Seier i siste seriekamp mot Åssiden!

Postet av Hallingdal kvinner senior A den 24. Okt 2016

Hallingdal FK-Åssiden 8-2(3-1)

MÅL HFK: Sunneiv Syversrud 4, Frida Strendo 2, Cheyenne Gonzales, selvmål Åssiden

Corner: HFK (12), Åssiden (0)

Kort: Gult, HFK Marthe Botten

Dagens dommer: Tor Jarle Hauge, Modum FK

Startoppstilling; MV Ida Berg, HB Katrine Mikkelsen, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Vilde Thorberg, DM Marthe Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Åsne Børtnes, Sunneiv Syversrud, Hanne Vedvik, Spiss Frida Strendo

Innbyttere; Ida Brenna, Helene Magnetun, Sunniva Bekkevold, Cheyenne Gonzalez

Årets siste kamp for HFK-damene gikk hjemme på Hallingmo og det var Åssiden som vertene skulle prøve å hamle opp med. Åssiden lå på 4. plass før dagens kamp og har hatt en god sesong, med unntak for noen kamper der de har prestert under pari. Vårens oppgjør mot HFK-damene var nok en av de kampene, og HFK vant hele 10-3 på Åssiden stadion. HFK-damene har hatt en formidabel høst og står med ett tap før dagens oppgjør. HFK og Gol IL hadde tidligere på dagen arrangert en jentefotballdag og mange av deltagerne på dagen var blitt igjen som publikum, så rammene rundt kampen var fine.

HFK starter i godt tempo og skaper flere sjanser rett etter kampstart. 1-0 til HFK kommer etter fire minutter da Marthe Botten sin corner går i en Åssiden spiller og i mål. Åssiden reduserer ca. fem minutter senere på sin første sjanse. En lang ball når opp til Åssidens spiss som greier å score på et ikke alt for hardt skudd som HFKs keeper Ida Berg er litt uheldig på. HFK svarer umiddelbart og Sunneiv Syversrud viser nok en gang hvorfor ho er toppscorer på laget. Ho fører ballen forbi et par spillere og fyrer av et skudd fra ca. 20 meter. Det er godt plassert og umulig å ta for Åssidens keeper og HFK er i ledelsen igjen. Frida Strendo vil ikke være dårligere og prøver også på det samme som Syversrud. Fra ca 17 meter setter hun 3-1, like vakkert som forrige HFK-scoring. Åssiden sliter veldig med HFK sin raske og pasningsdyktige midtbane og setter da sin beste spiller, Tonje Simensen som «frimerke» på Syversrud. Dette resulterer i tøffe dueller og at Syversrud gang på gang går ut som vinner av disse. Simensen blir mer og mer frustrert og må ty til stadig mer ufine triks i forsøk på å stoppe vår midtbanespiller. Dette lykkes hun dårlig med og HFK dominerer spillet omgangen ut uten at det blir flere scoringer. Lagene går til pause på stillinga 3-1 etter en omgang der HFK har dominert stort.

2. omgang er fem minutt gammel når HFK får straffe. Den plasserer som «vanlig» Syversrud sikkert bak Åssidens keeper. Åssiden får så et litt tvilsomt frispark rett utenfor 16-meterslinjen. Kaptein på Åssiden Tonje Simensen setter den i mål mellom HFK-muren og vår keeper i 2.omgang, Ida Brenna. HFK fortsetter presset og er nære flere ganger, men både tverrliggeren og en god keeper forhindrer dette foreløpig. 5-2 scoringen kommer på nok en straffe ved Syversrud. 6-2 er det innbytter Cheyenne Gonzalez som setter. 7-2 er en lekkerbisken av HFK-damene. Gonzalez kommer rundt på høgre kant, slår et perfekt innlegg som Strendo slår på volley i nettveggen bak Åssidens keeper. Syversrud er i storform om dagen og det viser hun med sin fjerde scoring da hun setter 8-2, etter nok et godt forarbeid av sine medspillere. Kampen ender 8-2 til HFK, en seier som kunne vært mye større med litt mer marginer på vår side.

Damene har hatt en fantastisk sesong og det er nesten synd at sesongen er over, for nå er damene i storform :-). Sesongen har vært jevnt god og begge opprykkslaga Hønefoss og Hallingdal FK har vært i en klasse for seg selv i 3 div.

Vi vil takke sponsorer, publikum, foreldre, sjåfører mfl. for støtten i år. Vil også takke Hallingdølen som har gitt damene oppmerksomhet i lokalavisa og på nettsida. Det setter vi stor pris på! Nå skal vi lade batteriene og jobbe godt videre frem mot neste sesong. Takk for oss..

Referat: Henrik Johansson Thorset