STERK BORTESEIER MOT SOLBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Aug 2018

Solberg - HFK (1-3) 1-6

Solberg:                        16 min 1-2 ??

HFK:                               15 min 0-1 Jonas Bergane (Ahmed Ahmed kast), 21 min 1-2 Magnus Bækken (Bergane), 30 min 1-3 Ahmed (Bergane) 47 min 1-4 Bækken (Mikkel Storeskar), 49 min 1-5 Bergane (Renslo) og 68 min 1-6 Bækken str (Bækken felt)

Solberg:                        23 min Genti Rudi +???

HFK:                               60 min Lasse Moen og 80 min Jonas Bergane

Cornere:                       (2-2)  2-3

Sjanser:                         (6-6) 10-14

Tilskuere:                    20

Dommer:                      Rune Kjørstad (Skrim IL) AD 1 Curt Arne Lannerstedt (Skrim) og AD 2 Elias Egenæs Melgård (Stoppen)- Jevnt over ok i en svært lettdømt kamp.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar(Johannes Kleppo Dokken 20 min) (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård(Anders Mastrup 25 min) (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Fredrik Røkkum og Lasse Moen (Birk Stian Bjerkreim 32 min)(Off MB). Simen Andres Renslo, Magnus Bækken og Ahmed Ahmed(Gaute Vedvik 20 min) (Spiss) Jonas Bergane  Reserver: Ikke benyttet Stian Bråten

HFK vant fortjent, men resultatet var noe flatterende i en sjansebonaza av en kamp. Vi er utrolig godt fornøyd med starten på høsten og lukter nå på 3 plassen, kanskje til og med 2!! To av målene var av de beste i HFK sin historie, mer om det i referatet. Solberg har et lag med mange gode spillere og skapte mye trøbbel for oss. Men bakerst sto Stave som en vegg.

Neste kamp blir en tøff nøtt mot Kongsberg som har vist god form med 10 poeng på de siste 4 kampene. KIF har skuffet tidligere i år, de var forventet som et av topplagene. Kampen er på fredag kl. 2000. Kom og støtt oss.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Solberg kom best i gang og kom til en stor sjanse i det første minutt. Mer Per Oskar Stave reddet mesterlig ut til corner. Etter hvert kom HFK mer inn i det og i det 7 minutt spiller Magnus Bækken igjennom Simen Andreas Renslo som alene igjennom med keeper dessverre skyter i stanga. Like etter har HFK corner og Jonas Bergane og flere er veldig nærme scoring. Like etter kommer Solberg til en stor sjanse men avslutningen fra kort hold blir for svak.  I det 15 minutt, får vi kast høyt oppe i banen. Ahmed finner Bergane som flikker mot mål og via en Solberg spiller inn i mål 1-0 til HFK. Ikke helt ufortjent ut fra banespill. Men i forhold til sjanser er Solberg veldig aktive. Dessverre er vi fryktelig sløve minuttet etterpå og Solberg utligner til 1-1. Så skjer de tingene som gjør fotball så rar og fascinerende Vi roter til i egen sone og Solberg kommer alene igjennom, den redder en av  kampens store spiller Stave. HFK kontrer og scorer på sin sjanse Bergane stusser igjennom Bækken som alene med keeper scorer sikkert 2-1 til HFK. Etter den dominerer HFK og øker til 3-1 etter 30 min, det var også rett etter en megasjanse til Solberg som Stave avverget. Bergane finner Ahmed som skyter fra 18 meter via en Solberg spiller, så ballen går i en fin bue over keeperen til Solberg og 3-1. Her viser tilfeldighetene seg fra sin beste side, i hvert fall for HFK sin del 😉 Solberg kunne ledet, men i stedenfor er vi oppe i en 3-1 ledelse. Som står seg til pause, selv om HFK ved bla andre Bergane og Solberg har to megasjanser rett før pause som Stave avverger. Vi leverte en veldig ujevn omgang, fra det begredelige til det glitrende. Og leder litt flatterende 3-1.

Vi gjør noen justeringer og i tillegg til å virke en langt bedre trent enn Solberg ble dette en veldig god omgang av HFK. Allerede etter et minutt i andre omgang, leverer HFK et av de fineste angrepene gjennom tidene i HFK. Vi spiller oss flott og raskt ut i fra egen sone. Lasse Moen finner Olav Myksvoll litt høyere i banen, som på et par touch crosser til Storeskar som har kommet seg inn i kanten på 16 meteren, han slår til direkte på volley inn til Bækken som skyter på direkte rett i mål fra 12 meters hold. Det var presisjon og klasse. Bækken spilte for øvrig en helt rå 2 omgang, etter å ha vært litt ujevn i første omgang. Noen få minutter etter kommer det enda finere mål. Spiller oss ut igjen, Renslo finner Bækken og stikker selv inn i bakrommet og med en perfekt vektet pasning finner Bækken Renslo, som slår direkte inn til Bergane som kommer inn i stor fart og flikker/skyter ballen med en flott bue inn i motsatt kryss. Klassescoring!! Så faller vi litt og Solberg får en noen unødvendig, men korrekt dømt straffe. For å gjøre dagene helt, så redder Stave den også. Fantastisk. Han reddet straffe i tillegg til 4-5 megastore sjanser. Dette er nok Stave sin beste kamp på A-laget. Etter dette blir det lit rotete, men HFK dominerer kraftig, samtidig som Solberg er på sine farlige visitter. I det 68 minutt, blir Bækken spilt alene igjennom av Renslo. Han blir felt og straffen setter han knallhardt i mål. 6-1 til HFK. I denne perioden dominerer Bækken kraftig, minste og yngste på banen, er stadig på farten og er nære å øke målkontoen ved flere anledninger.

Sluttresultatet ble veldig bra for oss, men man må synes litt synd på Solberg som hadde fortjent noe mer. Dog ikke poeng. Offensivt var vi meget gode denne kampen, men litt rustne bakover. Det var også et minus at vi drar på oss to unødvendige kort når kampen i realiteten er avgjort. Det kan få konsekvenser for oss senere.

Det blir litt vanskelig å kåre dagens Halling. Mange spillere leverte en knallgod kamp. Men vi endte opp på Per Oskar Stave som hadde en rekke topp redninger. Han får et gavekort fra Hallingkjeden.no. Ellers er det ingen tvil om at Bækken er i ferd må å bli en virkelig dominat spiller hos oss. Han er fortsatt noe ujevn, MEN!! Vi blir overrasket om ingen av de større klubbene i distriktet tar kontakt i løpet av kort tid, men vi tror også at han kommer til å utvikle seg ytterligere hos oss og at den utviklingen kommer til å gå fort. Bergane og Renslo må også nevnes, de var involvert i mye av den offensive. Dessverre var dette siste kampen for Fredrik Røkkum, som reiser til Molde i pliktåret. Røkkum har vært meget viktig for oss på og utenfor banen. Det blir et savn ☹

Neste kamp er hjemme mot Kongsberg på førstkommende fredag kl. 2000.