SOLID GJENNOMFØRING AV HFK OG NY SEIER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 20. Mai 2017

HFK A-Modum (2-1) 5-1

HFK:1-0 16 min Birk Stian Bjerkreim(Anders Mastrup), 2-0 22 min Simen Renslo (Scriven),3-1 51 min Sindre Thue (Thorberg), 67 min 4-1 Thorberg (Scriven) og 84 min 5-1 Thorberg (Ahmed Ahmed)

MFK:2-1 25 min str Martin Fredriksen.

HFK:24 min Jarle Stanes

MFK:

Cornere: (4-2) 11-2

Sjanser: (5-2) 12-2

Tilskuere: 130 i det flotte sommerværet

Dommer: Ole Jonny Ulleberg (Skrim) AD 1 Hans Erik Drolsum (Vikersund) og AD 2 Edvard Helgerud (Lier). Veldig lett kamp, svært få feil.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Off MB). Simen Andreas Renslo, Sindre Thue og Birk Stian Bjerkreim (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Ahmed Ahmed (35 min), Jørgen Hesla Berget (30 min), Olav Myksvoll (17 min), Martin Haraldset (26 min), Abdikafi Ahmed (17 min) og Jørgen Hesla Berget (45 min). Torleif Rullestad valgte å hvile på grunn av strekk.

Vi var veldig klare på at vi skulle revansjere det sure cuptapet fra i fjor. Så spillerene var klare på å kjøre ut i 100.

Til helga venter en tøffere motstander når storfavoritten Åssiden skal besøkes. De er nok meget klare til å banke oss ned i støvlene spesielt etter to strake tap (urettferdige tap etter det man kan lese fra referatene til DT og Svelvik). Vi på vår side må opp et par hakk og føler vi har en del å gå på. Vi reiser ned for å gi storfavorittene knallhard kamp om poengene.

Åssiden borte 26 mai kl. 2000

Minner også om 2 runde i junior NM hjemme mot Ham/Kam mandag kl. 2000

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG, MANGLER 20 MIN AV FØRSTE OMGANG.

HFK gikk ut med et fantastisk trøkk og skapte allerede etter 15 sekunder en megasjanse ved Alfred Scriven, men alene med keeper kom Modum keeperen seirende ut. Etter 4 minutter roter vi det til i vår sone og gir MFK en god kontringsmulighet som ender opp i en situasjon der Røkkum er litt sein inn i en takling hvor det kunne ha blitt dømt straffe til Modum. Etter 8 minutter vinner Thorberg ballen på sin egen banehalvdel, slår til Røkkum som spiller opp på Scriven som nok engang vinner duellen sin, ballen går ut på siden til uromomentet Thue. Han legger den tilbake til Renslo som slår fint inn til Scriven, han setter keeperen på prøve med et velplassert hodestøt. Men keeperen får avverget og fortsatt 0-0. I det 11 minutt får HFK frispark og Storeskar serverer perfekt til Røkkum som header inn i boksen på Mastrup som takler ballen i mål. Dessverre ble det avvinket for offside. Ut i fra video gjennomgangen så ser det ikke ut som offside. MEN marginene er svært små her, så forståelig at det blir avvinket. I det 14 minutt fant Thue Renslo med en flott crosser. Renslo blir satt opp alene med keeperen. Men fra litt skrå vinkel får han ikke puttet bak Modum sin gode keeper. Men så etter et langt kast og et par halvsjanser ender ballen opp hos Birk Stian Bjerkreim, som plasser ballen fint i høyre side med utsiden av foten. Det var Birk sitt første a-lagsmål for HFK, vi som har sett ham på trening vet det vil komme mange flere, så vi satser på at dette bare var starten på målproduksjonen. Etter 22 minutt spiller Hedlund opp til Scriven som med to flotte touch finner Renslo på tur igjennom og alene med keeperen gjør han ingen feil og 2-0. HFK har full kontroll på matchen og kjører MFK. Men etter 25 minutter roter vi det til i eget forsvar og sender en Modum spiller alene igjennom mot Stanes. Som kommer litt seint ut og feller MFK spilleren når han er på vei forbi, Stanes kan takke den nye regelen som gjør at han ikke ble utvist 😉 Straffen settes kontant i mål og 1-2. Etter den scoringen jevner kampen seg ut og HFK fremstår noe stresset og ubesluttsomme. Men de store sjansene kommer ikke før rett før pause, da Dennis Zhilivoda blir spilt alene igjennom, men Stanes kommer ut og gjør seg stor og avslutningen går i nettveggen. Dermed går lagene til pause med en velfortjent ledelse til HFK, som burde vært noe større.

I 2 omgang kjører HFK på fra start igjen og gir Modum mye å jobbe med. Allerede etter 47 minutter kommer Renslo seg fint fri i boksen, men den flott avslutningen går dessverre i stolpen. I det 51 minutt har vi frispark ved midten og Storeskar slår flott inn til Røkkum som fra god posisjon header like over. I det 52 minutt scorer Thue 3-1 målet. Thorberg drar seg flott forbi et par mann og serverer Thue igjennom alene med keeperen og han gjør ingen feil. I det 55 minutt må dessverre Renslo forlate banen med en skade, vi krysser fingrene for at han blir klar til helga han er særdeles viktig på og utenfor banen for oss. I det 57 minutt kommer Modum på en sjelden visitt, men Stanes avverger fint med en hånd på avslutningen fra skrått hold. I det 67 minutt er det kapteinen selv som tar ansvar og på pasning fra Scriven tar han seg forbi to mann. Han skyter et hardt skudd fra 20 meters hold, men ikke så velplassert. Denne kun nok den ellers meget gode MFK keeperen tatt, men 4-1 likefullt. I det 68 minutt er keeperen på tur og får avklart helt ute ved siden, men ballen ender opp hos August Fosse som skyter mot det tomme buret fra midtbanen. Dessverre spretter ballen en halvmeter utenfor ☹ Nå dabber kampen av litt både i intensitet og kvalitet. Men med markant HFK kontroll. I det 80 minutt er godgutten som har vært i Drevsjø enn stund tilbake i spill og Mohammad Al Kabra bør kanskje få straffespark for taklingen bakfra, men dommeren vinker det videre. I det 84 minutt blir det 5-1 etter en corner prøver Thorberg å hæle den i mål, men en MFK forsvarer avverger på streken. Returen smeller han derimot direkte i mål. Etter den scoringen skjer det ikke så mye og HFK vinner sin 7 strake seier, noe som er ny klubbrekord fra start på en sesong. Alltid artig å slå rekorder, men denne er vi fortsatt ikke fornøyd med!!

Dagens Halling ble Sindre Thue som var et massivt uromoment gjennom hele oppgjøret. Alfred Scriven må også trekkes frem, han vinner det meste av dueller og er en konstant trussel. Markus Thorberg var også sentral med steinhard defensiv jobbing, to må og en assist. Synes også August Fosse som etter en tung vinter ser ut til å være i ferd med å finne formen.