Sjanser: (0-3) 4-6

Tilskuere: 30

Dommer: Stabækgutt.

Lagoppstilling: Jarle E Stanes, (HB) Mikkel Storeskar (MS) Jonas Rodegård og Per Nyhus (VB) olacv Myksvoll (Def MB) Magnus B Magnetun og Moahammad Al Kabra(Off MB). Paul Brevig, Alfred Scriven og Jørgen Hesla Berget(Spiss) Simen Renslo Reserver: Torbjørn S Brusletten, Ole Cato Stubberud Haugen, Andres Hammersbøen, Vebjørn Brusletten, Reidar S Brusletten, Anders Golberg, Eirik Thorberg, Ahmed Ahmed, Steffen Haugstad og Per Oskar Stave.

Noen småsmeller fra lørdagens kamp førte til at vi fikk testes ut noen nye. Grei førsteomgang mot en passe motstander, mens 2 omgangen ble rotete. Burde hatt noen flere mål. Men alt i alt en grei gjennomkjøring.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Jevn start på omgangen, men HFK tar ledelsen på et flott langskudd av Magnus B Magnetun. Han fanger opp ballen på 18 meter og curler den fint i vinkelen. Skjer ikke mye foran mål, men på en corner etter 18 minutter skulle Olav Myksvoll ha doblet ledelsen på en megasjanse. Dessverre traff han med leggen og ballen gikk alle andre retninger en i mål fra 3 meters hold. Ikke lenge etter ruller HFK bra opp på vår høyre side, Simen komme ri god posisjon inne i boksen. Men fra 9 meters hold skyter han med keiva like utenfor. Simen er på farten like etter og et godt langskudd går utenfor vinkelen etter 27 minutter. Lagene går til pause på 1-0 til HFK, en ledelse som burde vært det doble.

2 omgang åpnet med at Vebjørn Brusletten snapper en ball i forsvaret til Stabæk og kommer nesten alene igjennom før han blokkeres. Like etter ruller vi bra opp på venstre side, Steffen Haugstad slår fint inn til Mikkel Storeskar som skyter på direkten fra god posisjon. Skuddet blir ikke så bra, men ender opp hos Simen Renslo på 7-8 meter som tverrvender og skyter, men dessverre rett på keeper. Like etter utligner Stabæk, en grov tellefeil i forsvaret og spillere som blir mer opptatt av mann enn sone fører en Stabæk spiller alene i gjennom og han gjør ingen feil. 1-1. Rett etterpå går Stabæk opp i 2-1. Litt slurv her også, fører en Stabæk spiller igjennom på vår høyre side. Så ut som offside ved første øyekast. Men på den «manipulerte» videoen til Stabæk, tyder det nok på at han var onside. Han blir blokket av Jonas Rodegård men ballen spretter tilbake i Stabækspilleren og i mål 2-1 til Stabæk. Ikke helt fortjent, men men. Etter dette har Stabæk to store sjanser som Per Oskar Stave redder mesterlig 1-1. Vi spiller tidvis ok, men med mange nye spillere og noen i ukjente roller framstår vi veldig uorganisert. De siste ti minuttene tar vi tak igjen og er nærme utligning ved et par anledninger. Bendik Strand fyrer av en suser, men ballen går dessverre i en Stabækspiller og ut til corner. HFK får et par cornere til litt senere og på den ene får Vebjørn Brusletten stå mutters alene. Men avslutningen går via en Stabækspiller og i stanga og ut til ny corner. På den corneren er Eirik Thorberg nære ved å utligne. På slutten skjer det ikke noe spesielt.

Nok en grei gjennomkjøring under meget gode forhold. Dette trengte vi. En stor takk til Stabæk og ikke minst Øystein garborg som tilrettela for at vi hadde en meget god og verdifull helg.

Best på HFK i denne kampen, var Alfred Scriven og Mikkel Storeskar. Simen Renslo var tidvis god, Jonas Rodegård hadde en god første omgang. Mens Magnus B Magnetun, Moahammad Al Kabra og Per Nyhus også leverte gode perioder.

Mye å lære av dette og helga under et gav mange svar og ikke minst optimisme med tanke på sesongen 2017. Selv om det er mange nye brikker som må falle på plass og at vi nok er avhengig av de mest rutinerte spillerne våre ser dette ikkji halvtusken ut