INTENS, UNDERHOLDENE OG GOD KAMP MOT ET STERKT KONGSBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 19. Aug 2018

HFK – Kongsberg (1-1) 3-3

HFK:                               9 min 1-1 Tobias Grangård (Anders Mastrup), 46 min 2-1 Birk Stian Bjekreim (Mikkel Storeskar), 67 min 3-3 Jonas Bergane (Simen Andreas Renslo fri)

KIF:                                7 min 0-1 Vegard Ulleberg (e/ frispark), 50 min 2-2 Fredrik Storløkken, 64 min 2-3 Jørgen Hagen.

HFK:                               72 min Jonas Bergane

KIF:                                66 min Vegard Ulleberg, 85 min Rune Wårviken og 85 min Fredrik Storløkken

Cornere:                       (4-1) 4-3

Sjanser:                         (3-1) 9-7

Tilskuere:                    58

Dommer:                      Henrik Moholdt(Holeværingen) AD 1 Chen Nan Chun og AD 2 Eirik Smeby – Intensiv og tøff kamp, som dommerene kom godt i fra det. Litt spørsmål ved første HFK og andre KIF målet i forhold til offside.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Gaute Vedvik (Birk Stian Bjerkreim 45 min)og Lasse Moen (Bendik Øen Strand) (Off MB). Simen Andres Renslo, Magnus Bækken og Anders Mastrup (Johannes Kleppo Dokken) (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Ikke benyttet Torleif Rullestad, Håvard Gåsterud og Abdikafi Ahmed

En veldig intens og underholdene kamp mot formlaget Kongsberg, har ikke tapt på de siste 6 kampene. Kongsberg var før sesongen tippet som en av favorittene, men har igjennom vårsesongen slitt med veldig mange skader på sentrale spillere. Vi var derfor forberedt på en meget tøff kamp, og det ble det 😉 Men fair!! Uten Ahmed Ahmed som skadet seg på trening, Birk Stian Bjekreim forsinket pga kollektivtransporten og Fredrik Røkkum som spilte sin siste kamp forrige helg. Det førte til en del omrokkeringer og nye sultne spillere inn. Dette var også siste kampen for Olav Kvåle Myksvoll i denne omgang, nå venter skole i Molde fra neste helg. Myksvoll som har vært i HFK systemet i 6 år, via akademiet, hospitering og etter hvert a-lagsspill. Han har hatt en enorm utvikling det siste året og har etablert seg som en meget habil venstreback på a-laget. Det blir et stort tap for HFK, MEN han kommer nok tilbake 😉

Uavgjort var greit i denne kampen, det tøft og intensivt. Veldig artig kamp mot et hardt men fair KIF lag som vi tror kommer til å ta mye poeng utover høsten.

En stor takk til Knut Michael Renslo som tok coaching ansvar i fraværet til Stian Bråten og en svært redusert Jansen. Flott innsats av øvrige assistenter Morten Mastrup, Eirik Thorberg, Sangin Lee og Torleif Rullestad.

Neste kamp blir også tøff, vi har slitt mot Svelvik i alle år. Men denne gang går vi for å ta tre poeng på gresset i Svelvik, fredag kl. 1900.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Kampen åpnet i et høyt tempo og det bølget frem og tilbake uten de helt store sjansene. Men et frispark etter 5 minutter, ble slått flott inni feltet og Vegard Ulleberg som har gjort det til vane å score mot oss sendte KIF i ledelsen med 0-1. Etter scoringen hadde HFK et par cornere uten å skape de helt store farlighetene foran en meget god KIF keeper Milos Sibotic. I det 9 minutt utligner Tobias Grangård med sin første a lags mål for HFK. Etter ett frispark og litt frem og tilbake står han plutselig alene i på straffemerket og kan upresset legge ballen sikkert i mål. KIF ropet på offside, men dommerne lot målet stå og 1-1. Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake i høyt tempo. Utover i omgangen fikk HFK overtaket og HFK sin lille ballvirtuosen Magnus Bækken kom seg til to store sjanser i det 31 og 36 minutt, men keeperen til KIF står i veien og lagene går til pause på 1-1.

Andre omgang åpner HFK forrykende og går kjapt opp i 2-1 ledelse ved Birk Stian Bjerkreim som var kommet seg av bussen og på banen til 2 omgangen. Et flott angrep rullet opp på vår høyre side, Storeskar legger knallhardt inn på først og Jonas Bergane «hopper» over ballen på bakre kommer en umarkert Bjerkreim som dundrer ballen i mål. Spillestilmål er alltid gøy å score. Etter det tok HFK kraftig tak i kampen og KIF så litt resignert ut, men dessverre ble en av de litt for mange balltapene etter dribling i farlig sone utslagsgivende og KIF tilbake med scoring og 2-2. Det gir ekstra energi og like etter går de opp i 2-3. Det var en skikkelig kalddusj og noe ufortjent. I det 58 min setter Bergane opp Bækken til en god mulighet, men denne dagen vil ikke ballen i mål. Hvis Bækken øker uttellingen, blir han superfarlig. I det 63 minutt slår Renslo en perfekt ball på bakre, hvor Bækken alene velger en litt vanskelig avslutning og skyter over fra kort hold. I det 67 minutt får HFK et frispark på 25 meter. Renslo slår hardt inn i boksen og ballen stusses inn i mål av Bergane 3-3. Etter denne scoringen åpnet kampen seg virkelig opp og det bølget frem og tilbake mellom to lag som ville vinne. Pasningsspillet ble litt skadelidende med så høyt tempo, men nerve og trøkk var det. KIF har i det 69 minutt en megasjanse, men ballen triller like utenfor. Myksvoll ønsket å avgjøre siste kamp, dro av 4 mann og sendte avgårde et hardt og flott skudd som strøk krysset. Vi har hatt som vane å avgjøre på overtid mot KIF og det så sånn ut denne gangen også. I det 91 min slår Renslo inn i boksen, ballen treffer Bjerkreim i ryggen og faller ned til Strand på 5 meteren, men skuddet hans ble blokkert og kampen endte med det 3-3. Et greit resultat mellom to gode lag.

Juryen sleit med å kåre dagens Halling. Flere spillere leverte en meget god kamp, men det endte opp med Mikkel Storeskar. Han får et gavekort fra Hallingkjeden.no. Øvrige kandidater var Tobias Grangård og Simen Renslo. Ellers må Anders Mastrup nevnes, for en utrettelig innsats, jobber steinhardt for laget sitt med oppfordrende og knallhardt spill.

Neste kamp er altså borte mot Svelvik neste fredag kl. 1900.