MÅL HFK: Cheyenne Gonzales 3, Marthe Botten, Sunneiv Syversrud

Kort 0

Dagens dommer: Pavel Breivik, Folkets IL

Startoppstilling; MV Ida Brenna, HB Helene Magnetun, MS Camilla Livgård Jensen, MS Ida Marie Pretorius, VB Hanne Vedvik, DM Marte Botten, Ingvild Kvåle Myksvoll, OFFM Frida Strendo, Sunneiv Syvers Rud, Anja Flæthe, Spiss Cheyenne Gonzales

Innbyttere og spilletid; Åsne Børtnes(45), Sunniva Bekkevold(40), Vilde Thorberg(35)

HFK damene er i en fin flyt om dagen og mot Snøgg 2 i Notodden tok laget sin 8 strake seier. Snøgg 2 stilte med 5 av damene som var i troppen i 2 div kampen mot Grei Elite 2 dagen før. En kamp som f.ø. Snøgg vant 1-0. HFK stilte stort sett med samme troppen som tidligere i uken vant mot Modum FK. Unntaket var Hanne Vedvik og keeper Ida Brenna. Brenna spilte sin første kamp i HFK-drakt.

Kampen starter forrykende. Allerede i første angrep så finner Ingvild Kvåle Myksvoll Cheyenne Gonzales med en nydelig stikker. Gonzales er sterk og løper fra Snøggs forsvar og plasserer ballen knallhardt til side for keeperen i Snøgg målet. Så sover HFK litt i timen. Det starter med at damene lager et unødvendig frispark nede ved cornerflagget på høgre side. Frisparket slås parallelt med vår 5 meter og når en umarkert Snøgg spiller på bakre stolpe som enkelt kan kvittere til 1-1. Da viser kampklokken 3 minutt. HFK- damene tar raskt tak igjen og viser gang på gang styrke og fart. Det er spesielt når Gonzales kommer rundt på vår venstre side og slår gode innlegg HFK er farlige. Vi får vente til det 15:de minuttet på neste HFK scoring. Det blir Marthe Botten som skrur den rett inn fra venstre cornerflagg og HFK leder 1-2. 1-3 kommer etter at Gonzales skyter fra ca. 5 meter i tverrliggeren og ballen går via keeper i mål. Snøgg er tidvis farlige frempå med raske kantspillere, men et godt forsvar og ikke minst en meget god debutant i HFK målet Ida Brenna sørger for at det ikke blir mål. Rett før pause er det dags igjen. Denne gangen på en av de 12(!) cornerne som HFK har denne dagen. Botten finner Gonzales som header ballen via en aktiv Snøgg hand i mål. Dommer Breivik velger å dømme mål i stedet for rødt kort til en av Snøggs spillere og straffe. HFK-damene leder 1-4 til pause, men vi er ikke helt fornøgde med deler av omgangen da vi slepper til Snøgg litt for lett langs kantene.

I andre omgang er det nesten berre et lag på banen. HFK kjører til tider over sine motstandere. Snøgg spillerne blir stadig vekk springende mye i mellom pasningssikre og bevegelige HFK damer. Omgangen er ca. 10 minutt gammal når 1- 5 scoringen kommer. Angrepet starter med en pasning langt ut på venstre kant som Gonzales møter. Hun veggspiller med Sunniva Bekkevold, og ballen går raskt mellom flere HFK spillere før Myksvoll trer igjennom ballen til Syversrud som på lekkert vis plasserer ballen til side for keeperen. Resten av omgangen forsett i samme spor og HFK er nær scoring flere ganger ved bla. Thorberg, Gonzales og Syversrud. Snøgg på sin side er farlig frem på ved et par tilfeller, men Ida Brenna i HFK målet er tidlig ute og avverger alt av lange oppspill inn i egen 16 meter. Kampen ender 1-5 etter en meget god andre omgang av HFK-damene.

HFK-damene er nå hele 11 poeng foran Modum FK på tredje plass med 5 kamper igjen å spille. Dette betyr at neste helgs kamp mot Teie kan bli en opprykkskamp dersom damene får med seg alle poengene. Dagens beste en dag hvor alle presterte godt var 3-målscorer Cheyenne Gonzales. Gonzales var en konstant trussel mot Snøggs forsvar med sin fart, styrke og gode skuddfot. Hun mottar DBC sin bestemannspris for innsatsen.

Referat: Henrik Johansson Thorset