. I det 55 minutt roter det til i forsvaret og Petersen kommer alene igjennom, selv om Stave gjør en veldig god jobb greier Petersen å få ballen i mål. 1-0 til Svelvik. I det 57 min drar Bækken seg flott frem på høyre siden og slår inn til Bergane, han drar av et godt skudd som går i tverrliggeren. I det 66 minutt er Bækken på tur igjen, han drar av to spillere og keeperen, men i det han skal sette ballen i mål blir han taklet i siste sekund. For en mulighet og nå hadde vi fortjent så mye mer. I det 72 minutt fikk vi den etterlengtede utligningen. Bækken får ballen på vår venstreside, han drar seg innover og finner Renslo med en flott stikker inn i 16 meteren. Renslo dytter ballen mellom beina på keeperen og 1-1. I det 74 minutt handser Renslo på ca 18 meter og Svelvik får frispark, ballen skytes knallhardt i tverrliggeren og over. I perioden som følger er det mer stillingskrig, men kampen er intens og lever. Alltid gøy med Svelvik på plass. I det 83 min får Svelvik feilaktig dømt straffe, MEN heldigvis redder Stave den og blir på en måte man of the match. På corneren er Svelvik nære igjen. De siste minuttene blir det Hawaii uten de helt store sjansene. Men Svelvik vil sikkert tenke på den gedigne overgangsmuligheten de fikk i det 78 minutt. 4 alene med Per Nyhus som jobbet knallhardt, før de satte seg selv i offside. Til tross for store protester av Svelvik spillerne så var den korrekt.

HFK leverte en god kamp og nr 8 uten tap på rad. Neste er hjemme mot IBK fredag kl. 1930 vel møtt!!

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no gavekort på 300 kr ble avgjort av en jury og ble Per Oskar Stave, reddet straffe og sto ellers meget solid. Magnus Bækken må også nevnes uromoment hele kampen og flott assist til Renslo på målet. Jonas Bergane er som vanlig veldig sterk og god. Men det må sies at de aller fleste leverte en god kamp i dette oppgjøret og det er gøy å se hvilke steg vi har tatt i høst. Når vi har de aller fleste på plass har vi gang på gang vist at vi er gode for topp 4 i avdelingen.