HFK TAPTE EN JEVN BORTEKAMP MOT SOLBERG SOM KUNNE VIPPET BEGGE VEIER.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 1. Mai 2019

Solberg             -            HFK      (1-1) 3-1

Solb:                  1-1 24 min Tobias Carlsen, 2-1 58 min Marius Jørandlid og 3-1 76 min Sander Green Kopstad

HFK:                  0-1 3 min Johannes Kleppo Dokken (Lasse Moen)

Gule kort:

Solb:                  45 min Espen Hahn, 64 min Herem Ramadan og 68 min Genti Rudi

HFK:                  45 min Simen Renslo og 38 min Johannes Kleppo Dokken

Rødt kort:

Cornere:            (3-2) 5-4

Sjanser:             (2-4) 6-7

Tilskuere:          30

Dommer:         Bjørn Andreas Laugerud (Skrim IL) Ad 1 Hans Egil Drolsum (Vikersund IF),

og AD 2 Andre Hellum. Dømmer ok, dessverre blir vi feilaktig avblåst på det som hadde gitt oss 2-1 ledelse litt ut i 2 omgangen. Den andre offsiden er nok vanskeligere og se.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling:  Joakim Skaret (HB) Vebjørn Haug(Nils Olav Smestad 45 min) (MS) Per Nyhus og Torleif Rullestad(Eirik Thorberg 19 min)(VB) Daniel Ward(Adrian Bredesen 37 min) (Def MB) Simen Renslo (kap) og Lasse Moen (Off MB). Ole Cato Haugen(Magnus Jorde 12 min), Magnus Bækken og Johannes Kleppo Dokken (Spiss)Birk Stian Bjerkreim Reserver: Alle benyttet

HFK åpnet veldig bra og tok tidlig ledelsen. Vebjørn Haug vinner ballen bak og finner Lasse Moen som forserer fint fremover og finner Birk Bjerkreim som hoppe rover ballen. Johannes Kleppo Dokken kommer inn i boksen og slår et hardt og godt innlegg som går via en Solberg spiller og i mål 1-0 til HFK etter 3 min. Etter 5 minutter ruller Solberg opp fint på sin høyre side, men Joachim Skaret avverger greit. Etter 7 min blir Magnus Bækken stusset igjennom av Birk Stian Bjerkreim, men avslutningen ble litt for slapp. Like etter drar Simen Renslo seg fint igjennom og skyter et godt skudd fra 16 meter som Solberg keeperen får avverget til corner. I det 24 minutt misser vi ballen unødvendig på egen banehalvdel og Solberg får satt en god kontring. Solberg spilleren skyter et knallskudd i tverrliggeren fra ca 23 meters hold og returen er en Solberg spiller først på og setter i mål. 1-1 noe ufortjent på dette stadiet av kampen. Ad Hellum vinket for offside på situasjonen, men sa at ballen hadde gått rett i mål. Resultatet av situasjonen ble rett, men det som skjedde var at skuddet gikk IKKE i mål men i tverrliggeren og han Solberg spilleren som scoret var ikke offside. Så rettferdigheten oppfylles 😉 Etter 32 minutter får Per Nyhus en stor sjanse på etter en corner, men avslutningen ble for svak. Resten av omgangen er jevn og noe rotete, Solberg har en god sjanse i det 41 minutt men Skaret tar seg greit av avslutningen. Vi går til pause på 1-1, men burde nok hatt en snau ledelse.

2 omgangen åpner på samme måte. HFK er best innledningsvis. Birk Bjerkreim hadde en god mulighet allerede etter 47 minutter, Johannes Kleppo Dokken slår et flott innlegg, men Bjerkreim får ikke skutt hardt nok til å score fra kort hold. I det 50 minutt roter vi det til på egen banehalvdel og Solberg kommer til en stor dobbelsjanse som Skaret først redder mesterlig og Nyhus tar seg av returen. Etter 52 minutter spiller Lasse Moen Bjerkreim flott alene igjennom, han er tydelig onside med Ad vinker allikevel og scoringen som selvfølgelig hadde vært meget viktig blir dessverre feilaktig annullert  I det 53 minutt skyter Ryggseter hardt utenfor fra en meget god posisjon. I det 57 minutt, blir vi herjet med bak, dårlig og rotete press i tillegg til ballwatching i feltet fører til en stor Solberg sjanse som de utnytter og 2-1 til Solberg. I det 66 minutt er vi nærme straffe, men korrekt av dommeren å trekke den utenfor. Frisparket fra god posisjon blir skuslet bort. I det 59 minutt roter vi det til igjen og Solberg kommer på en megasjanse, men Skaret gjør en ny flott redning. HFK styrer det meste av spillet, men greier ikke å skape de helt store sjansene. Det åpner seg også mer bak, noe som skjer på 1-3 scoringen etter 75 minutt. Ikke fortjent, men når vi ikke utnytter våre sjanser eller har marginene på vår side blir det ofte sånn. I det 84 minutt kommer Nils Olav Smestad på et raid, men skuddet går like over. Det blir ikke flere store sjanser til tross for et godt HFK trykk.

HFK hadde fortjent å få med noe fra Solberg denne tirsdags kvelden, men var ikke dyktig og heldig nok i de avgjørende situasjonen.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble Birk Stian Bjerkreim Lasse Moen, Joakim Skaret og Ole Cato Haugen leverte også en god kamp.