GOD GJENNOMKJØRING MOT KJELSÅS

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 28. Jan 2018

Kjelsås – HFK (2-0) 6-1

Kj:                       22, 25, 50, 75, 85 og 90. Scoret av Axel Pedersen(2), Ola Bjørnland(2), Marius Bratberg Lund og Anders Osmunddalen.

HFK:                   80 min 4-1 Jonas Bergane (Mikkel Storeskar)

Cornere:            (2-1) 4-2

Sjanser:             (3-1) 8-3

Tilskuere:          30 – En del hallinger 😉

Dommer:           God dommertrio fra Oslo.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave, (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Fredrik Røkkum (VB) Olav Myksvoll(Adrian Bredesen 45 min)(Def MB) Markus Thorberg(kap) og Simen Renslo (Off MB). Torleif Rullestad (Magnus Bækken 45 min), Jonas Bergane og Ahmed Ahmed (Spiss) Steffen Haugstad Reserver: Bendik Øen 30 min og Anders Mastrup 23 min

Et litt sykdomsredusert HFK reiste ned for å måle seg mot Post Nord laget Kjelsås. Kjelsås har en solid tropp og gav oss en meget fin gjennomkjøring. De byttet nesten hele 11’er i pausen, så kanskje ikke rart det ble litt tungt etter hvert. Denne kampen var flere steg i riktig retning og viser at vi kommer til å kunne bite bra i fra oss i 2018 også. Vi var godt organisert og første omgangen var sterkt, men vi fikk ikke til så mye offensivt. I andre omgang slapp vi mer opp og spilte til tider god angrepsfotball. Mye fungerer bra, men vi er fortsatt for svake foran begge mål.

Neste treningskamp nå er fredag 16 februar i Leira hallen. Den ser vi frem til 😉

I dag kl. 1230 spiller juniorlaget jr NM borte mot Vestfossen

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK åpnet meget bra. Lå fint i ramma og holdt Kjelsås fra sjanser, dog uten å få låne ballen så mye. HFK jobbet knallhardt og det var faktisk HFK som kom til kampens første sjanse etter 10 minutters spill. Det var i tillegg gedigen. Den hardtarbeidende Steffen Haugstad brøt helt igjennom alene mot Kjelsås sin keeper. Han hadde god tid, men avslutningen alene mot keeperen ble vippet like utenfor. Her burde HFK tatt ledelsen. Etter den kom HFK litt mer med. Greide å holde mer i ballen og sette opp noen fine pasningskombinasjoner. Men det var fortsatt Kjelsås som var det beste laget. I det 22 minutter, sprekker vi opp i organiseringen og en tellefeil fører til at Kjelsåsspilleren kommer helt alene på bakre stolpe og har en lett jobb å føre Kjelsås opp i 1-0 ledelse. Det var Kjelsås sin første sjanse og litt kjipt var det å sprekke så enkelt. Like etter i det 25 min dobler de ledelsen, på et skudd som vi burde avverget tidligere. Vi blir straffet hardt når vi ikke er helt på. Det samme holdt på å skje i det 28 minutt, når vi prøver et hælspark pasning i egen 16 meter. Her avverger Per Oskar Stave bra og corneren ble også resultatløs. På slutten av omgangen tar HFK mer tak i ballen og skaper en par-tre gode overganger i tillegg til et par halvfarlige dødballer. Vi går til pause med en god følelse etter en god første omgang.

I andre omgang tar vi umiddelbart mer tak i det offensive spillet kaptein Markus Thorberg får mer rom og tak i ballen og får styrt mer. Det i tillegg til aktive og ivrige kanter i Ahmed og Haugstad, skaper vi trøbbel for Kjelsås ved flere anledninger. Vi hadde nok også banens beste spiller i Jonas Bergane som viste nok en gang at han har en del høyere nivå inne hvis han ønsker. Dessverre gjør vi en generaltabbe etter 5 minutter inn i 2 omgangen, en HFK forsvarer sentrer rett til Kjelsås spissen som alene med Stave får en enkel jobb og 3-0. Linser 😉 HFK er stadig på farten, men greier ikke å skape de helt store sjansene. Isteden er det Kjelsås som øker til 4-0. Men ikke lenge etter slår Mastrup en herlig langpasning til Storeskar som bryter igjennom på høyre siden vår og slår 45 til Bergane som elegant vipper opp ballen og kliner til på hel volley i motsatt kryss fra kort hold. En flott scoring til HFK sin gigant. Etter det kjører vi på og litt passivt spill i boksen hindrer HFK fra flere reduseringer. På slutten blir det tungt og vi bryter opp i den defensive strukturen. Det fører til at Kjelsås får to enkle scoringer helt på tampen.

Vi føler at vi gjennomfører en god kamp og at resultatet i gjenspeiler helt styrkeforholdet.

Klart best som tidligere nevnt var Jonas Bergane, i tillegg jobber Haugstad utrettelig og er meget god defensivt. Manglet bare scoringen. I forsvarsrekka er det jevnt over bra, ungutten Per Nyhus spiller en god kamp, men har en del å jobbe med på det taktiske. Røkkum er meget solid, MEN gjør noen generaltabber ☹ På midten kom Thorberg mer og mer inn i det og spesielt siste halvdel av 2 omgangen var han god. Magnus Bækken en annen unggutt hadde også en god omgang, han mangler litt på det silkemyketouchet men når det kommer så blir han en hit i 2018 sesongen.

Pr dags dato har vi en rutinert, MEN ung gjeng som bør kunne bite godt i fra seg kommende sesong. Vi har blant annet tre unggutter i form av Nyhus, Bredesen og Bækken alle født i 01 som aspirerer sterkt til plass på laget. Det som er ekstra gøy er at bak dem igjen så er det flere som banker på døra. Men vi er avhengig av de eldste (eldste er 23 år 😉, unntak av evigunge Rullestad) for å få de helt store og gode opplevelsene.

Det var for øvrig gøy å se Jesper Taaje i blå drakt, han gjennomførte en meget solid kamp og går en stor sesong i møte.