KNALLSTERK SEIER BORTE MOT HØNEFOSS BK I JUNIOR NM

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Apr 2019

HBK      -            HFK (0-2) 1-4

HBK:                   74 min 1-3 Salit Ayaf

Hole:                  19 min 0-1 Magnus Bækken (Gaute Vedvik), 40 min 0-2 Bækken ( Vegard Vedvik)

48 min 0-3 Eirik Thorberg (Vegard Vedvik) og 86 min 1-4 Lasse Moen (Moen får på hends)

Gule kort:          HBK: Simen Mala 34 min, Sebastian Holth 65 min, Anier Sæther 66 min og Jonas Holmen 86 min

HFK: Lasse Moen 39 min.

Rødt kort:         Ingen

Cornere:            (1-2) 5-3

Sjanser:             (1-5) 5-10

Tilskuere:          87

Dommer:           Henrik Moholdt (Holeværingen IL), AD 1 Yakup Karagøz (SIF) og AD 2 Espen Samulsen (Vestfossen IF) – Dømte ok i en tidvis litt røff kamp. Straffen virket grei, men at det kanskje skulle vært rødt kort på taklingen på Adrian Bredesen. Vi følte at litt vel mange 50/50 situasjoner gikk i vår disfavør, men noen ganger føles det sånn 😉

Lagoppstilling: Johnas Ulshagen Jorde, (HB) Anders Eldstad Eriksen(Johannes Kleppo Dokken 15 min, Håvard Lothe 12 min) (MS) Per Nyhus (kap) og Magnus Jorde(VB) Daniel Ward(Sølve Midtskogen Slettingdal 7 min) (Def MB) Lasse Moen (kap) og Adrian Lugo Bredesen(Marius Østro 12 min) (Off MB). Vegard Vedvik (25 min Jarand Ugulen), Magnus Bækken og Gaute Vedvik (Sander Tyribakken 25 min) (Spiss) Eirik Thorberg

HFK videre til andre runde i junior NM for 5 året på rad. Det synes vi er meget sterkt av en liten klubb med små ressurser og dårlige treningsforhold. Men vi vil enda litt videre, vi håper på en gunstig «trekning» hjemme som kan gjøre det mulig. Hvis ikke hadde det vært gøy med Vålerenga, Stabæk eller Strømsgodset som vi ikke har møtt i jr NM så langt. Resten av kampene i denne runden avsluttes på torsdag, så vi vil tro at oppsettet er klart i starten av neste uke.

Det er alltid gøy å slå en storebror, så dette smakte veldig gøtt.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det ble en veldig rotete start på kampen. Mye fighting og lite finspill. Men tydelig at begge lag hadde tatt noen steg siden 3-3 kampen i vinter. Spillet bølget, men uten de helt store sjansene før Eirik Thorberg kjemper seg til en stor sjanse etter 10 minutter. Men keeperen til HBK redder det gode forsøket. HFK har litt taket på dette nå og i det 14 minutt er Per Nyhus virkelig nærme med et kjempeskudd i tverrliggeren. I det 19 minutt går HFK opp i 1-0 ledelse, en utsøkt pasning fra Gaute Vedvik finner Magnus Bækken som fyker forbi stopperne til HBK og vipper ballen elegant over den utrusende HBK keeperen. Fortjent nok, etter at HFK hadde tatt tak i kampen. I det 25 minutt øker nesten Bækken til 2-0 etter et frispark, men bakover sparket går like utenfor. HBK skaper svært lite, selv om deres midtbanespiller Halvard Urnes gjør en god jobb på midten. Det nærmeste var etter en corner i det 34 minutt, litt klabb og babb men HFK får avklart greit. I det 40 minutt øker HFK til 2-0 etter dagens flottest angrep. Først gjør Gaute Vedvik en strålende defensiv jobb og vinner ballen høyt i banen. Nå gikk pasningene hurtig fra Magnus Jordet til Moen til Ward til Bredesen som finner Vegard Vedvik, han slår en fantastisk ball inn til Bækken som har funnet rom på 16 meteren streken i mellom HBK stopperene, han drar seg forbi keeperen og setter ballen sikkert i mål. Selv om HBK har en ball i tverrliggeren rett før pause var HFK klart best i denne første omgangen og gikk til pause på en fortjent 2-0 ledelse. Selv om vi ledet 2-0 var vi ikke helt fornøyd med kampen, litt rotete og ikke det helt store spillet. Men målene var fine 😉

HFK går rett i angrep i andre omgangen og skaper en stor sjanse ved Thorberg, men en kjemperedning av Holmen i HBK målet avverger 0-3 målet. Men bare minuttet etter fik Thorberg revansje etter han banker en flott pasning fra Vegard Vedvik bak en sjanseløs keeper og 0-3. Et veldig flott angrep, Nyhus vinner ballen bak, finner Bækken i mellomrommet med en flott pasning. Han trer igjennom Vegard Vedvik, som på sin side serverer en herlig pasning til Thorberg som gjør ingen feil fra ca 11 meters hold. Etter den scoringen slepper HFK litt opp og slipper HBK inn i kampen. Litt unødvendig, men allikevel noe som ofte skjer. I det 16 minutt kommer HBK sin andre sjanse i kampen, men skuddet går like utenfor. Like etter er det litt hurrameihei i forsvaret, vår egen Magnus Jordet vipper ballen over Jorde i HFK buret, men heldigvis i tverrliggeren. Returen bommer HBK spilleren på når han står alene på 5 meteren. Der var vi heldige. I det 20 minutt blir Adrian Bredesen taklet grisstygt av en HBK spiller, som slipper unna med gult kort. HBK kjørte matchen litt nå og vi hadde sluppet oss nedpå. Det i tillegg til dårlig struktur og lite smartness kunne straffet oss hardt. Et godt langskudd tar Jordet seg av. HBK kjørte mye frem og det førte til store rom for oss. I det 26 minutt kunne Bækken avgjort kampen, har blir spilt fint igjennom alene inn i bakrommet. Han går forbi keeperen, men skuddet kommer en HBK forsvarer å redder på strek. I det 30 minutt reduserer HBK var fortjent. Men målet var av det enkle slaget. Et kast inn i bakrom vi ikke greier å følge, deretter et godt innlegg, MEN 4 mot en HBK spiller bør vi ta ut. 1-3 og ny spenning. I det 35 minutt fosser Johannes Dokken Kleppo nedover vår høyre side, en flott innlegg til Sander Tyribakken, men han bommet dessverre på ballen fra veldig kort hold. Vi er litt shaky, men kapteinen Lasse Moen ordner opp. Han vinner ballen på egen 16 meter tar den med opp i angrep. Slår et innlegg som HBK forsvareren demper den med hånda. Straffen setter samme Moen sikkert i mål og 4-1. Det ble også spikeren i HBK kista. En fortjent seier tilslutt, men ikke helt optimal kamp. Uansett sterkt å ta oss videre på denne måten mot den tidligere toppklubben HBK. Dette er faktisk den 4 gangen på rad vi tar og går videre på HBK sin bekostning, det er jo sterkt for en relativt sett liten klubb 😉

Best på HFK og dagens Fjellkjeden spiller ble Per Nyhus, men flere leverte en god kamp. Magnus Magnetun Bækken var meget solid og et stadig uromoment mot et til tider vaklende HBK forsvar. Daniel Ward var solid i tillegg til at Eirik Thorberg var involvert i en del sentrale situasjoner. Må også trekke frem Vedvik gutta som i litt uvante kantposisjoner bidro med tre veldig flotte målgivende pasninger.