UTROLIG SURT BORTETAP MOT DBK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Aug 2017

DBK - HFK (1-1) 3-2

DBK:     44 min 1-1 El Hadji seck, 78 min 2-2 Seck og 90(+4) min 3-2 Marcus Haugland.

HFK:     34 min 0-1 Carl Linus Hedlund (corner Renslo), 66 min 1-2 Anders Mastrup (corner Renslo)

DBK:     60 min   Truls Garmo Johannsen

HFK:

Cornere: (0-2) 0-4

Sjanser: (2-3) 6-7

Tilskuere: 50, halvparten fra Hallingdal

Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF), AD 1 Yakup Karagøz (SIF) og AD 2 Even Åmot

Føler vi blir snytt på et par matchavgjørende situasjoner. Men dømmer stort sett likt for begge lag.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Mikkel Storeskar og Anders Mastrup(VB) Ahmed Ahmed Def MB) Markus Thorberg (kap) og Abdikafi Ahmed (August Fosse 30 min) (Off MB). Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven og Steffen Haugstad (Mohammad Al Kabra 22 min)(Spiss) Jørgen Hesla Berget (Birk Stian Bjerkreim 45 min) Reserver: Olav Kvååle Myksvoll og Magnus Bækken

Toppoppgjør i 4 divisjon på en sleip og vanskelig gressbane. To lag som sto på hele veien, men DBK trakk det lengste strået, dog ikke helt fortjent etter spill og sjanser. Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.

HFK tok tidlig tak i kampen og vartet opp med mange fine kombinasjoner og godt spill. Allerede etter 5 minutter er HFK svært nærme å ta ledelsen. Markus Thorberg blir spilt fri i boksen etter et kjempeangrep, avslutningen er god, MEN går på innsiden av stolpen og triller bortover streken før DBK sin keeper plukker den opp. HFK styrer og presser uten å slippe DBK nevneverdig inn i kampen. Men skaper ikke de helt store sjansene. I det 33 minutt, slås ett frispark opp i boksen, keeperen slipper og Thorberg skyter på returen, men keeperen gjør en fin redning og avverger scoring. Like etter tar HFK fortjent ledelsen etter en flott slått corner av Renslo, som finner Linus Hedlund på fremre og 1-0. I det 43 minutt utligner DBK på sin først mulighet. Etter et frispark mister vi oversikt og på bakre står plutselig en alene og har små problem med å score 1-1. Ikke fortjent etter en omgang HFK har vært klart best. Like etter får de en ny stor sjanse som de ikke utnytter og lagene går til pause på 1-1.

2 omgangen starter som første, men DBK står mer opp i duellspillet og en del tilfeldigheter rår. I det 22 minutt går HFK fortjent opp i 2-1 etter nok en corner slått av Renslo. Mastrup stanger ballen i mål. Like etter bør Renslo punktere kampen, men alene med keeper kommer DBK keeperen seirende ut. Etter 30 minutt er Hedlund nærme på en ny corner. DBK gir seg ikke selv om HFK styrer spillet, er de farlig på dødballer. De får litt for mange frispark i gunstige soner. I det 30 minutt får de en stor sjanse. Men skyter over etter mye klabb og babb i feltet. I det 32 minutt raider Ahmed oppover vår venstre side og slår inn til Renslo som header like over. En stuss der hadde satt Scriven alene med keeper. Når store sjanser og overlegent banespill ikke gir uttelling så får man ofte en på trynet. I det 35 minutt blir ballen slått inn i bakrom og på noe som vår subjektive mening ser ut som offside kommer DBK spiller alene med keeper og 2-2. Det var ikke fortjent, men når vi ikke utnytter taket så blir det sånn ofte ☹ De siste 10-15 bølger det voldsomt. Begge lag ønsker 3 poeng og det er mange halvsjanser. Det blir også mange frispark som fører til situasjoner foran begge mål. Og det var på en sånn dødball at DBK scoret 4 min på overtid etter mye krangling og fighting i boksen får en DBK spiller pirket ballen over streken. 3-2 til DBK.

Dette var et av de sureste tapene vi har opplevd på lenge og vi følte vi fortjente så mye mer. Men ofte må man ta det man fortjener og det gjorde vi ikke i går. Selv om det ble tap føler jeg at vi tidvis leverte meget bra spill. Noe som lover godt for høsten. Det er jo heller ikke bare å møte opp å ta med seg poeng på bortebane mot et av topplagene i denne meget tette serien. Vi ønsker DBK lykke til videre.

Nå venter HBK 2 som kom med et skikkelig skremmeskudd i går kveld da de knuste Svelvik på Svelvik gress med hele 5-1. HBK har et langt sterkere lag nå enn tidlig i vår. Så dette blir som å møte et av divisjonens beste lag. Mandag 14 august på Gol kl. 1930 er kampen. Vi skal bite bra i fra oss og selv om det ble tap i går, var det veldig mye som tydet på at vi har mye å komme med i høst. Vi skal henge med i toppen helt ut 😉

Dette var August Fosse sin siste kamp i denne omgang før han reiser i militæret (dog vi har et lite håp om at han kommer hjem igjen på onsdag 😉 ) Fosse blir et savn, han har bidratt med mye godt og energisk spill i år. Det i tillegg til å være en veldig positiv kar, blir dette et tap og savn for oss ☹ i verste fall kommer ikke August igjen før neste høst.

Dette var også Markus Thorberg sin siste kamp i denne omgang, han reiser på fotballstipend til Notre Dame, Clevland USA for studier og fotball i utgangspunktet de neste 4 årene. Men skal komme hjem å spille for HFK i de lange sommerferiene, hvis ikke man blir draftet da 😊 . Markus har tatt steg som spiller de senere årene og spesielt i år som kaptein for laget. Han er et stort forbilde på trening og bidrar mye på og utenfor banen. 😊 Stats er 48 mål på 130 kamper for A-laget + mange assist. Norway Cup stats er to ganger 1/8, bronse og to sølv. Med 23 mål på de kampene. Hans mange mål og assist vil selvfølgelig bli savnet, men vi har spillere som er klare til å ta over, der i blant Magnus Bækken som i år har gått i «lære» hos Thorberg.

Synes de aller fleste leverer en god kamp. Men at det går mer på individuelle ferdigheter og valg i avgjørende situasjoner at vi ikke vinner kampen. Dagens Halling ble

Neste kamp er som tidligere nevnt mandag 14 august kl. 1930 hjemme mot Hønefoss BK 2