FØRSTE POENGTAP I TØFF BORTEKAMP

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 27. Mai 2017

Åssiden -HFK(0-1) 3-3

Åss:1-2 54 min, 2-2 68 min og 3-3 90 (+5)

HFK:0-1 29 min Markus Thorberg (frispark Mikkel Storeskar), 0-2 52 min Ahmed Ahmed (Linus Hedlund) og 81 min 2-3Fredrik Røkkum (Alfred Scriven)

HFK:35 min Ahmed Ahmed og 67 min Simen Renslo

MFK:

Cornere: (3-2) 5-2

Sjanser: (2-3) 7-7

Tilskuere: 125 i herlig sommerværet

Dommer: Ole Jonny Ulleberg (Skrim) AD 1 Christian Helgerud (Lier IL) og AD 2 Enes Erkøk (Skiold). Tøff kamp som de håndterte på en ok måte. Er litt for ivrig etter å følge ballen og går glipp av noen etterslenger.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Off MB). Simen Andreas Renslo, Jørgen Hesla Berget og Ahmed Ahmed (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Mohammad Al Kabra (65 min), Olav Myksvoll (spilte ikke), Andres Hammersbøen (spilte ikke), Abdikafi Ahmed (80 min), Sindre Thue (92 min) og Torleif Rullestad (75 min)

Vi forventet en tøff kamp mot det antatt beste laget i avdelingen og det fikk vi. Men vi viste også at vi har noe å fare med 😉. Før kampen hadde vi nok vært fornøyd med uavgjort, men etter kampen er det veldig bittert at vi ikke tok alle tre når vi var så nærme.

Selv om vi ligger ok an i årets serie, ser vi fortsatt på Åssiden somstorfavoritten til å rykke opp.

Nytt toppoppgjør allerede torsdag, når Solberg kommer på besøk. Det blir et nytt tøft oppgjør. Men vi skal gi dem kamp om poengene.

Torsdag 1 juni kl. 2000 HFK mot Solberg

Takk til Sakon for filmingen

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG, MEN DESSVERRE SKADET FIL FØRSTE 30 i ANDRE OMGANG. Håper å få rettet den opp.

Åssiden prøvde å sette HFK under et voldsomt trøkk fra starten, men det lyktes ikke helt. Det var en ganske jevn start på kampen. I det 7 min må Åssiden keeperen strekke til for å slå ballen til corner etter et godt Storeskar frispark. Corneren er småskummel, men fører ikke til det helt store. I det 13 minutt har HFK en ny corner som finner Scriven på bakere, men skuddet hans går til siden av målet. Etter et langt kast av Ahmed Ahmed i det 18 minutt, river Scriver seg litt løs og får til et ok skudd fra rundt 16 meter, dessverre like utenfor. Det var en jevn og tett kamp uten de helt store sjansene før ett frispark fra Storeskar på ca 35 meter litt til høyre for Åssiden sitt mål. Frisparket finner Markus Thorberg som pirker ballen forbi Åssiden keeperen og 1-0 til HFK. I det 33 minutt kommer Åssiden til sin første store sjanse, de ruller bra opp på sin venstreside, og etter hvert finner et innlegg Vemund Eskevik som har revet seg helt fri på bakre. Men den ellers målfarlige spilleren som Åssiden fikk fra Vard i år header utenfor. I det 34 minutt skrur Storeskar en corner nesten rett i mål, men den treffer tverrliggeren, den hadde keeperen store problem med. Etter den muligheten til HFK tar Åssiden over og presser HFK godt bakover resten av omgangen. Etter 37 minutter slipper HFK en corner for lett inn i feltet og på 5 meteren står en av Boldt gutta alene, men bommer heldigvis litt på ballen og HFK får avklart. En megasjanse!! Nå presser Åssiden på, men omgangen ebber ut med 1-0 ledelse til HFK, noe som var greit nok.

I andre omgang kom Åssiden som forventet tøft ut. Og kommer seg til noen halvsjanser før de kommer til en god sjanse litt skrått på, som Stanes får avverget til corner. Det blir en ny corner, men de fører ikke til de helt store farlighetene. Åssiden er best og styrer det meste i starten av 2 omgang, men vi får noen gode overganger. På en av dem etter 52 minutter kommer Renslo til en god mulighet alene med keeperen, men selv om ballen går forbi keeperen går den rett i beina på en Åssiden spiller og ingen scoring. Men like etter spiller Hedlund inn til Ahmed Ahmed, han drar av en mann og curler den i krysset. 2-0 til HFK, litt flatterende ut i fra spill og sjanser. Dessverre holder vi ikke godt nok unna og Åssiden trøkker på. Stanes gjør en ny god redning til corner. Men på corneren får Åssiden en velfortjent redusering 1-2. Nå blir vi presset litt. I det 63 min kommer Molde innkjøpet Magnus Langset alene med Stanes, men avslutter rett på. I det 68 minutt kommer utligningen, et flott slått frispark inn på bakre blir kontant headet i mål og 2-2. Vi følger ikke bra nok, men en flott scoring. Etter den scoringen jevner det seg mer ut og vi kommer på noen veldig gode overganger uten å lyktes helt. I det 70 minutt, mener vi at vi får et mål feilaktig annullert. Et nytt godt slått frispark av Storeskar ender opp i boksen, Scriven går rett opp, men keeperen til Åssiden slår ballen i eget mål. Her mener dommeren at Scriven går i keeperen, mens vi synes han blir tatt av egen forsvarer. Dessverre får vi ikke sett på videoen, siden det er en feil. Håper å få rettet opp minnebrikken, mangler første 30 av 2 omg. Men i det 82 minutt kommer scoringen, et godt slått frispark av Storeskar som finner Scriven, han styrer ballen til Røkkum, som IKKE er offside på bakre og 3-2 til HFK. Like etter har Scriven en ny god mulighet, men avslutningen går i nettet på siden av målet. I det 90 minutt er Åssiden ekstremt nærme utligningen, men den går i stolpen. I det 95 minutt blir det 3-3, veldig bittert og vi opptrer også noe urutinert i forkant av målet og kunne rodd seieren i land. Selv om det er veldig bittert med en utligning så seint i kamp, så var det ikke direkte ufortjent. Men vi ser på dette som et tap og går for revansjere oss mot Solberg til torsdag. Da skal vi ta tre nye poeng!!

Dagens Halling ble Ahmed Ahmed, han er virkelig i storform om dagen og følger opp den gode kampen mot Ham/Kam. Alfred Scriven må også trekkes frem, han vinner nesten alle dueller og er en vanskelig spiller å håndtere for de fleste lag. Ankrene August Fosse og Markus Thorberg gjør også en solid jobb defensivt. I tillegg må vi trekke frem Fredrik Røkkum som spiller sin beste kamp for året og blir nesten matchvinner. Dette ser lovende ut til torsdagens oppgjør mot Solberg når vi mest sannsynlig har 3-4 potensiale startere klare for match igjen.

Neste kamp er da som nevnt flere ganger Solberg kl. 2000 på Gol torsdag 1 juni. Kom og støtt oss i kamp og hvem vet kanskje vi kan holde posisjonen noen uker til. Ikke verst av et lag som var tippet nesten nederst før sesongstart av de ulike bettingselskapene.