HERLIG OG VIKTIG SEIER MOT STOREBROR HØNEFOSS BK I NM KVALIFISERINGEN.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 27. Jan 2017

HBK –HFK (0-1) 1-2

HBK:93 min 1-2 str Daniel Østebø

HFK: 45 min 1-0 Kristian Svenkerud (corner, head inn av Scriven) 82 min 2-0 Alfred Scriven (Ahmed Ahmed)

HBK:Erik Oterhals

HFK:Steffen Haugstad

Cornere: (0-3) 2-6

Sjanser: (1-4) 3-13

Tilskuere: 35

Dommer: Hans Egil Drolsum AD 1 Edvard Helgerud og AD 2 Eirik Smeby. Alt i alt bra dømt i enlettdømt kamp.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Olav Myksvoll (MS) Kristian Svenkerud og Sander Kirkebøen (VB) Ole Alex Tvedt(Def MB) Alfred Scriven (kap) og Magnus B Magnetun(Off MB). Steffen Haugstad, Ahmed Ahmed og Birk Stian Bjerkreim (Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Per Nyhus (45 min), Bendik Øen Strand (30 min), Vebjørn Brusletten (12 min) og Torbjørn Brusletten (12 min).

Det var med stor spenning vi reiste nedover for å spille mot Hønefoss BK i første kvalifiseringsrunde i kvalik gruppen til NM. Vi var usikre på oss selv, siden vi knapt har vært ute på kunstgress i oppkjøringen. Vi var også usikre på HBK, som med de ressursene og nedslagsfeltet de har bør være langt bedre enn oss på dette alderstrinnet. Vi hadde også gjennomgått et skikkelig generasjonsskifte og det hvilte mye ansvar på flere av spillerne som ikke er så godt vandt med å ta ansvar. MEN når dette er sagt, så visste vi at vi har mye å komme med og reiste ned med berettigede håp om seier.

Vi føler at selv om vi ikke var helt på topp i denne kampen at vi vant en veldig fortjent seier, som kunne og burde vært noe større. Med denne seieren er vi godt på vei til første runde i NM også i 2017. Det er veldig godt å starte sesongen på denne måten.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tok tidlig kontroll på kampen og viste tidlig at vi hadde en del bedre fysiske forutsetninger enn HBK. Vi stresset dem i pasningsspillet og fikk mange gunstige brudd, men var for unøyaktige i overgangsspillet. I det 9 minutt var vi veldig nærme. Vi vinner ballen og spiller ut til Jørgen Hesla Berget som fosser nedover sin høyre side. Han spiller til Ahmed Ahmed som drar av en HBK stopper med en tunnel, før han skyter et langskudd som går i stanga. I det 14 minutt har vi corner og der er vi stort sett farlig uansett hvem vi møter. Corneren blir godt slått av Magnus B Magnetun, etter litt klabb og babb ender ballen hos Scriven som tverrvender fint på 8-9 meters hold. Avslutningen er god, men HBK keeperen gjør en flott redning. Etter den sjansen jevner kampen seg mer ut og HBK får noe bedre plass. Men de kommer bare til et par innlegg. Det farligste er et skudd fra 25 meter som slår borti en HFK spiller, men Stave redder greit. I det 30 minutt er HFK nærme og det var på det spetakulere viset. Først ruller HFK opp på vår høyre side, ballen blir slått inn til Birk Bjerkreim som hadde en god kamp. Han fyrer av et godt skudd som blir blokket. Hesla Berget header ballen inn igjen til Bjerkreim som med brassespark skyter like utenfor. I det 40 minutt slår Magnetun et godt frispark som nesten gir en stor sjanse, men ballen går videre til corner som ble ufarlig. I det 41 minutt ruller vi fint opp på vår høyre side. Ahmed slår inn til Haugstad som er noen hårstrå unna å sette den i mål. Ballen går ut til Scriven motsatt som drar seg fint forbi to mann før han slår inn til Hesla Berget. Berget vinner duellen med keeper, men bakoversparket havner dessverre oppe på nettaket. Nå har vi hatt noen gode sjanser uten å score og da kan det fort komme en andre veien. HBK kom til en megasjanse en HBK spiller driblet seg fint nedover sin høyre side og la ut 45 grader til en totalt umarkert HBK spiller som klinte den over fra 10 meters hold. Her kunne det fort stått 1-0 til HBK. Men det var i stedet HFK skulle ta ledelsen etter en corner. Magnetun slår fint inn til Scriven som header inn til Kristian svenkerud som header ballen fint i mål 0-1 til HFK og det var det siste som skjedde i omgangen. HFK gikk til pause med en fortjent ledelse, selv om HBK var veldig nærme ved en anledning.

2 omgangen åpner HFK veldig bra i 2 omgang. HBK hadde dog et frispark i god posisjon, men skuddet gikk høyt over. Først har HFK en stor mulighet etter frispark. Keeperen får den i stanga og ut, på corneren er HFK veldig nærme igjen. I det 47 minutt trøkker HFK veldig på, Per Nyhus jobber knallhardt på vår høyre side og vinner ballen frem til Berget som slår fint inn til Birk. Han fyrer av et godt skudd, som går forbi keeperen, men der inne på streken av en eller annen grunn dukker det opp en forsvarer og avverger scoring. I det 60 minutt blir Berget spilt alene igjennom, men keeperen avverger. Det blir et par returer, som blant andre Scriven kunne fått i mål. Men dessverre avverger keeperen og HBK forsvarerne alle mulighetene. I det 17 minutt får HBK et litt lett frispark i god posisjon. Nå skulle Eks HFK spiller Lasse Solum Moen ta det og det var et godt valg. Et godt slått frispark ble det, men heldigvis for oss gikk den i tverrliggeren og over. Resten av omgangen mangler vi film til. Men HFK tok noe mer over igjen og i det 24 minutt skulle Berget ha punktert kampen. Han ble spilt alene igjennom, men vippet ballen over fra god posisjon. I det 30 og 31 minutt har Birk to gode muligheter, men får ikke ballen i mål. Heldigvis kommer 2-0 målet som på mange måter punkterer kampen. Et knallende løp av Ahmed og et meget flott innlegg finner Scriven inne i boksen som header ballen utagbart i mål og 0-2 i det 82 minutt. Etter den scoringen skjer det ikke mye, før HBK får et korrekt idømt straffespark på overtid. Den setter Øverby sikkert i mål og 1-2 som også ble sluttresultatet.

Et veldig godt resultat for oss selv om den var i minste laget etter spill og sjanser. Det ble en god gjennomkjøring, selv om vi føler vi har en del mer å gå på.

Best på HFK var Kristian Svenkerud og Alfred Scriven. Gode innhopp på Bendik Øen Strand og Per Nyhus. Resten var også mer enn godkjent.